Elina Salomäki jatkaa Puijo Wolleyn naisten päävalmentajana

30.5.2018

Elina Salomäki jatkaa Puijo Wolleyn naisten 1-sarjan päävalmentajana.
#taistelevatsiskotytöt #keltamustasydän #meidänmatka Kuvat: Marc Sabat

Puijo Wolleyn Naisten 1-sarjajoukkue jatkaa Elina Salomäen(36) valmennuksessa myös ensi kaudella. Jatkoneuvottelut käytiin hyvissä ajoin ennen kevään ratkaisupelejä ja yhteinen näkemys kuopiolaisen naislentopallon eteenpäin viemisestä saa jatkoa ensi kaudella vahvoilla tavoitteilla.

Keväässä on ollut monia käänteitä liigapaikan hakumahdollisuuden tarjouduttua ja Salomäki on kokenut ne joukkueensa mukana vahvasti.

- Aiemmin ajattelin, että en jatka, jos ei olla liigassa, mutta koko tilanteesta sisuuntuneena ja myös sen joukkueen takia mikä ollaan saamassa kasaan, haluan jatkaa. Eli siis minulle tämä matka on kesken ja haluan viedä sen “loppuun”, toteaa Salomäki.

 

- Puijo Wolleyn naisten ensi kauden kokoonpanoa rakentaessa on nämä viikot käännetty motivaatioksi ja pian tullaan näyttämään miten hyvä jengi meillä on, vaikka tilanne on neuvotteluiden osalta on pitkittynyt. Uusi joukkue tulee olemaan todella “minun näköinen” mikä tarkoittaa sitä, että se nuorentuu jonkin verran ja mukana on tyttöjä, joilla on tulevaisuudessa mahdollisuuksia mihin vain, myös kansainväliseen uraan, Salomäki kertoo joukkueen rakentamisesta.

 

Puijo Wolley pelaaminen Kuopiossa ja kotimaisten pelaajien kehittäminen pelaajauralla ovat tärkeitä seuralle ja päävalmentajalle.

- Puijo Wolley on Kuopion oma joukkue ja näiden sarjatasokäännösten myötä kuopiolainen identiteetti on vain vahvistunut – meidän sydän on todellakin mustakeltainen. Ulkomaalaisten pelaajien tarvetta en näe joukkueeseemme, viime kausi oli todella hyvä ja kehittyminen oli tavoitteiden mukaista huipentuen finaalien selkeisiin voittoihin ja hyvään taisteluun liigakarsinnoissa, Salomäki muistuttaa.

 

Tahtotila joukkueen nostamiseksi liigaan on vahva ja Salomäen sopimusvuodet 1+1 tarkentuvat tulevien vuosien osalta joukkueen ”meidän matkan” edetessä.

- Kuopio on minun kaupunki ja koti ja Puijo on minun seura. Me haluamme olla Kuopion kovin naisjoukkue ja osoittaa miten me kuulutaan Suomen kärkeen, painottaa Salomäki.

 

Puijo Wolleyn valmennustiimissä jatkavat myös Lahtoniemi, Sabat, Siljander

Puijo Wolleyn Naisten 1-sarjajoukkueen valmennustiimissä on jatkuvuutta myös muiden tärkeiden toimijoiden osalta, kun toisena valmentajana jatkaa Hannu Lahtoniemi, fysiikkavalmentajana Riikka Sabat ja lääkärinä Jukka Siljander.

- Minulle päävalmentajana valmennustiimimme jatko on todella merkittävä ja luo jatkuvuutta aloittamallemme valmennus- ja toimintamalleille. Pelaajat osaavat arvostaa, kun seura pystyy tarjoamaan heidän pelaajana kehittymisen tueksi jopa paremman valmennustiimikokonaisuuden kuin monet liigajoukkueet, Salomäki toteaa tyytyväisenä tiimistään.

 

#meidänmatka #taistelevatsiskotytöt