Power Cup pian Kuopiossa - 10 000 kävijää näkyy kaupunkikuvassa ja liikenteessä

31.5.2018

Lentopallon lasten ja nuorten suurtapahtuma Power Cup järjestetään ensi viikolla torstaista sunnuntaihin 7.-10.6.2018 Kuopiossa. Ensimmäiset turnauksen osallistujat (n. 2500) saapuvat jo keskiviikkoiltana ja loput torstaina aamupäivällä. Turnaus käynnistyy torstaina klo 12 yhteisellä pillin vihellyksellä 250 kentällä

Suurtapahtuma tuo poikkeusjärjestelyitä kaupungin liikenteeseen

Tapahtuma-alueelle saapuvat linja-autot puretaan pelaajista Karjalankadun varteen tehtävällä kaistasulkualueella. Hautausmaan puoleisesta kaksikaistaisesta tiestä suljetaan oikea kaista bussien otto- ja jättöliikenteen käyttöön. Kaistan sulusta ilmoitetaan liikennemerkein ja paikalla on liikenteenohjaajat. Lisäksi hiihtostadionilla ja pesäpallostadionilla on järjestetty joukkueiden otto- ja jättöalueet busseille.

Power Cupin henkilöauto- ja pikkubussipysäköinti keskittyy Puijon urheilulaakson alueelle. Kokonaiskävijämäärän ollessa näin valtava Suurmäentie ja Kuopio-hallin ympäristökadut tulevat ruuhkautumaan herkästi, erityisesti perjantaiaamuna työpaikkaliikenteen ja pelialueelle saapuvien joukkueiden samanaikaisuuden vuoksi. Järjestäjien puolesta toivomme kuopiolaisten valitsevan työpaikalle kulkemiseen mahdollisuuksien mukaan näitä välttävät reitit, näin saamme liikenteen pysymään sujuvana.

Tärkeää huomioitavaa on myös, että Opistotien risteyksessä on koko päivän vilkkaasti jalankulkijoita ylittämässä, koska pelialueilta käydään ruokailemassa Kuopio-hallilla. Pesäpallostadionin edustalla sekä Karjalankadulla on tuhansien pienten lasten ja nuorten turvallisuuden vuoksi 30 km/h nopeusrajoitus tapahtumapäivien aikana.
 

Avajaiset torilla 7.6.2018 kutsuu myös kuopiolaiset mukaan juhlimaan

Power Cupiin kuuluva avajaistapahtuma järjestetään Kuopion torilla torstaina 7.6.2018 klo 19 alkaen. Tapahtuma on avoin kaikille ja iltaan odotetaan torin täydeltä väkeä. Avajaisten tähtiartistina esiintyy Isac Elliot.

Power Cupin busseille on varattu poikkeusjärjestelyin joukkueiden otto- ja jättöalueita Savonkadulta, Haapaniemenkadulta, Kuopionlahdenkadulta sekä Kirkkokadulta torstai-illan ajaksi.

Kuopiolaisia pyydetään saapumaan paikalle paikallisliikennettä käyttäen, jalkaisin, pyöräillen tai pysäköiden kauemmaksi. Paikallisliikenne Vilkku muistuttaa lähtemään paikalle hyvissä ajoin, myös Power Cupiin osallistujat käyttävät Vilkun reittejä.

Käytössä olevia joukkoliikenteen sovelluksia ja palveluita: