Puijo Wolleyn Naisten elokuun pelaajauutisia – sopimukset Elina Heiskaselle ja Anna Kaisa Kermiselle

17.8.2018

Elina Heiskanen Kuva: Marc Sabat
Anna Kaisa Kerminen Kuva: Atte Rissanen

Puijo Wolleyn Naisten 1-sarjajoukkueen pelaajasopimuksien julkistuksissa vuorossa ovat keskitorjuja Elina Heiskanen ja libero Anna Kaisa Kerminen.

Naisten 1-sarjan kultamitalijoukkueen ratkaisupelaajiin kuuluneen Elina Heiskasen(34v) jatkosopimus on päävalmentaja Elina Salomäelle vähintäänkin hyvä uutinen. Kokenut pelaaja on tärkeässä roolissa myös tulevalla kaudella.
- Elinasta tuli melkoinen joukkueen ikoni kauden edetessä, ja olikin paras pelaaja viimeisissä peleissä. Koskaan en ole nähnyt Elinan ottavan sellaisia määriä torjuntoja kuin liigakarsinnoissa Rovaniemeä vastaan, joten iällä ei ole todella ole mitään merkitystä. Elina on todella tärkeä persoona joukkueelle monella tavalla ja olen todella onnellinen ja kiitollinen siitä, että Elina ”piti sanansa” ja jatkaa niin kauan kun Puijo on liigassa. Kapteenien Ellan ja Elinan jatko on suuri asia, varsinkin kun joukkueessa on paljon nuoria ja lahjakkaita pelaajia. Heillä on tosi paljon annettavaa tytöille, Salomäki toteaa. 

Heiskasen motivaatio on kohdillaan kun uusi kausi lähestyy ja odotukset sen mukaiset.
- Odotan tulevaa kautta luottavaisena hyvillä mielin. Henkilökohtaisissa käytännön järjestelyissä meni kesällä tovi, mutta nyt kun pelaamisen jatkuminen on varmistunut, odotan kuukauden päästä olevaa ensimmäistä peliä innolla. Viime kausi oli meiltä onnistunut, mutta matka jäi hieman kesken. Nyt jatkamme tuota reissua hieman uudistuneen porukan kanssa jälleen isoin tavoittein. Henkilökohtaisesti odotan, että pystyn auttamaan joukkuetta pelillisesti sekä kentän ulkopuolella, jotta pääsemme parhaaseen tulokseen. Toivon siis, että pysyn kunnossa jälleen yhden talven ja saan nauttia tästä lajista sekä hienosta joukkueesta vielä kerran, kertoo Elina Heiskanen.

Anna Kaisa ”Ansku” Kerminen täyttää liberon pelipaikan Lounatuuli Honkasen kanssa PuWossa. Salomäen odotukset liberoiden kehittymiselle ja hyvä asenne lupaavat mielenkiintoista kautta niin kentälle kuin yleisölle.
- Viime kaudella onni onnettomuudessa oli ”Anskun” nouseminen jengiin viimeisiin peleihin ”Louniksen” sormen murtuman takia. Silloin pääsin tutustumaan Anskuun paremmin ja näkemään hänen otteita kentällä. Anskun pelityyli on ihailtavan rohkeaa ja tytöllä on paljon motivaatiota tehdä töitä. Tyyppinä Ansku sopii varmasti jengiin, joten ei ollut vaikea päätös jatkon suhteen. Anskulla on nuoreen ikään tosi paljon kokemusta, myös liigasta, josta tulee varmasti olemaan paljon hyötyä. Haluan myös, että hän saa uusia haasteita ja oppeja sekä ottaa omaa aikaansa niiden kehittämiseen. Lounis ja Ansku muodostaa sopivaa kilpailua liberon tontille, joka varmasti näkyy treeneissä ja haastaa myös muita heidän ympärillään taistelemaan joka pallosta loppuun asti. Näiltä tytöiltä ei meinaan sitä asennetta puutu, ennustaa Salomäki takakentän kaksikostaan.

Kerminen on vasta 21-vuotias, mutta lajitaustaa ja kokemusta on jo ehtinyt kertyä. Uusi kausi ja uudistuva joukkue motivoivat 1-sarjassa.
- Odotan sitä, että pääsee touhuamaan pallon kanssa! On kivaa kesän jälkeen päästä treenaamaan ja saada rytmistä kiinni. Uusi koutsi ja uusia pelikavereilta – niin on mahdollisuus oppia niiltä kaikilta jotain uutta. Sopivasti myös vanhoja tuttuja Pieksämäki Volleyn ajoilta joukossa! Se mitä en niin innolla odota on, että alkulämmittelypeleissä joutuu vanhusten puolelle, kun on niin paljon nuoria pelaajia. Tavoitteina minulla on tuoda huumoria tuohon tiimiin ja iloita palloilusta, Kerminen tuumaa odotuksistaan ja tavoitteistaan.

 

#taistelevatsiskotytöt #keltamustasydän #meidänmatka