Jäsenhuone|Työhuone
« Takaisin seuran etusivulle

Ykkössarjakauden ratkaisupelit edessä – Puijo Wolley pelaa JyväsLentistä vastaan puolivälierissä

13.3.2019

Raeann Greisen ja Elina Heiskanen
Ella Riekkinen ja Ella Autere

Lentopallon 1-sarja on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Ensimmäinen peleistä on lauantaina 16.3. Jyväskylässä ja Kuopiossa pelataan sunnuntaina 17.3. klo 18 Studentialla.

Puijo Wolley sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja kohtaa Kuortaneen joukkueen jäätyä pois pudotuspelivaiheesta sarjan kuudenneksi sijoittuneen JyväsLentisen puolivälierissä. Muut otteluparit ovat LP Viesti Akatemia - Joen Juju, Oulun Kisko - Karelian Hurmos, NALE / HEL Volley - Rantaperkiön Isku.
 

Puolivälierät ja välierät ratkaistaan kahden ottelun yhteistuloksella. Voittojen ollessa tasan jatkopaikan ratkaisee välittömästi toisen ottelun jälkeen 25 pisteen lisäerä. Puolivälierien voittajat etenevät välieriin, jotka pelataan seuraavana viikonloppuna 22.-24.3. ja niiden voittajat etenevät liigakarsintoihin, jotka pelataan 3 viikonlopun kokonaisuutena näiden kahden ja liigan huonoimman WoVo Rovaniemen kesken. Paremmin karsinnoissa sijoittunut 1-sarjan joukkue voittaa myös 1-sarjan mestaruuden.

Puijo Wolleylla on takana positiivisesti mennyt kevätkausi ja pudotuspelien mukanaan tuoma kipinä lupaa hyvää. Päävalmentaja Elina Salomäki odottaa joukkueineen motivoituneena sarjan ratkaisupelejä.

- Kauden parhaat hetket lähestyvät ja joukkue odottaa innolla puolivälierää. Kahdeksan voiton putki kertoo siitä, että suunta on ollut oikea ja peli parantunut koko ajan. Vastustajaksi asettuu JyLe, jonka kanssa voitot ovat menneet kauden aikana tasan. JyLen kovin peluri on kaiken nähnyt, kokenut ja voittanut keskitorjuja Kaisa Nyman (ent. Jokinen), joka pelitaitojen lisäksi on tärkeässä roolissa myös henkisellä puolella. Keskarin paikalla heillä on myös kaksi muuta kovaa ja ulottuvaa peluria vaihtoehtoina. Passari Anni Toivonen pelasi liigassa viime kaudella ja pyörittää peliä tasaisen varmasti. Libero Emilia Joensalo on puolestaan periksiantamaton taistelija, joka on kehittynyt paljon kauden aikana, Salomäki arvioi tulevaa vastusta.

- Yllämainittuja pelureita ”vastaan” voidaan nostaa mielenkiintoisia pelureita myös omasta jengistä: Elina Heiskanen on myös keskitorjuja ja joukkueen konkari ja myös meiltä löytyy kaksi hyvää keskitorjujaa Elinan lisäksi. Anna Kaisa Kermisen pelaaminen liberoiden välisessä taistelussa on taatusti hienoa seurattavaa. Passareiden taistossa JyLen Annin haastaa meidän Ella Riekkinen, ja molempien rooli ratkaisevissa peleissä on suuri, Salomäki jatkaa ennakkoasetelmista.

Puijo Wolleylla on puolivälieriin runkosarjassa paremmin sijoittuneena kotietu. Ratkaisupeleissä Kuopiossa on aina hyvä tunnelma ja kotiyleisön kannustus joukkueelle tärkeä vahvistus.

- JyLe on meille ihan mieleinen vastus ja odotettavissa on kovaa vääntöä. On hienoa saada ratkaiseva peli sunnuntaiksi kotiin oman yleisön eteen. Viime vuonna finaaleissa kannustus oli ihan mieletöntä ja se peli on varmasti jäänyt kaikille pelaajille muistoihin. Toivottavasti saadaan yhtä kova meininki myös sunnuntaille! 

Lentopallon naisten 1-sarja
Puolivälierät 2. ottelu
Studentia
Sunnuntai 17.3. klo 18
Puijo Wolley – JyväsLentis
Otteluisäntä Kylpylähotelli Rauhalahti

Pudotuspelien aikataulu

15.-17.3. puolivälierät
22.-24.3. välierät
30.3.-14.4. liigakarsinnat

#taistelevatsiskotytöt #keltamustasydän #meidänmatka

 

Tervetuloa kannustamaan Puijo Wolleyn Naiset kotivoittoon!