Jäsenhuone|Työhuone
« Takaisin seuran etusivulle

Puijo Wolleylle voitolla 1-sarjan kultaa ja kiinnitys liigapaikan hakuun

13.4.2019

1-sarjan kultamitalistit 2019!

Naisten liigakarsintasarjan toiseksi viimeinen ottelu Pohjantien koululla Kuopiossa 13.4.2019 päättyi kotijoukkueen voittoon eräluvuin 3-1. Puijo Wolley varmisti lauantaisella voitollaan karsinnassa jo 2. sijan ja samalla 1-sarjan kultamitalit. Sunnuntaina 14.4. Puijo Wolley kohtaa WoVo Rovaniemen – ottelussa ratkeaa liigakarsinnan voitto.

Hurmos vei 1. erää 16-9 lukemiin Puijo Wolleyn puolella virheiden kertyessä epätarkoista suorituksista. Hurmoksen verkkopelaaminen oli rohkeaa ja toi tulosta. Erityisesti Elli-Noora Hiltunen onnistui kakkoslaidasta hyvillä tehoilla. Puijo paransi vastaanottoaan erän loppua kohti, varsinkin Elina Heiskanen onnistui hyökkäyksissä. Hurmoksen Anniina Kastarinen oli avauserässä tarkkana verkolla Raeann Greisenin pysäyttäjänä. Hurmos tarjosi syöttövirheillä PuWolle parempaa avauserää, mutta hurmosmainen peli vei erävoittoon. Avauserä 25-21 Hurmokselle.

Hurmoksen passari Emmi Jalonen pääsi tarjoilemaan paremmista paikoista Hurmoksen hyökkääjille paikkoja vielä erän alussa, mutta Puijo Wolley pääsi kuitenkin peliin kiinni uudenlaisella otteella ja Greisenin syöttövuorolla käänsi erän torjuntapelin parantuessa samalla. Ella Autere keskipelaajan tontilla sai Hurmoksen hyökkäyksiin kätensä tiukasti eteen ja Greisen onnistui avauserää vahvemmin myös hyökkäyksissä.  Puijo Wolley tasoitti pelin toisen erän voiton myötä luvuin 25-19.

Kolmas erä oli Puijo Wolleyn nimissä erän alusta lähtien. Hurmoksen valmentaja Marko Räsänen otti ensimmäisen aikalisän jo 4-0 tilanteessa. Silja Kososen syötöt veivät kuitenkin PuWon pelin alussa jo 6-0 johtoon. PuWon syöttöruudussa lähti vaikeat aloitukset läpi erän ja taisteluasennetta löytyi pykälän lisää. Hurmos ei saanut Greisenin hyökkäyksiä kiinni ja Miila Puruskainen onnistui kakkoslaidasta erän ratkaisupalloissa. Puijo Wolley vei erän 25-21.

Neljännen erän ratkaisut tehtiin syöttöruudussa. Erä eteni tasaisesti lukemiin 9-8, ja sen jälkeen Puijo Wolley lähti viemään erää Elina Heiskasen johdolla. Hurmoksen Emilia Sieviläinen oli kuitenkin syöttöruudussa tehokas ja käänsi erän Hurmokselle jo tilanteeseen 14-16 vaikeilla aloituksillaan. Puijo Wolley sai jälleen pelinsä käyntiin ja passari Ella Riekkisen aloitusvuoro käänsi pelin takaisin Puijo Wolleylle lukemiin 19-16. Hurmoksen laitahyökkäykset jäivät lopussa tehottomaksi ja Puijo Wolley vei myös neljännen erän lukemin 25-17 ja koko ottelun 3-1.

Hurmoksen libero Emilia Sieviläinen totesi joukkueensa lähteneen peliin hyvällä hengellä.
- Syöttö-vastaanottopeli aika pitkälti, molemmilla syöttöputkia. Puijo Wolley katseli ensimmäisen erän mitä tehdään, mutta sitten peli muuttui. Greisen oli pitelemätön, kova likka, Sieviläinen arvioi lehdistötilaisuudessa.

Hurmoksen valmentaja Marko Räsänen harmitteli loukkaantumisen takia pois jääneen Hanna Härkäsen puuttumista.
- Elli oli ainut joka pystyi haastamaan Puijo Wolleyn kivitalon korkuiset naiset. Puijo Wolley pelasi tänään hyvin, paransi ja paransi peliään koko ajan, Räsänen myönsi.

Räsänen toimi joukkueen päävalmentajana loppukauden ja oli tyytyväinen lopputulokseen lähtökohtiin nähden.
- Kaudesta arvosana on 10-, vähän jäi puuttumaan, mutta tyytyväinen pitää olla. Tytöt kasvoivat peli peliltä.

Sieviläinen totesi myös mitalin varmasti kirkastuvan, vaikka nyt pettymys oli vielä päällimmäisenä tunteena.
- Pelaajan näkökulmasta raskas kausi. Pelaajat olivat eri paikkakunnilta ja yhteisiä treenejä ei päästy pitämään, Sieviläinen summasi.

Puijo Wolleyn ottelun alku ei mennyt kapteenistoon kuuluneen Elina Heiskasen mukaan joukkueen suunnitelmien mukaan ja kultamitali kaulassa joukkueen konkari oli helpottunut hymy kasvoilla.
- Kyllä maistuu kulta todella hyvältä. Meillä oli kova lataus tähän peliin ja purkautui kyllä ensin vähän väärällä tavalla. Ratkaisevia asioita en osaa sanoa, mutta rentous löytyi ja peli muuttui sitten, Heiskanen arvio tyytyväisenä.

Elina Salomäki totesi ottelun ratkenneen torjunta-puolustuspeliin.
- Pelin puolivälissä pisteet olivat tasan, mutta torjuntapuolella ero kääntyi Puijo Wolleylle 14-7. Myös hyökkäystehoissa kotijoukkue käänsi peliä edukseen, Salomäki totesi.

Palkintojen jako oli tunteikas hetki, mutta Salomäki oli jo keskittynyt seuraavan päivän peliin.
- Tunteet purkautui tuolla kentällä jo. Tämä on ollut 2 vuoden iso projekti ja nyt onnistuminen joukkueella, jossa on näin paljon nuoria ja nähdä heidän kehittyminen ja tehty työ yhdessä, lämmittää kyllä isosti.

Liigakarsinnat jatkuvat sunnuntaina WoVo Rovaniemeä vastaan. Puijo Wolley lähtee peliin haastajan asemasta.
- WoVo pelasi meitä vastaan viime viikonloppuna virheettömän pelin. Meidän pitää saada vaikeutettua heidän peliä ja rohkeutta omiin suorituksiin, Salomäki arvioi seuraavaan päivän peliin valmistautumisesta.

 

Naisten liigakarsinta
Lauantai 13.4.2019 Pohjantien koulu, Kuopio
Puijo Wolley – Karelian Hurmos
3-1 (21-25,25-19,25-21,25-17)

Parhaat pelaajat
Puijo Wolley: Raeann Greisen
Karelian Hurmos: Emmi Jalonen

Parhaat pisteentekijät
Puijo Wolley: Elina Heiskanen 17/+14, Raeann Greisen 30/+15
Karelian Hurmos: Elli-Noora Hiltunen 20/+7, Aliisa Kaunisto 7/+6

Kultajuhliin joukkuetta oli kannustamassa yleisöä 352


Lentopallon naisten liigakarsinta jatkuu Kuopiossa Pohjantien koululla sunnuntaina 14.4.2019 klo 16 Puijo Wolley – Wovo Rovaniemi