Jäsenhuone|Työhuone
« Takaisin seuran etusivulle

Janica Helenius Puijo Wolleyn liigavahvuuteen

19.6.2019

Janica Helenius

Puijo Wolleyn naisten liigaan valmistautuminen etenee ja jälleen hyviä uutisia pelaajarinkiin. Yleispelaaja Janica Helenius 24v. siirtyy Rovaniemeltä Puijo Wolleyhin.

179cm pitkä yleispelaaja Janica Helenius on pelannut kaksi viimeistä kautta WoVo Rovaniemen liigajoukkueessa. 24-vuotias Helenius on aloittanut pelaamisen 8-vuotiaana Kangasalalla ja 11-vuotiaana siirtynyt Karhulan Veikkoihin, jonka kokee varsinaiseksi kasvattajaseurakseen. Aikuisten 1- ja 2-sarjavuosien jälkeen Helenius siirtyi kaudelle 2016-17 Rovaniemelle 1-sarjaan liittyen tuolloin joulun jälkeen mestaruusliigajoukkueen vahvuuteen. 

Puijo Wolleyn kokoonpanoon liittymisen taustalla on halu kehittymiseen. Joukkueen taustaryhmän kokoamista valmistellaan samalla kuin pelaajienkin ja yhtenä heistä toimiva fysiikkavalmentaja Johanna Lehtonen oli yleispelaajattarelle positiivinen vaikuttaja.

- Seuraavaa kautta odotan paljon, koska viime kausi jäi minulta keväällä kesken loukkaantumisen takia. Olen iloinen, että pääsen Puijoon, missä tuntuu olevan hyvä valmistautuminen ensimmäiseen liigakauteen. Odotan paljon, että pääsee kehittymään sekä henkilökohtaisesti että joukkueena vahvaksi haastajaksi liigassa. Uskon myös Jukan olevan valmentajana semmoinen, että haluaa viedä kaikkia pelaajia eteenpäin. Veljeni on ollut Johanna Lehtosen fysiikkavalmennuksessa ja antanut pelkkää positiivista palautetta, joten positiivisin ja luottavaisin mielin olen heinäkuun lopulla saapumassa Kuopioon, kertoo Helenius tulevan kauden odotuksistaan. 

Puijo Wolleyn liigajoukkueen päävalmentaja Jukka Lehtonen odottaa Heleniuksen tuovan joukkueeseen hyvää kokemusta.
- Janica tuo lisävahvuutta meidän yleispelaajaosastollemme. Hänellä on mm.  vastaanottopuolella hyvä aihio mitä kehitetään ensi kaudella entisestään. Janica on kova harjoittelemaan ja persoonana sopii joukkueeseemme erittäin hyvin, Lehtonen toteaa.