Vamman sattuessa 

Loukkaantuminen pelissä tai harjoituksissa?

Kuopion Mehiläisen tapaturmapäivystys: Avoinna ma–to 7.30–19, pe 7.30–18, la-su 10–15. Myös kuvantaminen (röntgen ja magneetti) ovat käytössä em. aikoina.

Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan ottamaan yhteyttä vakuutusyhtiöönne heti tapaturman sattuessa ja tekemään vahinkoilmoituksen.

Toimintaohje vahinkotilanteessa, kun sinulla on lentopalloharjoitukset ja -pelit kattava vakuutus:

Tapaturman sattuessa asiakas varaa ajan  OmaUrheilun kautta omalle hoitotiimille tai muulle asiantuntijalle esimerkiksi ortopedille.

 • Ajan varaaminen onnistuu myös aukioloaikojen puitteissa numerosta 010 414 8691 ja Mehiläisen valtakunnallisen ajanvarauksen kautta 010 414 00 aukioloaikojen ulkopuolella.

tai Oma Urheilu-sovelluksen kautta suoraan ajanvaraukseen.

Pelipassiin liittyvä Lentopalloliiton vakuutukset.

Lentopalloliiton ohjeistus pelipassivakuutetuille: Vahingon sattuessa

REKISTERÖIDY JA KERRYTÄ SEURAN TUKIPOTTIA!

OMAMEHILÄINEN JA OMAURHEILU – TUKEA JA ETUJA SINULLE JA SEURALLESI 

OmaMehiläinen on Mehiläisen turvallinen ja maksuton palvelu, joka helpottaa sinun ja perheesi terveysasioiden hoitamista ja niin omat kuin sovellukseen liitettyjen perheenjäsentesi terveystiedot ovat jatkuvasti käden ulottuvillasi! OmaMehiläisen kautta käytössäsi on mm. Digiklinikan etävastaanotto, josta saat apua sinun ja perheesi kaikkiin terveyshuoliin ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä.


OmaUrheilu on Urheilu Mehiläisen seurakumppaneille ja seuran jäsenille tarkoitettu palvelu, joka helpottaa sinun ja urheiluseurasi asiointia terveyteen liittyvissä kysymyksissä ja tapaturmatilanteissa. Lataa OmaMehiläinen-sovellus älypuhelimeesi tai kirjaudu verkkopalveluun, niin pääset rekisteröitymään OmaUrheiluun. Rekisteröitymällä OmaUrheilu -palveluun ja asioimalla Mehiläisessä kerrytät seuralle maksettavaa tukipottia. Myös Puijo Wolleyn junioreiden kannattajiksi rekisteröityneiden ystävien ja perheenjäsenten asiointi Mehiläisessä kasvattaa seuran tukipottia. 

Saat molemmat palvelut käyttöösi lataamalla OmaMehiläinen-applikaation puhelimeesi omasta sovelluskaupastasi. Palveluun tunnistaudutaan ensimmäisellä kerralla verkkopankkitunnuksilla. Vanhempi voi rekisteröidä omaan käyttäjäprofiiliinsa sekä OmaMehiläisessä että OmaUrheilussa lapsen, jolla ei ole omia verkkopankkitunnuksia. Näin myös nuoremmat urheilijat saavat OmaMehiläisen Digiklinikan ja edut käyttöönsä ja voivat kerryttää seuran tukipottia.Tukipotti karttuu yksityisten terveyspalveluiden asioinnista (pl. työelämäpalvelut) ja myös Hammas Mehiläisen palveluista. 

Näin OmaUrheilu toimii 

OMAURHEILUN AKTIVOINTI 

1. Avaa OmaMehiläinen –sovellus 

2. Klikkaa sovelluksen alareunasta ”LISÄÄ” 

3. Klikkaa ”OMAURHEILU” 

4. Etsi urheiluseuralistauksesta oma seurasi 

5. Rekisteröidy salasanalla ”MEHURHEILU” 

Jos et vielä ole ladannut OmaMehiläinen-sovellusta puhelimeesi, lataa se sovelluskaupastasi ja rekisteröidy OmaMehiläisen käyttäjäksi seuraamalla sovelluksen ohjeita. 

Lisätietoja OmaMehiläinen palvelusta: https://www.mehilainen.fi/omamehilainen. 

OmaMehiläisen käyttöönotto vaatii verkkopankkitunnukset. Jos sinulla ei ole verkkopankkitunnuksia, voit aktivoida OmaUrheilun huoltajasi OmaMehiläisessä. Katso tarkemma ohjeet kohdasta ”aktivoi OmaUrheilu huoltajan OmaMehiläisessä”. 

PERHEENJÄSENTEN LIITTÄMINEN OMAURHEILUUN 

Jos haluamasi perheenjäsenet näkyvät jo OmaMehiläinen-sovelluksessasi 1. Paina OmaUrheilun perusnäkymässä rattaan kuvaketta ”ASETUKSET” . Löydät rattaan sovelluksen oikeasta yläkulmasta. 

2. Valitse kohta ”REKISTERÖI PERHEENJÄSEN SEURAAN” 

3. Valitse rekisteröitävät perheenjäsenet ja paina ”REKISTERÖI”. Samasta valikosta voit myös poistaa itsesi tai perheenjäsentesi rekisteröitymisen. Jos haluamasi perheenjäsenet eivät näy OmaMehiläinen-sovelluksessa täytyy heidät lisätä OmaMehiläisen perheprofiiliin ennen OmaUrheilun aktivointia. 

AKTIVOI OMAURHEILU HUOLTAJAN OMAMEHILÄISESSÄ 

• Aktivoi ensin huoltaja OmaUrheiluun 

• Katso kohta ”Aktivoi OmaUrheilu” 

• Jos rekisteröitävät perheenjäsenet näkyvät jo huoltajan OmaMehiläisessä 

• siirry kohtaan ”Lisää perheenjäsenet” 

• Jos rekisteröitävät perheenjäsenet eivät näy huoltajan OmaMehiläisessä 

• Siirry kohtaan ”Perheliitoksen tekeminen” ja palaan tämän jälkeen kohtaan ”Lisää perheenjäsenet”

PERHELIITOKSEN TEKEMINEN OMAMEHILÄISEEN 

Alle 12-vuotiaan lapsen perheliitos 

1. Avaa OmaMehiläinen-sovellus 

2. Klikkaa sovelluksen alareunasta ”LISÄÄ” 

3. Valitse ”PERHEENJÄSENET” 

4. Lisää perheenjäsen kirjoittamalla lapsen henkilötunnus ja paina ”LISÄÄ PERHEENJÄSEN” 

12–17-vuotiaan lapsen perheliitos 12–17-vuotiaiden huollettavien kohdalla perheprofiililiitokseen tarvitaan aina lapsen oma suostumus. Suostumuksen voi lähettää sähköisesti tai antaa Mehiläisen toimipisteissä. 

1. Täytä perheprofiililiitoksen suostumuslomake 

2. Toimita allekirjoitettu lomake lähimpään Mehiläisen toimipisteeseen tai skannaa ja lähetä se turvapostia käyttäen sähköpostitse osoitteeseen omamehilainen@mehilainen.fi. 

3. Perheprofiililiitos on valmis suostumuksen toimitusta seuraavana arkipäivänä Lisätietoja perheliitoksesta: https://www.mehilainen.fi/omamehilainen/perheliitos

MITEN TOIMIA TAPATURMAN SATTUESSA?

Mehiläinen tarjoaa myös jokaiselle jäsenellemme hoitopolun tapaturman sattuessa. Asiakas maksaa käyntiin liittyvät palvelut itse käyntikohtaisesti. Mikäli asiakkaalla on vakuutus, tulee tapaturmasta tehdä vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle.

Urheilu Mehiläisen hoitopolku asiakkaan näkökulmasta menee suoraviivaisesti eteenpäin:

 • Tapaturman sattuessa asiakas varaa ajan  OmaUrheilun kautta omalle hoitotiimille tai muulle asiantuntijalle esimerkiksi ortopedille.
  • Ajan varaaminen onnistuu myös aukioloaikojen puitteissa numerosta 010 414 8691 ja Mehiläisen valtakunnallisen ajanvarauksen kautta 010 414 00 aukioloaikojen ulkopuolella.
 • Puhelimeen vastaa aina terveydenhuollon asiantuntija
 • Asiakkaan tilanne kartoitetaan ja varataan vammasta / ongelmasta riippuen joko suoraan aika ortopedille tai tarvittavaan tutkimukseen
  • Lähetteet mahdollisiin kuvantamistutkimuksiin järjestetään ja varataan tarvittaessa aika esimerkiksi kuvantamistutkimukseen
  • Tutkimusten jälkeen asiakas tapaa UrheiluMehiläisen erikoislääkärin, jolloin päätetään hoitolinjasta
  • Mikäli vaiva ei ole traumaperäinen ohjataan asiakas fysioterapeutin arvioon

Kaikilla asiantuntijoillamme on erinomainen ymmärrys niin urheilusta, valmennusprosessista, tasosta jolla urheillaan kuin myös harjoittelu ja kilpailutoiminnasta.

Urheilu Mehiläisen uudet tilat löytyvät liikuntakeskus Huippu Centerin yhteydestä Kuopion Siikarannasta, osoitteesta Siikaranta 9.