Itä-Suomi Cup 2023

Itä-Suomi Cup 6.5.2023 Mikkelissä


Itä-Suomi Cup on Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon ja Keski-Suomen maakuntien tapahtuma, jonka toteutuspaikka vuosittain kiertää näiden maakuntien välillä.

Itä-Suomi Cup on toiminta- ja ajatusmalliltaan hieman vastaava kuin Lentopalloliiton Alue-SM -turnaus. Turnauksessa pelaavat sillä hetkellä potentiaalisimmat, taitavimmat ja motivoituneimmat pelaajat.

Joukkueita valmentavat valmentajat, jotka ovat usein myös aluevalmennusjärjestelmässä mukana. Kukin valmentaja valmentaa sen maakunnan joukkuetta, jossa hänen asuinpaikkansa on.

Tapahtumassa ovat perinteisesti pelanneet D-C-juniorit tytöissä ja pojissa. Vuonna 2022 ensimmäistä kertaa Itä-Suomi Cupin historiassa mukaan pääsevät myös E-juniorit.

Jokainen maakunta voi tuoda tulleessaan kaksi joukkuetta/ikäluokka tytöissä ja pojissa. Parhaassa tapauksessa turnauksessa pelaa 12 joukkuetta/maakunta, 48 joukkuetta koko turnauksessa - pelaajia ja valmentajia lähes 400!

Tutustu turnaukseen tarkemmin Itä-Suomen Lentopallo ry:n sivustolla. Sieltä tarkempia tietoja turnauskouluista, aikatauluista ja ajankohtaiset päivitykset turnaukseen liittyen.

Itä-Suomi Cup