Marraskuun kuukausitiedote

1.11.2023

MARRASKUU 2023

Haku painotettuun perusopetukseen – seuramme 6. luokkalaiset!

Liikunta

Liikunnan painotettua opetusta 7.–9. luokilla järjestetään Pyörön koulussa. Liikuntaluokan tarkoituksena on tarjota liikunnallisille nuorille monipuolista liikunnanopetusta tasaisessa ja motivoituneessa opetusryhmässä, toteuttaa erilaisia liikuntaprojekteja, luoda yhteyksiä koulun ulkopuoliseen liikuntatoimintaan ja antaa valmiuksia liikunnalliseen jatko-opiskeluun sekä ammatinvalintaan. Liikuntaluokalle voi hakea, vaikka oppilas ei ole osallistunut liikuntaluokkaopetukseen 3.–6. luokilla.

Info 22.11. klo 18.00 Pyörön koulu, Blominkatu 2

Urheilu

Kuopion kaupungissa toimii yhteisin valintakokein valitut urheiluluokat Hatsalan klassillisella sekä Jynkänlahden kouluilla. Urheiluluokkien tavoitteena on koota kilpaurheilijaksi tähtäävät nuoret lahjakkaat oppilaat urheiluluokille harjoittelemaan nousujohteisesti koulun liikuntatunneilla, Kuopion alueen urheiluakatemian taitoharjoituksissa ja seurojen lajiharjoituksissa. Urheiluluokat mahdollistavat tehokkaasti ja koordinoidusti normaalin koulutyön ja lisääntyvän urheiluharjoittelun sekä koulussa että urheiluseurassa.

Molempien urheiluluokkien info 21.11. klo 18.00 Hatsalan klassillinen koulu, Opistotie 5

Nuuskaton urheilu-toimintamallista apua myös muiden nikotiinituotteiden riskien tunnistamiseen ja vape-ilmiöön

Uudet nikotiinituotteet, kuten nikotiinipussit ja sähkösavuke (vape) nostavat päätään myös nuorten urheilijoiden parissa.

Suosittelemme lämpimästi katsomaan seuratoimijoille järjestetty 45 minuutin webinaarin aiheesta: Uudet nikotiinituotteet – näin minimoit riskit tänä syksynä seuratoiminnassa. Tallenne löytyy täältä: https://www.sakitonsyyskuu.fi/webinaari

Webinaaria saa jakaa. Webinaarissa mukana mm. entinen jalkapalloilija ja valmentaja Erkka V. Lehtola, Syöpäjärjestöt ja EHYT ry.

Lisätietoja Nuuskaton urheilu-toimintamallista ja sen taustajärjestöistä https://www.puijowolley.fi/ohjeita-sarjakauteen-2/nuuskaton-urheilu-toimintamalli/.

Tsempataanko sataan? Lataa Mehiläisen Oma Urheilu-sovellus – latauksella karttuu seurankin tukipotti!

Oma Urheilun lataaminen on helppoa ja löydät siihen ohjeet kotisivuiltamme. Tämä vaatii vain hetkisen sinulta, mutta sovelluksen lataamisella saat aikaan isoja asioita seuran ja Mehiläisen yhteistyössä! Isovanhemmat, sukulaiset, tutut, työkaverit – kaikki voivat rekisteröityä seuran alle.

Kirjautumistunnus on MEHURHEILU.

Sovelluksen lataaminen, kirjautuminen puwolaiseksi ja se on siinä – seurabonusta kertyy huomaamatta. https://www.puijowolley.fi/ohjeita-sarjakauteen-2/vamman-sattuessa-urheilu-mehilainen/