Petteri Penttinen Kuopion urheiluakatemian vuoden valmentaja

30.5.2024

Vuoden valmentajaksi 2023-2024 on valittu Petteri "Petsku" Penttinen.

Penttinen vetää yhdessä Timo Leikkaan kanssa urheiluakatemian lentopallon aamuvalmennusryhmiä. Lisäksi he molemmat olivat mukana edustusjoukkueiden toiminnassa: Petteri toimi Savo Volleyn miesten liigajoukkueen kakkosvalmentajana ja Timo Puijo Wolley liigajoukkueen kakkosvalmentajana.

Savon ammattiopiston opinto-ohjaaja ja urheiluoppilaitoskoordinaattori Hanna Linnilä on päässyt seuraamaan aamutreenejä, joissa on aina rento ja hauska tekemisen meininki!  Petterin valmennettavat Savon ammattiopiston UrheiluAmikset Laura Heikkilä ja Noora Tuomainen kertovat, että Petterille on helppo puhua ja häneen voi aina luottaa.

- Petteri on määrätietoinen, ystävällinen ja aina hyvällä tuulella. Hän pitää mukavia aamutreenejä ja kuuntelee aina, Laura kertoo lämpimästi valmentajastaan.

Noora, joka on käynyt UrheiluAmiksien aamutreeneissä vasta kolme kuukautta, ihailee Petterin rauhallista ja ammattitaitoista valmennustyyliä.

- Hän on hauska ja pitää hyvää ilmapiiriä yllä, mutta ensisijaisesti hän on luotettava. Hänelle voi myös rohkeasti kertoa, jos esimerkiksi olkapää ei ole kunnossa. Parasta Petskussa on myös se, että hän motivoi ja haastaa urheilijoita pienillä kilpailuilla treeneissä, esim. häviäjäjoukkue kerää pallot ja purkaa verkon. Minua ainakin pienet kisat motivoivat, Noora kertoo.
 

Penttinen on vienyt akatemiaa määrätietoisesti eteenpäin

Viimeisen kahden lukuvuoden aikana urheiluakatemian toiminta on kehittynyt hyvin. Petterin jämäkkä, luotettava, mutta riittävän vaativa tyyli ohjaa nuoria niin lajin kuin opintojen pariin - molempiin yritteliäästi suhtautuen. 

Lämpimät onnittelut Petskulta valinnasta! Keep up good work!

Kuva Sakky