Lentiskehittäjällä on asiaa.

5.10.2004

Pohjois-Savon Lentiskehittäjä Risto Kovanen

Juniorisarjat ovat alkamassa ja koko lentopalloväki virittäytyy alkavaan kauteen. Lue Risto Kovasen lokakuun tiedote.

TIEDOTE  2/2004

Sarjat ovat taas käynnistyneet ja on aika tiedottaa muutamista ajankohtaisista asioista.

SARJATOIMINTA

Maakunnalliset sarjat ovat alkamassa ja niiden ohjelmat ovat olleet hieman myöhässä, mutta homma on nyt kunnossa. Edellisten vuosien tsemppisarjat ovat vaihtaneet nimeä. Nyt pelataan A-C-junnuissa supersarjaa ja E-D- junnuissa tiikerisarjaa. Sarjat toimivat pääsääntöisesti samalla tavalla kuin tsemppisarjat edellisillä kausilla, mutta nimen muutoksella sekä sarjajärjestelmien kehittämisellä pyritään nostamaan nuorten tärkeän harrastepelaamisen imagoa ja madaltamaan kynnystä tulla mukaan sarjatoimintaan. Näihin sarjoihin ilmoittautuminen päättyy 1.12.

Mitä enemmän me saamme joukkueita mukaan Pohjois-Savosta, niin sitä lyhyemmät ovat pelimatkat ja mielekkäämpiä turnaukset. Mukaan voi lähteä, jos seuralla on vähäistäkin säännöllistä junioritoimintaa. Pelaaminen on junnuista kivointa harjoittelua !

Pienimmät juniorit eli F-ikäiset (-96 ja myöh. synt.) eivät pelaa maakunnassamme sarjaa, vaan heillä on joulukuussa Vieremällä toimintapäivä, joka sisältää pelaamisen ohella myös muuta hauskaa tekemistä. Tästä tiedotetaan myöhemmin tarkemmin. Huom! Sarjakirjassa sanotaan, että F-junnut pelaavat sarjaa, mutta näin siis ei ole.

ALUEJOUKKUETOIMINTA

Kauhajoella pelattiin 25.-26.9 C- ikäisten alue SM – kisat, joissa Idän joukkueet saavuttivat mitalisisjoja. Onnittelut mukana olleille pelaajille ja valmentajille.

Aluejoukkuetoimintaa tehostetaan pienalueilla, eli meillä on Pohjois-Savossa omat valmentajat, joiden kautta seulotaan pelaajia eteenpäin.

Tyttöjen toiminnasta vastaa Paula Kauppinen , puh. 050-5676853, e-mail paula.kauppinen@iisalmi.fi. Poikien valmentaja on Petteri Häyrinen, puh. 040-5458523, e-mail petteri.hayrinen@luukku.com.

KOULUTUS

Tänä syksynä on pidetty yksi aloittavan ohjaajan koulutus, jossa oli mukana yhteensä lähes kaksikymmentä osallistujaa useasta eri seurasta. Kysyntää on edelleen, joten seuraava mahdollisuus tulla mukaan on Siilinjärvellä Toivalan yläasteella lauantaina 23.10 klo 10.00 – 17.00. Tarkan sisällön kurssista löydät Lentopalloliiton koulutussivuilta. Ilmoittautumiset lentiskehittäjälle 20.10 mennessä.

Tekniikkakoulu on tarkoitus järjestää myös Pohjois-Savossa, jos kysyntää on. Nurmeksessa on kyseinen koulutus joka tapauksessa 8.-9.1.2005, jonne voivat osallistua myös pohjoissavolaiset valmentajat.

Muistakaa, että huolehditte seurassanne myös nuorisotuomareista, koska heitä tarvitaan aina.

Erotuomariasiat hoituvat Juhani Kainulaisen kautta, puh. 050-5555654, e-mail juhani.kainulainen@scantenna.fi.

Muuta hyvää koulutusta seuroille on Pohjois-Savon Liikunnan tarjonnassa. Puh. 017-3698 600 ja www.pohjois-savonliikunta.fi.

TUKEA LASTEN JA NUORTEN URHEILUSEURATOIMINTAAN

Nuori Suomi r.y jakaa tänäkin syksynä rahaa urheiluseuroille toiminnan tukemiseksi. Hakuaika loppuu 15.10, joten pitäkääpä kiirettä. Hakuohjeet ja –lomakkeet löytyvät osoitteesta http://www.nuorisuomi.fi/.

OPERAATIO PELISÄÄNNÖT

Viime kaudella otettiin käyttöön Pelisäännöt - paperi. Kaikkien syksyllä sarjatoimintaan osallistuvien E – D – ikäisten joukkueiden on tehtävä ja palautettava paperi omalle sarjanhoitajalle 30.11 mennessä. Ne joukkueet, jotka aloittavat vasta joulun jälkeen palauttavat pelisäännöt ensi vuoden puolella. Materiaali seuroille postitetaan lokakuussa.

MAAKUNTAPARLAMENTTI

Pohjois-Savon maakuntaparlamentti pidetään Maaningan kunnanvaltuuston salissa torstaina 11.11. klo 18.00. Tulkaa kaikki seurat mukaan, niin pystytte vaikuttamaan siihen, miten asioita jatkossa hoidetaan. 

YHTEYSTIEDOT

Ilmoittakaa minulle, jos seurassanne tulee muutoksia yhteyshenkilöissä. Seuratkaa myös maakunnan omia sivuja http://www.pslentopallo.fi/, niin pysytte ajantasalla. Oma sähköpostiosoitteeni on muuttunut, uusi on risto.kovanen@suomi24.fi

Terveisin Risto