B-tyttöjen välisarjan mestaruus Puijolle.

8.11.2004

Pohjois-Savon maakunta oli saanut kunnian järjestää B-tyttöjen idän välisarjaturnauksen ja meidän seuramme mahdollisuuden toimia turnauksen emäntänä. Lopputurnaukseen olivat selvittäneet tiensä Pieksämäen Tsemppi, Liperin Taimi ja Siilinjärven Saletti (=Lohko 1) sekä Joensuun Prihat, Pielaveden Sampo ja jo Pohjois-Savon mestaruuden napannut kotijoukkue (= Lohko 2).

B-TYTÖT / IDÄN ALUEEN VÄLISARJA KUOPIOSSA 6.11.04

Turnauksen kiihkeää tunnelmaa laimensi jo etukäteen tiistaina 2.11 liiton tekemä päätös siitä, että jokaiselta alueelta pääsee automaattisesti 6 parasta SM-sarjaan, joten turnauksella ei ollut enää arvoa SM-karsinnan suhteen. Joka tapauksessa "alueen mestaruus"  oli kyseessä ja sehän meilläkin oli tavoitteena.

Aamupäivä tahkottiin lohkojen paremmuudesta ja lohkovoittajiksi selvisivät Tsemppi ja kotijoukkue, joten ansaitsimme tauon ristikkäisottelujen ajaksi. Ristikkäisotteluissa Saletti ja Sampo menivät välieriin ja Prihat ja Taimi ratkaisivat sijat 5-6. Ilmeisestikin tauolla ote hieman kirposi, koska niin Tsemppi kuin mekin hävisimme erän välierissä eli Tsemppi – Sampo päättyi 2-1 (25-20)(20-25)(15-6) ja Puijo – Saletti 2-1 (25-13)(18-25)(15-12).  Näin ollen loppuottelussa vastaamme asteli Pieksämäen Tsemppi, jonka kohtasimme ensimmäisen kerran tänä syksynä.

Aamupäivän aikana olimme todenneet sen, että loppuotteluvastustajaltamme löytyy todella kovakätinen hakkuri ja kokonaisuudessaan joukkue on kova syötöissä. Tsemppiä piti löytyä siis muualtakin kuin verkon toiselta puolelta. Ensimmäinen erä meni tiukan taiston jälkeen Tsempille 25-19 ja toiseen erään astelimme sisuuntuneena. Aikalisällä Päivi joutui puhuttelemaan joukkuetta suhteellisen kuuluvaan ja tiukkaan sävyyn; tulosta syntyi ja erävoitto kirjattiin meille 25-17. Puhuttelu oli pitkäkestoinen lääke, koska kolmas erä tuli näytösluontoisesti kotijoukkueelle. Kokonaisuutena turnaus meni meidän kannalta loistavasti, tytöt näyttivät sen, mihin tiukan paikan tullen pystytään. Passari Heidi on ottanut joukkueen omakseen ja ohjaa peliä ammattimaisesti, hyökkäyspuolella löytyy myös tehoja ja jopa keskihyökkäyskin toimii aika ajoin. Peli-ilo on löytynyt ja joukkue toimii hyvin joukkueena, tiukissa tilanteissa löytyy vastuunkantajia ja vaihtopenkiltäkin saadaan syttyjä peliin.

Tulokset tästä.

Joka tapauksessa joukkue on edennyt pienin askelin, ensin Pohjois-Savon mestaruus, sitten välisarjan voitto; tästä on hyvä jatkaa SM-turnaukseen 4.12. Lopuksi kiitos tuomareille eli Sailalle, Idalle, Mammulle ja koko turnauksen ajan kirjuroineelle Miilalle. Hyvää syksyn jatkoa kaikille junnuille ja taustavaikuttajille toivottelevat

Päivi, Pekka ja Jyrki