Tietoa Neulamäen valvonnoista

10.12.2010

Seuraan on tullut tällä kaudella paljon uusia junnuja ja heidän myötä myös uusia vanhempia toimintaan. Myös uusia valmentajia ja joukkueenjohtajia on tullut mukaan toimintaan ja varmasti heille, kuten myös jo aikaisemmin toiminnassa mukana olleille on hyvä käydä läpi, että miksi seurassamme on tällainen systeemi, kuin Neulamäen koulun valvonta.

 

Kaikkien on hyvä muistaa, että olemme seurana erityisasemassa Kuopiossa, kun meillä on oma sali hallinnassamme ja voimme keskittää kaiken toimintamme samaan paikkaan. Toinen vaihtoehto olisi se, että anoisimme kaupungilta vuoroja ympäri Kuopiota ja joukkueiden harjoitukset olisivat hajotettu ympäri kaupunkia. Kaupunki on antanut Neulamäen salin meille käyttöön sillä ehdolla, että Puijo Wolley vastaa viikon iltavalvonnoista ja viikonloppuvalvonnoista. Seuralla ei ole resursseja hoitaa työntekijöiden puolesta näitä valvontoja ja siitä syystä on luotu systeemi, että pelaajien vanhemmat hoitavat vuorollaan näitä valvontoja. Mutta jos tilanne on se, että ei ole enää ihmisiä hoitamaan näitä valvontoja, niin seuran on mietittävä toista mallia ja varmasti pohdittava Neulamäen salista luopumista.

Syy, miksi valvonnat ovat jaettu pelaajien vanhemmille ja vanhemmissa ikäluokissa osan hoitaa pelaajat itse, on se, että tämä hyödyntää joukkueita myös taloudellisesti. Hoidetuista viikonloppuvalvonnoista saatu etuus hyvitetään sille joukkueelle, joka hoiti valvonnan. Tämä on todella helppo ja yksinkertainen tapa vanhemmille auttaa oman lapsen joukkuetta varainhankinnassa. Eli kun valvot oman vuorosi, vähennät lapsesi joukkueen salimaksua.

Olemme seurassa olleet siinä uskossa, että nämä valvonnat ei ole liian suuri urakka vanhemmille, koska yhdelle perheelle tulee n. 1-2 valvontakertaa(yksi arki-ilta valvonta klo. 17-20 ja mahdollisesti viikonloppuvalvonta) kaudessa ja mahdollisuus vuoronvaihtoihinkin on olemassa, joten kenenkään pakollisia menoja ei tarvitse perua valvontojen takia. Arki-iltavalvonnat on pyritty järjestämään sillä tavalla, että samana iltana ovat oman lapsen harjoitukset.

Toinen syy, miksi tämä asia on hyvä käydä läpi, on se, että on myös esitetty väitteitä, että valvonnan tulot käytetään edustusjoukkueiden toimintaan. Seura haluaa tässä ja nyt tehdä selväksi, että kaikki valvonnan tuotot vähennetään joukkueen salimaksuista, joka valvonnasta vastaavat ja ei kenellekään muulle ja näin ollen tämä tuo joukkueelle selvää säästöä. Totta kai siinä tapauksessa, kun valvontavuorossa on edustusjoukkue, niin heillä on samat oikeudet, kuin juniorijoukkueilla. Seuran johtokunta on tehnyt päätöksen, että edustusjoukkueet toimivat aivan samojen sääntöjen mukaan, kuin juniorijoukkueet ja mitään erityiskohtelua ei ole. Edustusjoukkueet vastaavat täysin omasta varainhankinnasta.

                                  

”Yhdessä toimimalla tämäkin on mahdollista”