Koronaviruksen ja muiden virustautien tartunnan ehkäisy lentopallossa

10.3.2020

Paras tapa ehkäistä eri virustautien kuten myös koronaviruksen tartuntaa on pitää hyvää huolta käsihygieniasta. Jokaisen harjoituksen ja pelin jälkeen ja myös ennen peliä sekä erityisesti ennen ruokailua tulee kädet pestä huolellisesti, vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

www.lentopalloliitto.fi

 

Lajissamme pelaajat käsittelevät samaa palloa, jolla peliä pelataan ja siksi käsihygienia on tärkein yksittäinen toimi. Myös kättelyistä ottelutapahtumien yhteydessä luovutaan toistaiseksi. 

Jos sinulle tulee äkillisen hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää ja hengenahdistusta, ota aina ensin puhelimitse yhteyttä paikalliseen sairaalaan tai terveyskeskuksen päivystykseen. Saat ohjeet hoitoon hakeutumiseen. 

Mikäli lajissamme ilmenee tilaisuuksia tai tapahtumia, joissa on syytä pitää todennäköisenä, että lajin pelaaja ja/tai toimitsija on altistunut koronavirukselle, jatkotoimia johtavat terveydenhuollon vastuulliset ammattilaiset.

Lisätietoa koronaviruksesta löytyy mm. THL:n sivuilta