Sääntöuudistuksia junioreille

30.4.2020

Verkkokorkeudet muuttuu ja pari muuta muutosta

 

Minisäännöissä suurin muutos olisi, että 4vs4-pelimuoto on jäämässä historiaan. Jatkossa D-ikäisten pelit pelataan joko 3vs3-pelinä tai 6vs6-pelinä. Mini-ikäisissä myös yläpuolinen aloitus vapautetaan, hihavastaanotto pysyy pakollisena. Lisäksi verkkojen korkeuksia lasketaan: jatkossa D-ikäisten verkon korkeus on 200 cm, E-ikäisten 185 cm ja F-ikäisten verkko 165 cm. Alueille annetaan myös suositus sallia tarpeen tullen E-F-ikäisten sarjoissa poikien osallistuminen tyttöjen sarjaan.

 

Nuorten sarjoissa yli-ikäisillä pelaajilla ei jatkossa olisi pelioikeutta ylemmissä pooleissa (A-C-poolit). Lisäksi yli-ikäisten käyttöön pitää olla perustelu. Myös turnausten järjestämiseen tulee muutoksia. Matkatasauskäytäntö muutetaan maksettavaksi liiton kirjanpidon kautta. Joukkueen matkatasaussaldo kertyy kauden aikana ja saldo tasataan kauden aikana 2-3 kertaa, tekninen toteutus on työn alla. Lisäksi pallojen kuljettaminen nuorten sarjoissa jää historiaan: turnausten lämmittelypallot varataan kotijoukkueen toimesta. Niiden mahdollinen puuttuminen tulee ilmoittaa etukäteen turnauskutsussa.

 

 

https://www.lentopalloliitto.fi/elamyksia/uutiset/uutisarkisto/uudistuksia-nuorten-sarjamaarayksiin.html?fbclid=IwAR2p-JGJdpWaJwxngUUfW951wVgr75cfyQjEhIf5lvUCrCtOl3mks2cPBn0