Puijo Wolley pelaajattaret koolla Naisten 1-pelissä

24.10.2011

Puijo Wolleyn Naiset kutsuivat seuran pelaajattaret junnuista aikuisiin, heidän valmentajat ja vanhemmat koolle sunnuntaina 23.10. ennen Laihian Lujaa vastaan pelattua peliä Pohjantien koululle.

Tyttöjen ja naisten yhteiskuva otettiin tilaisuuden aluksi. Lisäksi joukkueiden kuvauksia tehtiin samalla. Kuvaajana hääri jälleen Juhani Tolvanen.

Naisten joukkueen valmentaja Jussi Hämäläinen kertoi ohjeita ja toiveita valmennuksen ohjelmointiin.
- Perusohje on, että tekniikan harjoittelussa on pääpaino, peliroolien löytäminen onnistuu myöhemmin kun taitotaso on kohdallaan. Harjoittelumäärää pitää kasvattaa systemaattisesti viimeistään C-iästä alkaen, jotta valmiudet pelaamiseen ovat olemassa kun pelit kovenevat. Erityisesti keskivartalon hyvä kunto on tärkeä mm. puolustuspelaamisen kehittymiseen. Lentopalloharjoitukset eivät yksinään riitä harjoitteluun, vaan omatoimisesti on myös harjoiteltava, erityisesti juuri fyysisen puolen treenejä, summasi Hämäläinen harjoittelulinjauksista.
Naisten joukkueella on kevyempi viikko edessä, niinpä Jussi lupasi edustuksen pelaajat vierailulle junnujen harjoituksiin. Valmentajat sopivat käynnit ja saadaan mukavaa yhteistyötä harjoituksiin.
Seuran toiminnanjohtaja Niina Pirskanen kertasi tapaamisessa lyhyesti myös seuran myönteistä tilannetta naislentopallossa.
- Tällä hetkellä seurassa kolme aikuisjoukkuetta, mikä on hieno tilanne jatkoakin ajatellen. Naisten edustusjoukkueen tulevaisuus näyttää positiivisella tavalla haasteelliselle, ja on hienoa kun ollaan joukolla kannustamassa joukkuetta peleissä ja on yhteinen asia, että meillä pelataan lentopalloa naisissa tällä tasolla.
- Seuran toimintaa pyritään kehittämään mm. käynnistämällä nuorisoryhmätoimintaa, jolloin kommunikointi ja kehitysideat saadaan paremmin liikkeelle. Myös uutena ideana on keväälle suunniteltu yhteisleiri pelaajille ja vanhemmille, siitä pian lisätietoa ja ajankohta, kertoi Pirskanen.
Naisten pelistä ei käänteitä puuttunut ja upeat naisemme veivät lopulta pelin 3-2 ja tärkeät pisteet ylempää jatkosarjaa tavoitellessa. Naisten ja tyttöjen kokoontumisen merkeissä ottelun parhaiden pelaajien valintaraati oli junioreista – Miina Salmi D-tytöistä ja Veera Koponen C-tytöistä.