Lakeuksilta neljä pinnaa Kuopioon ja Puijolle!

7.11.2011

Puijon naiset vierailivat lauantaina 5.11 Laihialla ottaen 1-3 voiton ja sunnuntaina 6.11 Nurmoossa 2-3 voiton.

Lauantaina aamulla lähdettiin matkaan ilman kapteeniamme Sallaa, joka vietti ansaitusti valmistujaisjuhliaan kotonaan. Joukkueena sovittiin pelata silleen, että Salla saa hyvällä omalla tunnolla juhlia opiskelujensa päättämistä.

Laihialla oli yleisöä löytänyt lehtereille mukavasti. Peli käynnistyi mukavasti ja menimmekin 20-14 johtoon. Sitten alkoi peruutuspeiliin katselu ja sieltähän se Luja kampesi tulla lopulta rinnalle ja ohi. Peli oli hapuilevaa ja hieman sekavaa. Erä päättyi 26-24.

Toinen, kolmas ja neljäs erä oli sitten hieman selkeenpää meiltä, tosin vaihdosta tarvittiin lisävetoa kentälle. Pelin hyviä puolia olikin vaihdosta tulleiden Niinan, Saaran ja Miilan pirteät esiintymiset. Erät päättyivät lopulta 18-25, 19-25 ja 16-25.

Marjut palkittiin parhaana.

Yöksi mentiin Ruukin kartanoon maalaismajoitukseen. Syötiin maittava illallinen ja saunottiin puusaunassa keskellä peltoa! Aamulla tikkakisalla ratkaistiin aamupalalle menojärjestys ja Rike viimeisimpänä varusnaispalveluksen suorittaneena oli suorastaan ylivoimainen (30 pistettä). Joukkueen aamuinen ryhmämeditaatio kuului valmennusjohdonkin huoneeseen ja tuolloin sen vaikutus tai tarkoitus jäi vielä arvoituksesksi.

Pelipaikalle suunnattiin ruokavarailujen jälkeen ja Miila ei muistanut koko paikkaa viime vuodesta. No sen verran lyhyt meidän visiitti viime vuonna olikin, että en minäkään sitä kovin paljon halunnut muistella.

Tavoitteena oli lähteä pelaamaan omaa peliä keskittyneesti katsoen, mihin se riittää. Kotijoukkue ei ollut hävinnyt edellisellä eikä tälläkään kaudella yhtään kotipeliä. Lauantaisen pelin jäljiltä sekä em. lähtökohdista johtuen voitiin lähteä huolettomasti ja paineettomasti kentälle. Peli käynnityikin hyvin ja veimme tasaista ekaa erää aina eräpallotilanteeseen asti. Pienoinen pehmeys ja voittamisen arkuus vei erän lopulta kotijoukkueelle 26-24. Toisessa erässä meinattiin jäädä heti alussa telineisiin kun kotijoukkue porhalsi mennä kohti erävoittoa. Jälleen vaihtopenkin voima tuli esiin ja niin vain kammettiin 23-23 tilanteeseen. Erä päättyi lopulta 25-23 ja kiri jäi kesken.

Pitkällä tauolla sovittiin , että annetaan mennä vaan eikä mietitä miten tässä pelissä käy. Hyvin kävi. Kolmas erä 12- 25 meille. Kotijoukkue tuntui kipsaantuvan täysin. Neljännessä jatkettiin samaa tahtia. Erän ollessa 15-6 meille tuli kipsilasti meidän puolelle. Kotijoukkue kiri yhdellä syöttövuorolla 17-15 johtoon. Erä lopulta hienosti taistellen meille 23-25. Viidensiä eriä ei Puijossa tällä kaudella olla hävitty eikä hävitty nytkään. Erä jatkui meidän hallinnassa puolten vaihtoon saakka 4-8 lukemissa. Kotijoukkue alkoi saada syötön jo verkon yli, mutta Marjutin syöttövuorolla repäisimme 12-6 johtoon. Lopussa Nurmo sai kaunisteltua numeroita 10-15 Lauran päättäessä ottelun riemukaaseen vierasvoittoon.

Milla Hiekka palkittiin kakkospalkinnolla ja Pia Rönkä ykkösenä.

Kyllä ruoka maistui hyvälle.