"Tämä me osataan, annetaan ensin reilusti siimaa ja sitten napataan"

9.3.2012

Team Trust Perintä järjesti perjantai-illaksi kaksi tuntia kestäneen jännitysnäytelmän. Neulamäen koululla pelatun liigakarsinnan ensimmäinen peli Liedon Parmaan vastaan oli kuitenkin tutun oloinen.

Trust aloitti kuusikolla Kimmo ja Osku keskellä, Juho passaa, kenttäpelaajat Juhani, Lasse ja Juhis sekä liberona Simo.

Ensimmäinen erä meni koko ajan Liedon Parman tahdissa. Kotijoukkueen peli oli perus yksinkertaista lentopalloa ja se ei riitä kun pelataan liigakarsintaa. Erä selvästi vieraille 16-25.

Toinen erä olis lähes ensimmäisen toisinto. Pientä syttymistä nähtiin kun Juhani pelasti pallon peliin jostain takaseinän puolapuiden välistä ja Lasse hyökkäsi lopulta sen onnistuneesti pisteeksi. Tämä ei vielä kuitenkaan riittänyt sytyttämään muuta joukkuetta taistelemaan erävoitosta. Tilanne oli parhammillaan 15-16, mutta sitten loppuerää vei lietolaiset, erä päättyi lukemiin 17-25.

Kahviossa kävi kauppa pitkällä erätauolla. Valmentajavelho Jani sanoi pukukopissa pojille varmaan paljon muutakin kuin että nyt on sitten voitettava kolme seuraavaa erää. Joka tapauksessa kolmanteen erään tuli piristynyt Trust. Muutoksiakin oli tehty, Juhani liberoksi ja Samuli yp:n paikalle. Hyviä vaihtoja ja kun laariin alkoi tippua myös "lentopallonhelmiä"  torjuntapisteitä, peli alkoi kääntyä kotijoukkueelle. Erän loppu oli jännittävä ja eräpalloja oli puolin ja toisin. Jatkopalloille mentiin ja erä Trustille 28-26. Kyllä tämä tästä vielä kääntyy?

Neljäs erä ja Trust on liekeissä. Koko arsenaali on parantanut peliään ja varsinkin Juhis tekee tuhojaan paikasta kuin paikasta. Juho kääntää tilanteessa 16-16 sellaisen jujun kenttään että lietolaiset ihmettelee sitä vieläkin. Erä perittiin kotia 25-22.

Ja viides erä. Eihän näitä ole kotona tällä kaudella hävitty. Ja ei hävitty nytkään. Trustin vahva alku ja Lieto ottaa aikalisän 5-2 tilanteessa, puolta vaihdetaan lukemissa 8-2. Vieraat hiipii vielä loppumetreillä rinnalle ja tilanne on 14-13 mutta alkukaudesta opitulla rutiinilla erä viedään 15-13 ja koko peli lukemin 3-2. Kaksituntinen peli on ohi ja paikalle saapunut mukava määrä yleisöä sai haluamansa.

Trustin joukkueesta palkittiin ansaitusti Juha "Juhis" Iivarinen. Onnistujiin voidaan laskea myös Juhani ja ennakkoluulottomasti pelannut Samuli. Koko joukkue ansaitsee kiitokset pelin kääntämisestä voitoksi.

Näin Trust on voittanut ensimmäisen kohtaamisen ja se matkustaa sunnuntaina Lietoon. Siellä riittää voitto tai voitto mahdollisesta lisäerästä. Voittaja välieriin, häviäjä kesälomalle.