Terveystalon asiantuntijaluento ke 20.11. klo 17 URHEILIJAN RAVITSEMUS JA LEPO

19.11.2013

Puijo Wolleyn pelaajille ja vanhemmille järjestetään yhteistyökumppanimme Terveystalon luento keskiviikkona 20.11. klo 17 Neulamäen koulun auditoriossa.

Tärkeää asiaa ravitsemuksen ja levon merkityksestä pelaamisessa, mutta vaikuttaen tietysti jaksamiseen niin koulussa, kuin töissäkin.

Luennoitsijoina ovat ravitsemusterapeutti Kati Laine ja dosentti Harri Tuomilehto Terveystalosta.


Luento on tarkoitettu pelaajille C-junioreista aikuisiin ja vanhemmille!                                 

                                Tervetuloa!


"Ravitsemusterapeutti Kati Laine kertoo urheilijan ravitsemuksen erityispiirteistä suorituskyvyn ja palautumisen edistämisessä sekä terveyden ylläpitämisessä. Keskitymme hyviin ruokavalintoihin arjessa ja pelien/treenien yhteydessä sekä ateriarytmin ja nesteensaannin optimointiin. Luennolla on aikaa myös vapaalle keskustelulle, jossa voimme keskittyä kuulijoita askarruttaviin kysymyksiin."

"Uni ja lepo ovat oleellinen osa ihmisten elämää ja hyvinvointia. Urheilijan vaatimukset harjoittelun, ravitsemuksen ja levon suhteen asettavat erityiset haasteet, jotka oleelliset saattavat vaikuttaa suoritukseen. Uni on tärkein levon lähde ja siten unenhuolto ja mahdollisten unihäiriöiden selvittäminen on elintärkeää urheilijalle. Dosentti Tuomilehto on erikoistunut unihäiriöiden hoitoon ja on kansainvälisestikin tunnustettu unitutkija. Hän on toiminut säännöllisesti urheilijoiden apuna uneen liittyvissä asioissa."