Hedelmällistä yhteistyötä.

13.9.2007

Ella Riekkinen passaa Ajossa ykköstä ja Puijossa aata.

Viime keväänä, kun kesä oli puhkeamaisillaan jo kukkaan, sain mielenkiintoisen puhelinsoiton Savonlinnan suunnalta. Silloinen Ajo-KLP Teamin puheenjohtaja Arja Koli soitti ja tarjosi meille ainutlaatuista tilaisuutta.

He olivat miettineet seuran johtokunnassa 1-sarjajoukkueen tulevaisuutta ja mahdollisuuksia. Päätös oli melko yllättävä: rahat, jotka aikaisemmin oli käytetty ulkomaalaisten pelaajien palkkaamiseen, käytettäisiinkin yhteistyöhön jonkin lähiseuran kanssa ja tavoitteena olisi saada vahva savolainen joukkue, jolla olisi mahdollisuuksia jopa liigakarsintaan.  Näin ollen he tarjosivat yhteistyömahdollisuutta ensin meille ja hetken makusteltuamme ajatus tuntui aika kiehtovalta. Se oli sitten pikapalaverin paikka, ja istunto Pertsan, Arjan, Puijon johtokunnan ja pelaajien välillä edelleenkin vahvisti ajatusta.

Näin ollen Ajo-KLP team Savonlinna-Kerimäki akselilta ja Puijo Wolley juniorit  aloittivat melko ainutlaatuisen yhteistyön kesällä 2007. Joukkueet pistivät edustuksen yksiin kansiin ja sillä on tarkoitus lähteä kolkuttelemaan naisten 1-sarjan kärkisijoja. Kuopiosta Tiimin nimellä pelaavaan joukkueeseen tuli neljä tyttöä, jotka täydentävät ryhmän sellaiseksi, ettei ulkomaille tarvitse haikailla.

”Meillä on ollut hyviä ulkomaalaisia, mutta kyllä tämä vaihtoehto on ainakin minulle se mieluisin. Kotimaisten kanssa olen aina päässyt parhaisiin tuloksiin, kun ei tarvitse taistella kulttuurierojen kanssa. Loistavaa porukkaa ja oli enemmän kuin ilo saada heidät joukkueeseen”  toteaa Tiimin valmentamisesta vastaava Pertti Pyykkö.

 ”Ajo-KLP team pelaa sarjan nyt siis täysin savolaisin voimin ja se voikin olla aikaisempiin kausiin nähden melkoinen etu. Joukkue näyttää hitsautuneen jo lyhykäisen tutustumisjakson jälkeen hyvin yhteen ja Suomen cupin peli Someroa vastaan antoi jo viitteitä siitä mitä odottaa sopii. Pientä hiomista vielä ja hyvä tulee. Hiomista tosin pikkaisen haittaa se, että yhteisharjoituksia on ainakin toistaiseksi ollut liian vähän, mutta sekin asia pitäisi olla paranemaan päin. Kuopion tytöt eli Vossin Marika ja Heidi sekä Antikaisen Laura ovat reissanneet kesän aikana kerran viikossa Savonlinnaan, mutta tosipelien lähestyessä yhteiset harjoituskerrat tuplaantuvat. Lisäksi joukkueen ykköspassari Ella Riekkinen muutti Savonlinnaan ja se taas antaa mahdollisuuden jatkuvaan harjoitteluun. - Toivotaan, että tytöt jaksavat rankan talven ja saamme keväällä nauttia työn tuloksista” päättää Pyykkö.

 Yhteistyö ei ulotu pelkästään 1-sarjaan ja Savonlinnaan vaan sitä tehdään myös A-tytöissä Kuopiossa eli Riikan ja Teemun valmentamassa joukkueessa pelaavat Savonlinnasta ainakin Pihla Pelkiö ja Jonna Pesonen. Molemman tason yhteistyö on osoitus siitä että kun yksin et ole riittävän vahva, niin yhteistyössä on mahdollisuus. Pidemmälle ajatellen tämä antaa todella hyvät mahdollisuudet tulevaisuuden savolaiselle naislentopalloilulle. Kuopion Urheiluakatemia sekä Savonlinnan tarjoamat opiskelupaikat antavat hyvät mahdollisuudet jatko-opiskeluille, lukio-opinnothan molemmissa kaupungeissa ovat hyvällä mallilla. Yhteistyö takaa jatkossa myös sen että molempien seurojen omat kasvatit pystyisivät jatkamaan pelaamistaan savolaisessa seurassa eikä omien kasvattiemme tarvitsisi siirtyä etelän liigaseuroihin. Odotettavissa on siis mielenkiintoinen kausi niin Kuopiossa kuin Savonlinnassakin. Oikein mukava lentopallosyksyä kaikille toivotellen, tapaamisiin katsomossa.

 Mietteitä kirjaili Jyrki, manageri evp