Jäsenhuone|Työhuone
« Takaisin seuran etusivulle

Hanna Salomäki pelaa ensi kaudella Puijo Wolleyssa

13.6.2017

Puijo Wolley on solminut pelaajasopimuksen viime kaudella liigassa pelanneen Hanna Salomäen kanssa. Hanna Salomäki tuo kovan tason vahvistuksen naisten edustusjoukkueen vahvuuteen kaudella 2017-2018.

Liigassa Salomäki pelasi debyyttivuoden LP Kangasalan riveissä 2013-2014, jolloin joukkue saavutti Suomen Cupin kultaa.

- LP Kangasalassa pelatun kauden jälkeen pelasin vuoden Pieksämäellä, mistä siirryin Ruotsiin. Ruotsissa olin joukkueen paras pisteentekijä ja paras vastaanottaja. Viime kausi meni jälleen LP Kangasalan paidassa, joka harmillisesti keskeytyi tammikuun lopussa tapahtuneeseen loukkaantumiseen, kertoo Hanna pelaajaurastaan.

- Olen edustanut Suomea lentopallon nuorten maajoukkueessa, saavutimme tuolloin joukkueen kanssa pohjoismaiden mestaruuden ja hopeaa toisena vuotena. Osallistuimme myös Euroopan mestaruuskisojen karsintoihin useana vuotena, jatkaa Hanna.

Erittäin monipuolisena pelaajana tunnettu Hanna Salomäki on osallistunut myös Beach Volleyn pelaajana kovatasoisiin turnauksiin Suomen edustajana.

-Olen myös edustanut Suomea Beach Volley-pelaajana saavuttaen nuorten pohjoismaiden hopeaa, ja voittaen muun muassa nuorten Suomi-Ruotsi-ottelun Ahvenanmaalla. Edustin Suomea myös nuorten EM-kisoissa Latviassa ja sinä samana vuonna minut valittiin Suomen Beach Volleyn vuoden tulokkaaksi, kertoo Hanna Salomäki Beach Volley saavutuksistaan.

Puijo Wolleyn naisten edustusjoukkueella on hienoa saada monipuolinen pelaaja joukkueeseensa. Tämä luo suuria mahdollisuuksia kuopiolaiselle naisten lentopallotoiminnalle.
-Tuon joukkueeseen osaltani tietynlaista tasapainoa ja varmasti tukea muille pelaajille kokemuksenkin kautta. Tavoitteemme on nousta liigaan, joka on todella realistinen tavoite. Kuopio tunnetaan lentopallokaupunkina, joten olen innoissani myös fanien ja junioripelaajien tapaamisesta, toteaa Hanna Salomäki sopimuksestaan.

Lääkäri Jukka Siljander vahvistaa joukkueen taustavoimia ensi kaudella.

-Suuri vaikutus valinnan tekoon tietenkin oli valmentajalla sekä se, että joukkueessa on oma lääkäri Jukka Siljander ja voimavalmentaja Johanna Lehtonen, jotka takaavat mahdollisen hyvän kuntoutuksen ennen ensimmäisiä pelejäni polven loukkaantumisen jälkeen, kommentoi Hanna valintaansa tulla PuWoon pelaamaan.

- Elinan tapa valmentaa on vakuuttava ja hänen pelitapa on jo tuttu minulle maajoukkueajoilta. Tämä tyyli on minua aina kiinnostanut ja olen hyvin onnellinen, että minulla on mahdollisuus oppia syvemmin tätä pelitapaa, toteaa Hanna Salomäki.

Joukkueen päävalmentaja Elina salomäki iloitsee siskonsa siirrosta Kuopioon.

-Hannan tulo Puijoon on todella suuri juttu! Hän oli viime kaudella yksi liigan parhaimmista suomalaisista yleispelaajista ja pelasi todella hyvää kautta. Hänellä oli joukkueessa suuri rooli niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessä. Lisäksi hänellä on kova syöttö ja puolustus. Hanna on usein onnistunut niin sanotuissa isoissa peleissä, esimerkiksi Suomen Cupin finaalissa, kun voittivat kultaa.

- Hänellä on ikään nähden paljon kokemusta ja voi kehittyä edelleen. Hän tuntee minun valmennustyylin, osaa jo jonkin verran niitä juttuja mitä opetan, ja tietää mitä odotan pelaajilta. Hannan kausi päättyi keväällä loukkaantumiseen, mutta kuntoutus on hyvällä mallilla. Jokainen joukkue tarvitsee kovia yleispelaajia ja olemme staffissa todella onnellisia, että saimme näin kovan pelaajan jengiin, valottaa Elina Salomäki pelaajavalintaa.