Jäsenhuone|Työhuone
« Takaisin seuran etusivulle

Puijo Wolleyn Naiset jatkaa 1-sarjassa kaudella 2018-19

24.4.2018

Puijo Wolleyn Naisten kevään pelitunnelmia. Kuvat: Atte Rissanen Photography

Mestaruusliigan hallitus on ilmoittanut 23.4. pitämänsä kokouksen jälkeen tänään Puijo Wolleylle päätöksen, että eivät nosta joukkuemäärää kaudelle 2018-19. Hallituksen päätös nojautuu aiempiin linjauksiin urheilullisin perustein myönnettävästä liigapaikasta sekä kotimaisten liigatason pelaajien nykyiseen määrään.

Puijo Wolleyn Naisten joukkueen 1-sarjan voittoon vienyt päävalmentaja Elina Salomäki on harmissaan päätöksestä ja sen ristiriidasta todelliseen tilanteeseen.

- Mestaruusliigan hallituksen päätös “pitäytyä aikaisemmassa linjauksessaan” ja perustelut asialle vetävät aika sanattomaksi. Liiga näkee, että nousu tehdään vain urheilullisin perustein ja toisena perusteena he näkevät, että joukkueiden määrän nostaminen ei ole perusteltua, koska pelaajia lähtee enemmän ulkomaille ja liigan näkemys on, että “tämän vajeen paikkaaminen ulkomaispelaajilla ei ole oikea tapa viedä lentopalloa eteenpäin”.

 - Nurmon Jymy nousi liigaan voittamalla 1-sarjan ja onnistui myös todistamaan tällä kaudella, että paikka oli ansaittu. Me Puijo Wolleyssa pyrimme tällä kaudella juurikin näyttämään, että olemme kilpailukykyinen joukkue ja seura pelaten täysin kotimaisella joukkueella. Kun liigassa häntäpään joukkueet lisäsivät ulkomaalaisia joulun jälkeen, me pitäydyimme päätöksessä osoittaa meidän taso suomalaisten voimin, vaikka joukkueen parhaimmistoon kuuluva Hanna Salomäki ei ollut pelikuntoinen, Elina Salomäki muistuttaa. 

Salomäen liigasuunnitelmissa nuorten kotimaisten pelaajien kehittäminen on merkittävässä asemassa.
- Olen itse valmentajana panostanut paljon pelaajien yksilölliseen kehitykseen ja pitänyt ringissä useita nuoria pelaajia, myös Suomen cupin peleissä ja karsinnoissa. Tämä työ oli vasta alkamassa. Meille on myös tullut yhteydenottoja pelaajilta, jotka olivat halukkaita tulemaan Puijo Wolleyhin jos liigapaikka tulee. 

- Joukkuetta oli alettu rakentamaan juurikin nuorten suomalaisten pohjalta, koska se on se tapa millä haluan itse valmentaa ja uskon todella, että siihen pystyn. Liiga olisi mielestäni oikea paikka kasvattaa uusia kansainvälisen tason pelaajia. Samoin suunnitelmissa on lisätä panostusta Kuopion alueen urheiluakatemiaan, ja akatemia oli myös halukas olemaan lentopallon tukena enemmän. Liigapaikka olisi antanut mahdollisuuden minulle keskittyä lentopalloon enemmän, joten nyt on pakko miettiä asioita valitettavasti uudestaan, kertoo Salomäki liigapaikkaan liittyvistä suunnitelmista.