Jäsenhuone|Työhuone
« Takaisin seuran etusivulle

Puijo Wolleyn pelaajasopimusten julkaisu alkaa nuorista – Autere, Kosonen, Honkanen ja Karppinen!

1.6.2018

Ella Autere
Silja Kosonen
Lounatuuli Honkanen
Veera Karppinen

Puijo Wolleyn naisten 1-sarjajoukkue aloittaa pelaajasopimusten julkaisun nuorista v. 2000-syntyneistä lajilahjakkuuksista. Keskitorjuja Ella Autere siirtyy PuWoon Kouluvolasta, yleispelaaja Silja Kosonen Hämeenlinnasta ja ringissä jatkavat libero Lounatuuli Honkanen ja yleispelaaja Veera Karppinen.

Päävalmentaja Elina Salomäki sanoo odottavansa malttamattomana, että pääsee tämän ikäluokan ryhmän kanssa tekemään töitä.

- Kaikki neljä ovat esimerkillisiä tyttöjä; valloittavia persoonia, fiksuja tyttöjä ja todella kovia ja nöyriä harjoittelijoita. Mitä enemmän olen heidän kanssa jutellut ja viettänyt aikaa, sitä enemmän olen vaikuttunut heistä. Uskon, että he sopivat myös hyvin yhteen ja nauttivat paljon yhdessä treenaamisesta ja pelaamisesta. Toivon, että he toistensa tuella uskaltavat tulla kunnolla ulos kuorestaan ja saavat oppia niin lajista kuin elämästäkin paljon myös mukavuusalueen ulkopuolella.

 

Ella Autere

Keskitorjuja, 190 cm, 9.6.2000

Juniorimaajoukkue U19 2018

Kasvattiseura: Kausalan Yritys

Edelliset kaudet: Kouvolan Lentopallo 2017-2019, A-tytöt PuMa 2017-2018, Valkealan Kajo 2015-2017

Kouvolan Lentopallosta Puijo Wolleyihin siirtyvän nuorten maajoukkueen pelaaja Ella Autereen mukaantulo ilahduttaa Salomäkeä.

- Ella on äärettömän lahjakas nuori pelaaja, jolle oli kysyntää joka puolelta, myös liigasta. Ella on myös mahtava persoona, joten olen todella onnellinen, että Ella valitsi Puijon. Ella sai hyvin peliaikaa juniorimaajoukkueessa ja oli yksi tärkeimmistä pelaajista viime kaudella KoLen 2-sarjajoukkueessa, joka nousikin 1-sarjaan. Ella on vasta uran alussa, joten on hienoa päästä tekemään hänen kanssa töitä. Hän tulee varmasti saamaan paljon vastuuta nuoresta iästä huolimatta. 

Autereella on positiiviset odotukset pelikaudesta Puijo Wolleyssa.

- Odotan innolla tulevaa kautta ja joukkuetta Kuopiossa. Hyvä valmennustiimi varmasti antaa avaimia kehittyä niin joukkueena, kuin myös pelaajana. Tulevalta kaudelta odotan hyviä pelejä ja yhteistä matkaa joukkueena. Huippua olla Puijon mukana!

 

Silja Kosonen

Yleispelaaja, 190 cm, 13.5.2000

Kasvattiseura: Pieksämäen Tsemppi 82

Edelliset kaudet: HPK 2017-2018, HPK Akatemia 2016-2017 

Pieksämäeltä lähtöisin oleva Silja Kosonen siirtyy Hämeenlinnasta Puijo Wolleyn riveihin.

- Silja on jo nuorena lähtenyt “maailmalle” urheilun takia, joten on selvää, että Siljalla on kovat tavoitteet. Siljan lahjakkuus ja kova työmoraali luo hänelle mahdollisuudet mihin vain. Kesällä tehdään kovasti töitä, jotta valmius pelaamiseen olisi hyvällä mallilla ja mahdollistaisi Siljalle ison roolin pelikentällä ensi kaudella, suunnittelee Salomäki. 

Pitkällä yleispelaajattarella on motivoitunut asenne Kuopioon saapuessa.
- Odotan kovaa ja kehittävää treenaamista hyvässä joukkueessa. Odotan paljon myös pelikentille pääsyä, Kosonen toteaa.
 

Lounatuuli Honkanen

Libero, 170 cm, 2.4.2000

Kasvattiseura: Savonlinnan Ajo

Edelliset seurat: Puijo Wolley

Puijo Wolleyssa jatkavan liberon, Lounatuuli ”Lounis” Honkasen kehitys eteni viime kaudella Salomäen mukaan huimaa vauhtia.

-Lounis pelasi loppukaudesta Raisiota vastaan huikean pelin ja tavoitteena ensi kaudella on löytää tasaisuutta sellaisen tason ylläpitäminen ja vastuun kasvaminen. On hienoa saada tehdä töitä Louniksen kanssa pidempään ja seurata hänen kasvua. Odotukset ovat hänen kohdalla korkealla ja luottamus häneen on vahva.

 Nuori takakentän taituri on kotiutunut Kuopioon ja kehittyminen pelaajana kannustaa eteenpäin.
- Olen erittäin innoissani tulevasta kaudesta! Minulla itselläni alkaa nyt kolmas kausi Puijon rivistössä. Kuopiossa on monipuoliset mahdollisuudet kehittyä urheilijana ja siksi olen viihtynyt täällä todella hyvin! Nälkä kasvaa koko ajan kehittyä enemmän ja enemmän ja uskon, että tuleva kausi tuo paljon kaikkea uutta
mukanaan. En malta odottaa, että pääsen jatkamaan jo viime kaudella opittujen uusien tekniikoiden kehittämistä ja niiden siirtämistä pelikentille. Lisäksi on erittäin mukavaa saada tutustua uusiin pelikavereihin, kertoo Honkanen.

- Tulevalta kaudelta odotan mahtavaa fiilistä ja kaikkensa antamista treeneissä, kuin myös peleissä! Odotan myös ensi kaudelta enemmän vastuunsaamista joukkueessamme, Lounis Honkanen jatkaa.
 

Veera Karppinen

Yleispelaaja, 174 cm, 2000

Kasvattiseura: Kuhmon Kiva-Lentis

Edelliset seurat: Puijo Wolley 

Naisten 2-sarjassa ja A-tytöissä pelannut ja Louniksen tavoin Kuopion seudun akatemiaurheilijoihin kuuluva Veera Karppinen on myös edennyt pelaajana viime kaudella ja jatkaa Salomäen mukaan ykkösen tärkeänä farmipelaajana.
- Veera jatkaa farmipelaajan roolissa, mutta on viime kautta enemmän edustuksen mukana. Veera kehittyi viime kaudella huimaa vauhtia ja hän kasvoi “silmissä” varsinkin kauden lopussa, kun oli meidän mukana finaaleissa ja liigakarsinnoissa. Veera on todella teknisesti taitava pelaaja ja tunnollinen treenaaja, joten on hienoa saada jatkaa hommia hänen kanssaan.

Yleispelaajan pelipaikalla viihtyvällä Karppisella on myös tavoitteena kehittyä tulevalla kaudella.

- Viime kausi oli jo ihan huippu tuossa ykkösen mukana, mutta nyt kun pääsen olemaan ihan alusta asti ringissä, niin tulee varmasti olemaan vielä parempi. Kaudelta odotan kehittymistä lentopallossa hyvien treenien ja kokemusten myötä.
 

#taistelevatsiskotytöt #keltamustasydän #meidänmatka