Jäsenhuone|Työhuone
« Takaisin seuran etusivulle

Henrik Kosonen Puijo Wolleyn naisten valmennustiimiin

28.6.2018

Henrik Kosonen ja Elina Salomäki

Pieksämäkeläinen lentopalloväelle tuttu valmentaja Henrik Kosonen liittyy Puijo Wolleyn naisten 1-sarjajoukkueen valmennustiimiin.

Kosonen toimii myös Idän aluejoukkueiden päävalmentajana ja omaa pitkän menestyksekkään pelaaja- ja valmentajataustan kansainvälisiä kenttiä myöten. Elina Salomäki ja Henrik Kosonen luotsaavat joukkuetta eteenpäin monipuolisesti lajitaitoja ja tekniikoita kehittäen kohti ensi kautta.

Puijo Wolleyn naisten päävalmentaja Elina Salomäki on Puijo Wolleyn vetovastuussa myös kiinnostunut koko alueen tyttö- ja naislentopallon kehittämisestä, joten Henrik ”Here” Kososen kanssa tehtävä arkipäivän valmennus Puijo Wolleyssa täydentyy nyt lisäksi näkemyksillä alueen tilanteesta ja vahvasta asiantuntemuksesta nuorten valmennukseen.

- Haaveena on ollut koko alueen yhdistäminen mahdollisimman paljon ja tehdä työtä valmennustyötä alueella ja akatemiassa ja haluan että omien pelaajien ympärillä on ihmisiä jotka pystyvät opastamaan eteenpäin, kun tavoitteet ovat korkealla ja Heren kaltaiset henkilöt ovat hyvä vahvistus. Mukava yllätys myös on ollut ensimmäisistä keskusteluista alkaen, miten hyvin menee yksiin näkemykset suomalaisen naislentopallon tilanteesta ja mihin suuntaan tätä pitäisi viedä, Salomäki toteaa.

Pitkän liigavalmentajauran jälkeen nuorten valmennukseen siirtyneelle Henrik Kososelle Puijo Wolleyn valmennustiimissä mukana olemisessa on monta taustatekijää puolellaan. Seura tekee nuorten valmennuksen kehittämiseen työtä ja Kuopio on yksi lentopallon urheiluakatemiapaikkakunnista, jonka toimintaa myös Lentopalloliitto haluaa tehostaa ja kaipaa siten myös alueen päävalmentajan osaamista mukaansa. Oman tyttären, Silja Kososen, siirtyminen joukkueeseen tuo osaltaan tärkeää kiinnostusta suunnata valmennuskäynneille Pieksämäeltä Kuopioon.

- Joka kevät on kysytty mukaan valmennukseen, tällä kertaa kokonaisuus oli sellainen, että kiinnostuin ja eka kertaa suostuin, motivaatio ei ole aiemmin riittänyt. Onhan tässä mukavaa todeta myös tekevänsä paluu Kuopioon, täällä on tulevaisuutta lajin parissa pitemmällä tähtäimellä ja haluan olla tässä mukana, Kosonen kertoo taustasta.

#taistelevatsiskotytöt #keltamustasydän #meidänmatka