Jäsenhuone|Työhuone
« Takaisin seuran etusivulle

Raeann Greisen(USA) vahvistaa Puijo Wolleyn Naisten joukkuetta kevätkaudella

10.1.2019

Raeann Greisen

Puijo Wolleyn Naisten joukkueeseen saapuu 22-vuotias yleispelaaja Raeann Greisen Kaliforniasta, San Diegosta. Kevätkausi käynnistyy viikonloppuna lauantaina 12.1. kotipelillä Pohjantien koululla JyväsLentistä vastaan klo 17 ja jatkuu heti sunnuntaina 13.1. vierasareenalla Juju Joensuuta vastaan.

Puijo Wolleyn päävalmentaja Elina Salomäellä on rakentanut 1-sarjajoukkuetta tähän kauteen suunnitelmallisesti. Muutokset kokoonpanoon toivat haasteen löytää kokonaisuuteen sopiva pelaaja lisää kevätkaudelle.

- Minulla oli tarkka ja selkeä visio siitä, miten tätä joukkuetta halusin rakentaa. Nuorten rinnalle on tärkeää saada oikeanlaisia konkareita, jotka auttavat heidän kehityksessä ja kasvussa. Yksi joukkueen kulmakivistä oli ehdottomasti Hanna Salomäki. Hanna on ”täydellinen” yleispelaaja tyyppi: hyvä hiha, taitava hyökkääjä, armoton puolustaja ja kova syöttäjä. Valitettavasti Hanna ei ole toipunut leikkauskierteestä ja hänen kausi on ohi. Pahimmillaan nuoren naisen koko ura on ohi, joka on ottanut todella koville meillä kaikilla, Salomäki arvioi.

- Me olemme jo kuukausia yrittäneet löytää Hannalle korvaajaa Suomesta, mutta sellaista ratkaisua ei ole valitettavasti tarjolla. Monella muulla joukkueella on myös sama ongelma, joten nuorten kehittäminen on todella tärkeää koko ajan. Hannan menetys vaikuttaa joukkueeseen niin paljon, että jostain oli löydettävä korvaaja. Sellaisen löysimme Yhdysvalloista. Joukkueeseen saapuu Raeann Greisen, 188 cm ja 22 vuotta, toteaa Salomäki tyytyväisenä.

 

Hyvät verkostot ja omat kokemukset USA:sta olivat tärkeänä taustana pelaajasiirron järjestelyissä Salomäelle.

- Pelaajia etsiessä minulla oli koko ajan mielessä myös tulevaisuus. Raeann on todella lahjakas tyttö, joka haluaa tosissaan luoda uraa itselleen lentopallon puolella vaikka myös USA:n beach volley on kovasti häntä houkutellut riveihinsä. Raeann tulee tutun agentin kautta, mikä oli minulle myös tärkeä asia. Agentit toimivat tärkeässä roolissa molempiin suuntiin, pelaaja tietää millainen valmentaja on ja mitkä odotukset ovat ja valmentaja saa lisää tietoa pelaajasta syvemmällä tasolla. Minulle oli luontevaa etsiä vaihtoehtoja Yhdysvalloista, koska olen siellä itse pelannut ja valmentanut useita vuosia, joten urheilukulttuuri on tuttu eikä kieli ole ongelma, kertoo Salomäki.

 

Yliopistosarjoissa lentopalloa ja beach volleyta menestyksekkäästi pelannut Greisen tuo toivottua lisää laitahyökkäykseen ja vastaanottoon.

- Raeann on fyysinen pelaaja, joka antaa leveyttä hyökkäykseen, pituutta torjuntaan ja amerikkalaista taisteluhenkeä ja periksiantamattomuutta. Hän on varmasti todella viihdyttävä pelaaja myös yleisön näkökulmasta ja hänen mukaantulo antaa joukkueen muille pelaajille rauhan pelata omilla pelipaikoilla. Sitä kautta pystymme keskittymään joukkueen vahvuuksiin paremmin, joten uskon hänen tulon nostavan jokaisen muunkin pelaajan tasoa, Salomäki toteaa.

 

Raeann Greisen s. 9.3.1996
San Diego, California, USA
Pituus 188cm
Pelirooli yleispelaaja
facebook.com/raeanngreisenvolley

 

Lentopallon naisten 1-sarja
Pohjantien koulu
Lauantai 12.1. klo 17  
Puijo Wolley – JyväsLentis

Tervetuloa kannustamaan Puijo Wolleyn Naiset kotivoittoon!

 

#taistelevatsiskotytöt #keltamustasydän #meidänmatka