Jäsenhuone|Työhuone
« Takaisin seuran etusivulle

Puijo Wolleyn liigajoukkueen ensimmäiset pelaajauutiset!

9.5.2019

Ella Autere ja Anna Kaisa Kerminen viime kauden pelitunnelmisssa
Hilkka Hujanen
Anniina Kastarinen

Puijo Wolleyn naiset valmistautuu tulevaan liigakauteen ja pääsee nyt julkaisemaan ensimmäisiä pelaajasopimuksia. Keskitorjuja Ella Autere ja libero Anna Kaisa Kerminen ovat tehneet jatkosopimuksen Puijo Wolleyhin ja paluun kasvattajaseuraansa tekee Karelian Hurmoksesta keskitorjuja Anniina Kastarinen. Joukkueen yleispelaajistoon siirtyy viime kaudella Nurmon Jymyn liigajoukkueessa pelannut Hilkka Hujanen.

Puijo Wolleyn päävalmentajan pestissä aloittanut Jukka Lehtosella on kiireiset päivät takana ja on syystä tyytyväinen pelaajasopimusneuvotteluiden etenemisestä hyvin. Puijo Wolleyn liberopaidassa viime kaudellakin esiintynyt Anna Kaisa Kerminen(21v.) oli Autereen tavoin avainpelaajia joukkueen nousussa pääsarjatasolle ja oma kokemusta liigakentiltä on aiemmilta kausilta.

- Olen aina yhdistänyt pelaamisen ja opiskelun ja se on onnistunut myös täällä Kuopiossa. Jatkan nyt opintoja Savonia-ammattikorkeakoulussa. Minulle tuo yhdistäminen tuo hyvää tasapainoa, elämä ei ole pelkästään lentopalloa tai pelkästään opiskelua. Liigakentälle paluuta odotan, ja on mielenkiintoista nähdä, olenko kehittynyt yhtään viimekerrasta, Kerminen toteaa iloiseen tyyliinsä.

- Pelaajasopimusneuvottelut ovat edenneet hyvässä aikataulussa ja neuvotteluja jatketaan koko ajan. Anskun jatkosopimus tuo hienoa jatkoa ja tietysti tärkeää kokemusta joukkueeseemme. Ansku tuo iloisella persoonallaan joukkueeseen myös tarvittavaa rentoutta. Ella kehittyi viime kauden aikana paljon ja on erityisen hienoa päästä niin hänen, kuin Anniinan, kanssa tekemään töitä itselle tutun keskitorjujan pelipaikan merkeissä, Lehtonen kertoo.

Ella Autere(19v.) siirtyi viime kaudeksi Kouvolasta Kuopioon. Autereelle tärkeää on ollut ravintola-alan päivätyön ja pelaamisen joustava yhdistäminen, joka nyt saa tärkeää jatkoa liigatasolla.

- Viime kausi sai arvoisensa päätöksen ja innolla odotan tulevaa kautta mestaruusliigassa! Olen viihtynyt hyvin Kuopiossa, joten on hienoa jatkaa Puijo Wolleyn riveissä ja uuden valmentajan Jukka Lehtosen valmennuksessa. Myös työkuviot sai jatkuvuutta, josta olen äärimmäisen kiitollinen, voin yhdistää lentopallon pelaamisen ja työelämän, Autere toteaa tyytyväisenä.

Anniina Kastarinen(23v.) pelasi kauden 18-19 Karelian Hurmoksessa ja taisteli tiukasti myös liigakarsinnoissa pelipaikallaan. Keskitorjujan pelipaikalle kotiutunut Puijo Wolleyn kasvatti on hyvillään paluusta Kuopioon.

- Mukavaa palata takaisin Kuopioon myös lentopallon merkeissä. Se, että pääsen pelaamaan liiga omassa kasvattajaseurassa, tuntuu todella hienolta. Itselle tämän on yksi iso askel eteenpäin. Omat tavoitteet ovat korkealla, sillä haluan kehittyä pelaajana vielä paljon ja uskon, että Jukka pystyy minua siinä auttamaan. Odotan innolla, että pääsen tapaamaan uutta joukkuetta ja aloittamaan yhdessä harjoittelun, Kastarinen tuumaa.

Hilkka ”Hilu” Hujanen(21v.) on kotoisin Savonlinnasta ja on Kuortaneen maajoukkuevalmennuskeskus- ja nuorten maajoukkuevuosien jälkeen pelannut liigaa LP-Vampulassa ja Nurmon Jymyssä ja takana myös ensimmäiset naisten maaottelut vuoden vaihteesta.

- Kuopioon tuleminen on tosi jännittävää mutta olen myös todella innoissani, että pääsen pelaamaan mestaruusliigaa savolaisessa joukkueessa, itse kun pohjimmiltani savolainen olen! Aion antaa itsestäni kaikkeni, jotta saadaan hyvä ja menestyksekäs tuleva kausi Puijossa. Uskon myös, että Puijo Wolley on myös oikea valinta seuraavan askeleen ottamiseen omalla pelaajaurallani, Hujanen kertoo odotuksistaan.

Jukka Lehtoselle Hujasen siirto joukkueeseen yhdistää monta asiaa.
- Seuralle on tärkeää viedä kotimaisia pelaajia eteenpäin ja rakentaa samalla hyvällä taisteluilmeellä oleva joukkue naisten liigaan. Hilkka haluaa kehittyä pelaajana ja hänellä ovat selkeät tavoitteet, jotka ovat korkealla. Kaikkia näillä sopimuspelaajilla on suuri halu ja into kehittyä. Se on yksi arvoista, jota pelaajilta kuten myös itseltäni peräänkuulutan, Lehtonen kertoo.