Jäsenhuone|Työhuone
« Takaisin seuran etusivulle

Puijo Wolleyn passipeliä pyörittää liigan avauskaudella kanadalainen Nikki Cornwall

2.8.2019

Nikki Cornwall CAN

Puijo Wolley on tehnyt sopimuksen passari Nikki Cornwallin kanssa. 23-vuotias Cornwall on kotoisin Vancouverista CAN ja liittyy Puijo Wolleyn pelaajarinkiin elokuun viimeisellä viikolla. 180 cm pitkä Cornwall pelasi viime kauden Saksassa.

Cornwall on oppinut lajitaitonsa Vancouverissa ja pelannut passarin roolissa Trinity Western Universityssa, jossa oli voittamassa ensimmäisen kansallisen mestaruuskilpailun vuonna 2015. Hän on ollut mukana Kanadan maajoukkueen harjoitusringissä kahtena kesänä edustaen FISU-peleissä Etelä-Koreassa ja Taiwanissa. Viime kauden pelasi ammattilaisena Saksan Bundesliga 2:ssa. 

Ulottuva ja tarkan tekniikan omaava Cornwall uhkuu hyvää motivaatiota ja taisteluhenkeä Puijo Wolleyn pelaajattariin saapuessaan.

- Tällä kaudella tavoitteeni yksilönäni on tuoda parhaani jokaiselle harjoitukselle ja pelille, korkealla tasolla kauden läpi, odotukset ovat korkealla kentällä kuin myös sen ulkopuolella. Joukkueeseen toivon hyvää dynamiikkaa, jolloin emme pelkää haastaa toisiamme.  Olen erittäin kilpailukykyinen urheilija, joten haluan myös taistella joukkuetovereideni rinnalla ja edetä kaudella pudotuspeleihin luottavaisena, Cornwall toteaa. 

Suomeen muutto ja uusi kulttuuri kiehtoo ja samalla jännittää ja mahdollistaa pelaajauran jatkumisen ammattilaisena ulkomailla toisella mantereella.

- Olen innoissani tästä kokemuksesta pelata minulle uudessa maassa ja sen kulttuurista samalla kun toteutuu unelmani pelata ammattimaisesti ulkomailla. Hieman jännittää ilmasto ja talven pimeys, mutta uskon, että tämä kokemus on todellinen kasvun paikka ja antaa minulle paljon aikaa tutustua uusiin joukkuetovereihini. 

Puijo Wolleyn päävalmentaja Jukka Lehtonen saa Cornwalista joukkueelleen toiveiden mukaisen pelinrakentajan.
- Halusin vahvan passarin niin henkisesti kuin fyysisesti. Etsinnät käynnistettiin tarkoituksella Kanadasta, josta onneksi löytyi meille nämä tärkeät pelitossut täyttävä pelaaja. Keskustelujemme perusteella saamme joukkueeseemme erittäin motivoituneen ja kilpailuhaluisen passarin, jonka tavoitteet ovat korkealla, Lehtonen kertoo pelaajahankinnan taustoista.

 

Puijo Wolleyn liigakausi käynnistyy 27.9. vieraspelillä Pihtiputaan Plokia vastaan ja ensimmäinen kotipeli on 2.10. Pölkky Kuusamoa vastaan.