A-pojille SM-pronssia

22.4.2024

Joukkuekuva https://www.lentopallo.fi/uutiset/a-nuorten-lentopallomestaruudet-saloon-ja-karkkilaan/

Puijo Wolleyn A-pojille SM-pronssia, mestariksi Karkkilan Pojat

A-poikien mestaruudet ratkottiin viikonloppuna (20.-21.4.) poikien osalta Liperi Volleyn ja Pohjois-Karjalan Lentopallon järjestämänä Joensuussa Motonet Arenalla. Pronssiottelussa Puijo Wolley kukisti VaLePan 2-0 (25-22, 25-22).

Puijo Wolley lähti lopputurnaukseen mitalitavoittein ja toiveissa oli toissavuotisen pronssin kirkastaminen. "Toki lähdettiin kirkkaampaa tavoittelemaan ja parantamaan toissavuotista sijoitusta. Olimme vain molemmissa aamupeleissä aika jäässä ja ei saatu omaa peliä käyntiin. Paransimme peliä sitten päivän edetessä. Pronssimitali oli kyllä mieluinen niin itselle kuin pojille", toteaa vastuuvalmentaja Panu Nyyssönen viikonlopun tunnelmia kerratessaan.

Joukkue onnistui tärkeimmässä paikassa

"Lauantain viimeinen peli oli meiltä pakkoraossa kauden paras peli, jossa flow otti joukkueesta vallan. Olisi vaadittu samanlainen tunnetila myös sunnuntaiaamuna, jotta finaalipaikka olisi voitu saavuttaa. Finaalijoukkueet olivat kyllä vahvoja ja nimekkäitä. Ehdottomasti oikeat joukkueet olivat finaalissa.", Nyyssönen jakaa tunnustusta Karkkilan ja Kempeleen suuntaan.  "Pientä epätasaisuutta ja hermostuneisuutta oli meillä välillä. mutta se oli myös odotettavissa, kun ei ole ryhmänä päästy treenaamaan." 

A-poikien joukkueessa pelasi useita seuran pelaajapolun käyneitä nuoria miehiä, jotka kuitenkin ovat osin siirtäneet arkeaan jo toisille paikkakunnille opintojen tai aikuisjoukkueiden vuoksi. Muun muassa Niko-Matias Puhakka on aikanaan tullut Kuopioon ja PuWoon Kajaanista opintojen ja lentopallon perässä, mutta on siirtynyt nyt Karelian Hurmoksen liigajoukkueeseen. Kokenut nuorten maajoukkuepelaaja, seuran kasvatti Aaro Paananen on taasen opintojen ja nuorten maajoukkueen vuoksi Kuortaneella ja myös hänellä yhteiset harjoitukset joukkueen kanssa ovat olleet vähissä. Myös Roope Haapoja edustaa aikuisten sarjassa Karelian Hurmosta.

"Poikien puolesta kyllä olen onnellinen, aika syviä huokauksia pojilla kun mitali varmistui. Useat pelaajat kokivat kyllä tosi tärkeäksi voitetun mitalin viime kauden pettymyksen jälkeen. Kauttaaltaan oli kovatasoinen turnaus ja heikkoja porukoita ei ollut. Hyvä saavutus kerta kaikkiaan!", kuvailee vastuuvalmentaja omia ja joukkueensa ajatuksia maanantaiaamuna.

Kultamitali jaettiin kuopiolaisen kaulaan

Karkkilan Pojissa pelasi seuramme kasvatti Otto Oivanen, joka myös on Savo Volleyn kokoonpanossa. Otolle lämpimät onnittelut kirkkaimmasta mitalista!

Turnauksen tähdistössä kaksi Puijo Wolleyn kasvattia

A-poikien tähdistöpelaajaksi Puijo Wolleyn joukkueesta valittiin Aaro Paananen. Karkkilan Poikien Otto Oivanen nappasi oman joukkueensa tähdistöpaikan.

Puijo Wolley onnittelee mitalisteja!

A-poikien joukkue

Aamuvuori Onni
Pitkänen Peetu
Huikari Aki
Kriikkula Paulus
Nieminen Martti
Saarimäki Sisu
Hautamäki Tiitus
Tolvanen Totti
Liikanen Onni 
Laitinen Leo
Haapoja Roope
Paananen Aaro
Puhakka Niko-Matias

Nyyssönen Panu, vastuuvalmentaja
Aamuvuori Jussi, valmentaja
Huikari Harri, valmentaja
Kumpumäki Kati, joukkueenjohtaja
Nieminen Olli, huoltaja

A-poikien loppujärjestys
1) Karkkilan Pojat
2) Kempeleen Lentopallo
3) Puijo Wolley
4) VaLePa
5) Rantaperkiön Isku
6) JyvsäLentis
7) Lempo Volley
8) Liperi Volley


A-tyttöjen sarjakausi päätökseen Kauhajoella

Pettymys kauden tuloksesta purkautui jo helmikuussa Rovaniemellä, joten viimeiseen turnaukseen joukkue lähti lähteä nautiskelemaan peli-ilosta.

Lauantaipäivän tulokset
Voitto Muhoksesta 2-0 (25-21, 25-12)
Tappio Sopalle 2-1 (16-25, 25-14, 15-8)
Tappio Karhuille 2-1 (18-25, 25-23, 15-8)

Pelivalmentaja Marko Rautiaisen ajatukset päivän päätteeksi:
"Kauden viimeinen turnaus takana Etelä-Pohjanmaalla. Saldona yksi voitto ja kaksi niukkkaa tappiota. Joukkueessa oli havaittavissa haikeutta, koska kyseessä oli viimeiset pelit tällä joukkueella ja osalla viimeiset junnu sarjoissa. Joukkueen ilme oli aivan loistava koko päivän, siitä iso kiitos pelaajille!"

Pelaajista Inkaliina Kähköselle, Neamari Rautiaiselle ja Eeva-Maija Kaarakaiselle sekä staffista Marko Rautiaiselle, Esa Kaarakaiselle ja Riikka Kähdköselle päivä oli viimeinen junnuturnaus. Elle Rissasella oli viimeiset pelit kelta-mustissa. Kausi päättyi kyyneliin ja halauksiin.  

A-tyttöjen kauden loppusijoitus oli 15.

https://lentopalloliitto.kuvat.fi/kuvat/Nuoret/SM+2024/A-nuorten+SM+2024/A-pojat+SM+2024/Pelikuvat+sunnuntai/IMG_5329.jpg