Naisten edustusjoukkueen alkukauden satoa

1.12.2015

Pelijutut ovat siirtyneet sosiaaliseen mediaan Facebookin puolelle mutta tässä valmentaja Keräsen kirjoittamaa tekstiä marraskuun loppuun asti pelatuista peleistä.

 Oikein hyvää joulun odotusta kaikille! Naisten joukkue on pelannut kauden 10 ensimmäistä peliä ja viivan alla on kahdeksan voittoa. Kausi ei käynnistynyt kovinkaan pirteästi kun ensimmäisestä kotipelistä ei jäänyt käteen kuin oppitunti miten vierasjoukkue pelasi lentopalloa meidän jännittäessä tapahtumaa hieman liikaa. Nyt ajateltuna tämä tappio on kääntynyt pitkässä juoksussa voitoksi, sen verran sen herätti meitä kuplasta. 

Vieraspeli Jyväskylässä avasi pistetilimme 3-1 voiton myötä, vaikkei pelaaminen vieläkään silmiä hivellyt. Oulusta irtosi pisteet samoin numeroin ja siellä väänsimme voiton 4. erässä pitkältä takamatkalta mikä varmasti vahvisti joukkueen matkaa eteenpäin. Tampereen reissu Pyynikille Rantaperkiön Iskua vastaan oli meiltä jo kohtalainen esitys vaikkei kotijoukkue ollut silloin parhaimmillaan. 

Kuortanetta vastaan kotipeli aaltoili miten sattuu ja 5. erä ei auennut meiltä ollenkaan. Vakava puhe tähän väliin varmasti herätti niin pelaajat kuin valmentajankin, että se aito ja oikea työnteko salilla ei saa unohtua. Saimme heti seuraavana viikonloppuna uuden mahdollisuuden voittaa viisi-eräinen ottelu kun väänsimme trillerin Oriveden Ponnistusta vastaan Leppävirralla. Sehän käännettiin ja ottelussa nähtiin jo pidempiä pätkiä meidän pelaamisestamme sillä tasolla kun sen kuuluu olla.

Tässä vaiheessa kautta pelejä seuranneet katsojat tuskin uskoivat että meillä olisi mahdollisuus saavuttaa tavoitteemme koko kautta ajatellen. Otteluissa tekemisemme ailahteli suuresti ja rento sekä hyvä lentopallon pelaaminen oli vielä kaukana edessä.

Nöyrä työnteko eri osa-alueilla ja itseluottamus kentällä suoriutumiseen alkoi löytyä harjoituksissa ja se näkyi paikallispelissä Niceteamia vastaan kotona. Puhdas 3-0 voitto tuli hyvän valmistatumisen kautta ja loi uskoa siitä, että oikealla tiellä ollaan. Tätä seurasi samanlainen voitto Ettasta kotona, missä vierasjoukkue pelasi ajoittain todella hyvää lentopalloa ja laittoi meidät ahtaalle. 

Viimeiset kaksi peliä viime viikonlopulta oli merkitty jo ennen kauden alkua tärkeäksi reissuksi Pohjanmaalle. Nurmossa lauantaina ja Kuortaneella sunnuntaina olisi meille hieno koitos. Nurmosta tuliaisena kaksi ja puoli erää hyvää lentopalloa, millä irtosi 3-2 vierasvoitto. Kuortaneelta saimme lähes ehjän kokonaisuuden kautta hyvän 3-0 voiton ja näin oli sarjan kärkijoukkueet voitettu vieraissa ja alkukuden tappiot kuitattu. 

Kauden alku ja oman pelaamisen heikko taso hieman yllätti, pelasimmehan harjoituspeleissä ennen kauden alkua jo kohtalaista lentopalloa. Syysturnaus meni meiltä talkoovelvoitteiden vuoksi hieman väsyneissä merkeissä, kuitenkin tärkeää yhteistä peliaikaa sieltäkin saimme. 

Uudistunut joukkue, hieman uusia kuvioita muutenkin mukana niin ottaahan se aikaa löytää punainen lanka ja luottamus ympärillä toimiviin joukkuetovereihin. Kuitenkin alkukauden heikolla pelaamisella ei ole merkitystä enää, nyt pelaamme paremmin ja kuukauden päästä vielä paremmin. Ei tässä ole kiire, päivä ja harjoitus kerrallaan menemme eteenpäin. 

Vanha sanonta osuu hyvin meidän kuljettuun syksyyn: "yksin pääsee kovemmin mutta yhdessä pääsee pidemmälle"

Juurikin näin se asia on.