Pelisäännöt

Urheiluharrastuksessa kaverit ja myönteiset yhteistyökokemukset ovat tärkeitä. Yksin jääminen tai loukkaava kohtelu ovat ikäviä syitä lopettamispäätökselle. Ilmapiiriin voi vaikuttaa. Siksi kannattaa kehittää joukkueen käytäntöjä.

https://www.mll.fi/ammattilaisille/tietoa-teemoittain/turvallinen-ja-viihtyisa-harrastusryhma/verkkokurssi-valmentajalle/ 

Tutustu Olympiakomitean laatulupauksiin oheisesta linkistä. Teemme yhdessä lasten ja nuorten näköistä, turvallista harrastus- ja kilpailutoimintaa.

Olympiakomitea - 10 laatulupausta lasten ja nuorten urheiluun

Olympiakomitean Urheilun pelisäännöt 

Ohjeita ja käytännön materiaaleja.

Pelisääntökeskustelut on käytävä marraskuun loppuun mennessä syksyllä pelaavien joukkueiden kanssa. Tiikeri- tai supersarjoihin ilmoittautuvat käyvät keskustelut viimeistään tammikuun loppuun mennessä. Voitte lisätä joukkueen omia sääntöjä, seuran kaikkia joukkueita koskevien sääntöjen lisäksi. Joukkueen edustaja vie sääntökeskustelun joukkueen sivuille ja/tai viestiryhmään.

Ohjeita ja materiaalia Olympiakomitean sivuilta:

Pelisääntötaulu

Koko seuraa koskevat pelisäännöt, jotka ovat osa joukkueiden omia pelisääntöjä.

Jokainen junnujoukkue tekee omat pelisäännöt ensimmäisen harjoituskuukauden aikana.

1. Päihteettömyys
2. Ei kiroilla
3. Asiallinen käytös harjoituksissa, pelimatkoilla ja peleissä
4. Kunnioitetaan toisia
5. Tottelevaisuus
6. Kuunteleminen
7. Positiivinen asenne

SUEK ry

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry vahvistaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa eettisesti kestävää urheilukulttuuria. SUEKin tehtäviä ovat antidopingtoiminta, kilpailumanipulaation torjunta, katsomoturvallisuuden ja -viihtyvyyden edistäminen.

Aineistoa ja ILMO-palvelu rikkomusten ilmoittamiseen www.suek.fi-sivuilta