Kausimaksut ja maksuehdot

Puijo Wolley Juniorit ry 23.1.2023

KAUSIMAKSUT JA MAKSUEHDOT

Kokeilukerrat, ilmoittautuminen ja sitoutuminen toimintaan

Joukkuetoimintaan voi tutustua kaksi kertaa, jonka jälkeen tulee ilmoittautua täyttämällä pelaajalomake. Pelaajalomakkeen täyttämällä harrastaja sitoutuu joukkueen toimintaan Puijo Wolley Juniorit ry:n ohjeistuksen mukaisesti. Pelaajalomakkeen täyttämällä pelaaja (alaikäisen tapauksessa myös huoltaja) sitoutuu noudattamaan Puijo Wolley Juniorit ry:n maksuehtoja ja urheilutoiminnan eettisiä ohjeita sekä seuran sääntöjä. https://www.puijowolley.fi/seura/toimintasaannot/ Lentopalloliiton Faktapankista löytyy tarkempia linjauksia eettisiin linjauksiin (yhdenvertaisuus, syrjintä ja häirintä sekä kilpailuun liittyvä ohjeistus) https://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/faktapankki.html. Suomen urheilun eettinen keskus, SUEK ry, antaa ajan tasaista ohjeistusta urheilun eettisiin kysymyksiin https://suek.fi/.

Pelaajalomake löytyy seuran kotisivuilta Pelaajalomake | Puijo Wolley Juniorit ry. Joukkueenjohtaja ohjeistaa joukkue- ja seuratoiminnan käytännöistä, lisäksi maksuihin ja laskutukseen liittyviin kysymyksiin lisätietoja antavat talousvastaava Pirjo Hulkko ja toiminnanjohtaja Maarit Viljakainen.

·        Pirjo Hulkko pirjo.hulkko(a)puijowolley.fi, 044 505 3168

·        Maarit Viljakainen maarit.viljakainen(a)puijowolley.fi, 050 306 6889

Joukkuetoimintaan sitoudutaan kerhotoiminnan, F-D-junioreiden ja harrastetoiminnan osalta syys- ja kevätkaudeksi kerrallaan. Lopettamisesta syyskauden päätteeksi on ilmoitettava valmentajalle ja toiminnanjohtajalle 31.12. tai kevätkauden päätteeksi 31.5. mennessä, kuitenkin viimeistään ennen uuden lentopallokauden alkua. C-A-juniorit ja aikuisten joukkueissa pelaavat sitoutuvat joukkueeseen koko kaudeksi (syksy ja kevät). Poikkeuksena C-A-ikäinen pelaaja, joka aloittaa uutena pelaajana, sitoutuu hän joukkueeseen ensimmäisen kaudella syys- ja kevätkaudeksi kerrallaan.

Kausimaksu laskutetaan kahdessa osassa, syksyllä ja keväällä. Puijo Wolley Juniorit ry:n jäsenmaksu laskutetaan kerran kaudessa, syksyn laskutuksen yhteydessä. Myöhemmin aloittavien pelaajien osalta jäsenmaksu laskutetaan ensimmäisen laskutuksen yhteydessä. Mikäli kausimaksun haluaa maksaa kahdessa tai kolmessa erässä, tulee ottaa yhteyttä talousvastaava Pirjo Hulkkoon asian sopimiseksi.

Seuran jäseneksi ovat erittäin tervetulleita pelaajien perheenjäsenet ja muu lähipiiri. Jäseneksi voi myös liittyä kannatusmielessä. Jäsenmaksun suuruus vahvistetaan seuran vuosikokouksessa. Kaudella 2022–2023 jäsenmaksun suuruus on 30 euroa.

Kausimaksun jakautuminen

 Seuran osuus kattaa

·        valmentajien kulukorvaukset (ei koske aikuisjoukkueita, niissä joukkueissa kulukorvauksen maksamisesta on sovittava erikseen joukkueen sisällä maksun tapahtuessa joukkueen omasta tulovirrasta)

·        osan valmennuspäällikön, toiminnanjohtajan ja iltavalvojan palkoista

·        toimiston vuokra, muut toimistokulut, taloushallintopalvelut, tilintarkastus

·        koulutuskulut, kokouskulut, jäsenmaksut

·        pallot ja muut välineet

 

Joukkueen osuus kattaa

·        salivuokrat harjoitusten ja kotiturnausten osalta

·        sarjamaksut ja turnauskulut

·        pelimatkoista tulevat kustannukset (matkalaskut ja ruokailut)

·        joukkueen omat tarvikkeet (mm. ensiaputarvikkeet)

·        joukkueen omat hankinnat, joita on tarpeen joukkueelle tehdä

·        joukkueen kauden päättäjäiset

 

Kausimaksun sisältö juniorijoukkueet ja aikuisten kilpajoukkueet

·        seuran yhteistyökumppaneiden tarjoamat jäsenedut ja tarjoukset

·        seuran toimiston, talouden ja hallinnon palvelut ja tukitoimet

·        joukkueiden talouden hoito (laskutus, perintä, laskujen maksu)

·        seuran valmennuspäällikön tuki ja osaaminen pelaajille ja joukkueille

·        seuran organisoimat valmennuskoulutukset

·        seuran organisoimat pelaajille suunnatut koulutukset ja ylimääräiset harjoitukset

·        Power Cup ilmoittautumisten hoitaminen kootusti

·        kauden aloitustilaisuus vanhemmille ja koko seuran kauden päättäjäiset

·        junioripelaajien sisäänpääsy naisten Mestaruusliigapeleihin jäsenkorttia näyttämällä

Jos pelaaja pelaa kahdessa joukkueessa, veloitetaan ja kirjataan kausimaksu joukkueiden ja talousvastaavan kesken sovittavalla tavalla.

Kausimaksun suuruus määräytyy oheisen johtokunnan hyväksymän taulukon mukaan. Maksujen suuruuksissa ei eritellä viikoittaisia harjoituskertoja eikä huomioida niiden vaihtelevia määriä pelaajakohtaisesti. Kausimaksuista ei näiden seikkojen vuoksi myönnetä alennuksia kaudella 2022–2023.

Kausimaksun sisältö harrasteryhmä ja kerhotoiminta

Harrasteryhmän ja kerhotoiminnan harjoitukset ovat kerran viikossa syys- ja kevätkauden ajan. Kausimaksu laskutetaan kahdessa osassa, syksyllä ja keväällä. Puijo Wolley Juniorit ry:n jäsenmaksu laskutetaan kerran kaudessa, syksyn laskutuksen yhteydessä. Myöhemmin aloittavien harrastajien osalta jäsenmaksu laskutetaan ensimmäisen laskutuksen yhteydessä.

Kausimaksu sisältää harjoitusvuorot ja liikuntakerhotoiminnassa ohjauksen. Seuran jäsenedut ovat yhtäläiset kaikilla jäsenillä.

Kausimaksu kaudella 2022–2023

Ikäryhmä

       €/kausi

Aikuiset

240,00

A junnut

560,00

B- ja C junnut

800,00

D junnut

560,00

E junnut

450,00

F junnut

240,00

 

Mikäli kausimaksun haluaa maksaa kahdessa tai kolmessa erässä, tulee ottaa yhteyttä talousvastaavaan asian sopimiseksi.

Pelipassi eli pelaajalisenssi

Pelipassi vaaditaan jokaiselta pelaajalta, joka osallistuu Suomen Lentopalloliiton ja sen alueiden järjestämään sarjatoimintaan ja turnauksiin. Kaikki pelaajat hankkivat pelipassin Suomisport -palvelun kautta. Nuorten kilpapassilla voi pelata kaikilla aikuisten sarjatasoilla. Touhupassilla voi pelata kaikissa mini-ikäisten sarjoissa. Nuorille voidaan lunastaa myös vakuutukseton lisenssi, jolloin lisenssiä hankittaessa järjestelmään tulee päivittää pelaajan oman vakuutuksen tiedot. On tärkeä varmistaa omasta vakuutusyhtiöstä, kattaako oma vakuutus varmasti kilpailutoiminnassa tapahtuvat loukkaantumiset.

Puijo Wolleyssa pelaaja lunastaa itse pelipassin. Pelipassi ostetaan yllä mainitun Suomisport-palvelun kautta. Suomisportin käyttö vaatii kirjautumisen palveluun. Lentopalloliiton sivuilta löytyy ohjeistus pelipassin ostamiseen. https://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/kilpailu/pelipassit/ohje-pelipassin-ostoon.html

Maksuehdot ja palautukset

Kausimaksun suuruus määräytyy aloitusajankohdan mukaan. Elo- ja syyskuussa aloittava pelaaja maksaa koko kauden hinnan. Tätä myöhemmin aloittavalta laskutetaan kausimaksu jäljellä olevien kuukausien mukaan. Tammi-helmikuussa aloittava pelaaja maksaa koko kevätkauden hinnan. Tätä myöhemmin aloittavalta laskutetaan kausimaksu jäljellä olevien kuukausien mukaan. Kausimaksuja ei palauteta.

Pelaaja, joka ei osallistu kilpailutoimintaan (pelit ja turnaukset) ollen mukana vain joukkueen harjoituksissa laskutetaan 3/4 kausimaksusta. Alennus vähennetään joukkueen saamasta osuudesta.

Pelaaja, jolla on kaksoisedustus eli harjoittelee toisen seuran toiminnassa ja ainoastaan pelaa Puijo Wolleyssa, maksaa kuitenkin Puijo Wolley Juniorit ry:n jäsenmaksun sekä suorittaa turnauskohtaisesti maksut joukkueelle. Turnauskohtaiset maksut laskutetaan pelaajilta, kun matka-, ruokailu- ja majoituskulut ovat selvillä. Kaksoisedustuspelaaja, joka harjoittelee osin Kuopiossa, on velvollinen maksamaan käymistään viikkoharjoituksista. Harjoitusmaksu ositetaan kausimaksusta käytyjen viikkoharjoituskertojen mukaan.

·        kerran viikossa korvaus 1/3 kausimaksusta ja jäsenmaksu

·        kaksi kertaa viikossa korvaus 2/3 kausimaksusta ja jäsenmaksu

Pelaaja, joka pelaa kahdessa joukkueessa maksaa kausimaksun alemman joukkueen mukaan, mutta pelaaja on velvollinen osallistumaan ylemmän ikäluokan matkakustannuksiin.

Jos pelaaja harjoittelee vain pelejä ennen Kuopiossa, kausimaksu 70 €+30 € jäsenmaksu.

Pelaaja, joka tarvitsee harjoittelupaikan Kuopiossa, mutta ei pelaa täällä sovelletaan ¾ kausimaksusta-hinnoittelua (pelaaja, joka ei osallistu kilpailutoimintaan).

Jos pelaajaa loukkaantuu ja ei voi millään tavalla osallistua joukkuetoimintaan tai harjoitteluun, ja tauko loukkaantumisen vuoksi on täysi kalenterikuukausi tai enemmän, palautetaan kausimaksusta poissaolokuukausien summa. Jos pelaaja voi osallistua oheis- ja fysiikkaharjoitteluun ja tekee sitä seuralta/joukkueelta saadun ohjelman mukaisesti tai voi sovelletusti osallistua harjoituksiin, vaikka ei pelaa, palautusta ei tehdä.

Pelaajan motivaation loppuessa tai pelaajan lopettaessa seurasta johtumattomasta syystä kausimaksua tai osia siitä ei palauteta.

Koronapandemia ja muut Force majeure-tilanteet ovat seurasta riippumattomia syitä. Harjoitus- ja kilpailutoiminnan keskeytyessä seurasta riippumattomista syistä kausimaksuja ei palauteta, vaan seura ja joukkue järjestävät korvaavaa harjoitustoimintaa keskeytyksen aikana soveltaen pienryhmä- ja joukkueharjoittelua sekä etäohjausta.

Maksujen perintätoimet

Kausi- ja jäsenmaksut laskutetaan sähköisesti Netvisor-ohjelmaa käyttäen. Laskut lähetetään pelaajan tai hänen huoltajansa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen. Järjestelmästämme riippumattomista syistä lasku saattaa joillakin ohjautua roskaposti-kansioon. Tämän vuoksi pyydämme tarkistamaan kyseisen kansion, ellei laskutusta ole tullut kahden viikon kuluessa pelaajalomakkeen tai muun ilmoituksen lähettämisestä. Mikäli henkilön ei ole mahdollista ottaa vastaan laskuja sähköpostilla, voimme erityistilanteissa lähettää laskun postitse.

Ensimmäinen maksumuistutus lähetetään sähköpostilla 14 vuorokauden kuluttua laskun erääntymisestä. Ensimmäiseen muistutukseen ei lisätä muistutuskuluja.

Toinen maksumuistutus lähetetään sähköpostilla 28 vuorokauden kuluttua eräpäivästä. Tähän maksumuistutukseen lisätään viiden (5) euron muistutuskulut.

Kolmas muistutus lähtee 36 pv eräpäivästä, talousvastaavan sähköpostiosoitteesta ja sisältää päivämäärän, milloin saaminen siirtyy perintään.

Mikäli lasku on avoinna kolmannen muistutuksen jälkeen, eikä seuran talousvastaavaan ole otettu yhteyttä maksujärjestelyjen sopimiseksi, siirrämme laskun perintätoimiston hoidettavaksi. Perintää Puijo Wolley Juniorit ry:n puolesta hoitaa Ropo Capital.

Vuosittainen valmennustuki ja sen myöntämisen perusteet

Puijo Wolley Juniorit ry:n johtokunta pyrkii toimintakausittain varaamaan tukibudjetin, jolla tuetaan alue- ja maajoukkueleirityksiin osallistuvia pelaajia. Tukea myönnetään ns. kutsuleireille osallistuville pelaajille. Massaleirit eivät oikeuta hakemaan valmennustukea. Valmennustukea haetaan erillisellä aikataululla keväisin. Ohjeistus ja aikataulu valmennustuen hakemiseen tulee kausittain toiminnanjohtajalta. Tukibudjetin suuruus riippuu seuran taloudellisesta tilanteesta.

Valmennustukea ovat oikeutettuja hakemaan ne pelaajat, jotka ovat maksaneet kyseisen kauden kausimaksun täysimääräisenä seuralle. Pelaajan tulee edustaa seuraa ja hänellä tulee olla voimassa oleva pelaajalisenssi, joka on Puijo Wolley Junioreiden nimissä.

Hakemus on vapaamuotoinen ja siitä tulee käydä ilmi leiritykset ja niiden ajankohdat sekä liitteenä tulee esittää alkuperäiset laskut maksukuitteineen. Seuran johtokunta tekee hakemuksien perusteella valmennustuen jyvittämisen sitä hakeneille pelaajille.

Valmennustukea ei makseta aiempien toimintakausien aikaisista leirityksistä.