Kausimaksut ja maksuehdot

Puijo Wolley Juniorit ry 10.4.2024

Ilmoittautuminen, kausimaksut ja maksuehdot

1 ILMOITTAUTUMINEN JA REKISTERÖITYMINEN myClubissa

Joukkuetoimintaan voi tutustua kolme kertaa, jonka jälkeen tulee ilmoittautua täyttämällä rekisteröityminen myClub jäsenpalvelussa.

Alaikäisen pelaajan huoltaja tekee rekisteröitymisen järjestelmään. Täysi-ikäinen pelaaja rekisteröityy itse. Rekisteröitymisen jälkeen tulee linkki sähköpostiin, josta pääsee kirjautumaan/ilmoittautumaan toimintaan. myClubia voi tämän jälkeen käyttää sovelluksessa tai selaimessa. Kun rekisteröityminen on tehty, ilmoittaudutaan seuran jäseneksi valitsemalla kohdasta Kurssit -> Liity jäseneksi. Tällöin muodostuu seuran jäsenmaksulasku, joka tulee sähköpostiin ja näkyy myös sovelluksessa kohdassa Laskut. Kausimaksujen laskutus tapahtuu myöhemmin ja se tehdään pelaajan lopullisen joukkueen mukaan. Entisille, pelkästään jäsenille lähetetään jäsenmaksulasku. Myös pelkästään jäseneksi liittyvät tekevät rekisteröitymisen ja ilmoittautuvat seuran jäseneksi.

Jäsenmaksun suuruus vahvistetaan kausittain seuran vuosikokouksessa. Kaudella 2023–2024 jäsenmaksun suuruus on 30 euroa. Jäsenmaksu on pakollinen kaikille pelaajille ja pelaavissa joukkueissa harjoitteleville sekä kerhotoimintaan osallistuville. Jäsenyys on henkilökohtainen. Jäsenmaksu on voimassa toimintakauden (1.7.–30.6.) ajan.

1.1 Ilmoittautuminen toimintaan

Lue ohjeet, rekisteröidy ja liity myClub käyttäjäksi (helpoiten onnistuu tietokoneella/selaimella, ei mobiilisovelluksella)

Uusi käyttäjä
On tärkeää, että käytät ilmoittautuessasi internet-selainta. Helpoiten toimintaan ilmoittautuminen luonnistuu tietokoneella. Ilmoittautumisen ja tilin luomisen jälkeen voit ladata ja kirjautua sovellukseesi juuri luomilla tunnuksillasi. myClub-tilin luominen tapahtuu aina ilmoittautumisen yhteydessä, eikä sitä voi tehdä etukäteen.

Luotuasi myClub-tilin lataa sovellus sovelluskaupastasi ja voit tämän jälkeen hoitaa kaikki tarvittavat asiat sovelluksen kautta.

Vanha käyttäjä: Jos sinulla on jo myClub-tili, lisää urheiluseuraksesi Puijo Wolley Juniorit.

1.2 Sitoutuminen seuran maksuehtoihin ja toimintasääntöihin

Ilmoittautuessaan seuratoimintaan pelaaja (alaikäisen tapauksessa myös huoltaja) sitoutuu noudattamaan Puijo Wolley Juniorit ry:n maksuehtoja ja urheilutoiminnan eettisiä ohjeita sekä seuran sääntöjä. https://www.puijowolley.fi/seura/toimintasaannot/

Lentopalloliiton Faktapankista löytyy tarkempia linjauksia eettisiin linjauksiin (yhdenvertaisuus, syrjintä ja häirintä sekä kilpailuun liittyvä ohjeistus) https://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/faktapankki.html.

Suomen urheilun eettinen keskus, SUEK ry, antaa ajan tasaista ohjeistusta urheilun eettisiin kysymyksiin https://suek.fi/.

1.3 Sitoutuminen joukkue- ja kerhotoimintaan

F-D juniorit ja Hippo-Lentisliikkari: 
Joukkuetoimintaan sitoudutaan kerhotoiminnan, F-D-junioreiden ja harrastetoiminnan osalta syys- ja kevätkaudeksi kerrallaan. Lopettamisesta syyskauden päätteeksi on ilmoitettava valmentajalle ja toiminnanjohtajalle 31.12. mennessä. Mikäli ilmoitusta lopettamisesta ei ole tullut määräaikaan mennessä, katsotaan harrastus jatkuneeksi myös keväällä.  

C-A juniorit:
C-A-juniorit ja aikuisten joukkueissa pelaavat sitoutuvat joukkueeseen koko kaudeksi (syksy ja kevät). Poikkeuksena C-A-ikäinen pelaaja, joka aloittaa uutena pelaajana, sitoutuu hän joukkueeseen ensimmäisen kaudella syys- ja kevätkaudeksi kerrallaan. Uuden pelaajan lopettamisilmoitus tulee tehdä 31.12. mennessä valmentajalle ja toiminnanjohtajalle. Mikäli ilmoitusta lopettamisesta ei ole tullut määräaikaan mennessä, katsotaan harrastus jatkuneeksi myös keväällä. 

Aikuiset:

Aikuiset sitoutuvat joukkuetoimintaan koko kaudeksi (syksy ja kevät).

1.2 Pelipassi ja vakuutus, valmentaja- ja toimitsijapassit

Pelipassi vaaditaan jokaiselta pelaajalta, joka osallistuu Suomen Lentopalloliiton ja sen alueiden järjestämään sarjatoimintaan ja turnauksiin. Kaikki pelaajat hankkivat pelipassin Suomisport -palvelun kautta. Nuorten kilpapassilla voi pelata kaikilla aikuisten sarjatasoilla. Touhupassilla voi pelata kaikissa mini-ikäisten sarjoissa. Nuorille voidaan lunastaa myös vakuutukseton pelipassi, jolloin pelipassia hankittaessa järjestelmään tulee päivittää pelaajan oman vakuutuksen tiedot. On tärkeä varmistaa omasta vakuutusyhtiöstä, kattaako vakuutus varmasti kilpailutoiminnassa tapahtuvat loukkaantumiset. Pelaaja ei ole vakuutettu seuran toimesta, vaan jokaisella tulee olla oma vakuutus.

Puijo Wolleyssa pelaaja lunastaa itse pelipassin. Pelipassi ostetaan yllä mainitun Suomisport-palvelun kautta. Suomisportin käyttö vaatii kirjautumisen palveluun. Lentopalloliiton sivuilta löytyy ohjeistus pelipassin ostamiseen. https://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/kilpailu/pelipassit/ohje-pelipassin-ostoon.html

Valmentaja- ja toimitsijapassin lunastamista suositellaan vahvasti jokaiselle seuramme toiminnassa mukana olevalle toimihenkilölle. Myös nämä lunastetaan Suomisportin kautta.

 

2 KAUSIMAKSUT JA MAKSUEHDOT

2.1 Kausimaksujen laskutus ja suuruus

Kausimaksu laskutetaan kymmenessä (10) osassa, ajanjaksolla elo-toukokuu. Kausimaksu kattaa harjoittelun kymmenen kuukauden ajanjaksolla.  Samalta ajanjaksolta joukkueiden vastuuvalmentajat, joilla on valmentajasopimus seuran kanssa, voivat laskuttaa valmentajakorvauksen sopimuksen mukaan. Kesäharjoittelu kesä-heinäkuussa on sekä harjoitusvuorojen että valmentajakorvausten osalta kokonaan joukkueen kulua. Kesäharjoittelu tulee toteuttaa seuraavalle kaudelle rakentuvan joukkueen pelaajilla, ja kulut tulevat tuon uuden joukkueen maksettaviksi.

Kausimaksujen suuruuden voit tarkistaa seuran kotisivuilta https://www.puijowolley.fi/ohjeita-sarjakauteen-2/kausimaksut/ .

Kausimaksun suuruus määräytyy johtokunnan hyväksymän taulukon mukaan. Maksujen suuruuksissa ei eritellä viikoittaisia harjoituskertoja, eikä huomioida niiden vaihtelevia määriä pelaajakohtaisesti. Kausimaksuista ei näiden seikkojen vuoksi myönnetä alennuksia kaudella 2024–2025. 

Elo- ja syyskuussa aloittavat maksavat täyden kausimaksun. Uudet pelaajat/harrastajat, jotka aloittavat tammi-helmikuussa maksavat täyden kausimaksun. Muulloin aloittavat maksavat kuukausien mukaan.

Lisäkausimaksuja voidaan periä, mikäli seuran talousvastaava ja joukkueen rahastonhoitaja toteavat sen tarpeelliseksi joukkueen talouden kannalta.

Kausimaksuja ei palauteta.

2.2 Erikoistilanteet kausimaksuissa

Pelaajan kausimaksu määräytyy sen mukaan, missä joukkueessa hän harjoittelee ja pelaa. Esimerkiksi pelaaja, joka ikänsä puolesta on E-ikäinen, mutta hän harjoittelee ja pelaa vain D-ikäisissä, maksaa ylemmän ikäluokan maksut.

Pelaaja, joka on mukana vain joukkueen harjoituksissa ja ei osallistu kilpailutoimintaan (pelit ja turnaukset) laskutetaan 3/4 kausimaksusta.

Pelaaja, jolla on kaksoisedustus eli harjoittelee toisen seuran toiminnassa ja ainoastaan pelaa Puijo Wolleyssa, maksaa kuitenkin Puijo Wolley Juniorit ry:n jäsenmaksun sekä suorittaa turnauskohtaisesti maksut joukkueelle. Turnauskohtaiset maksut laskutetaan pelaajilta, kun matka-, ruokailu- ja majoituskulut ovat selvillä.

Kaksoisedustuspelaaja, joka harjoittelee osin Kuopiossa, on velvollinen maksamaan käymistään viikkoharjoituksista. Harjoitusmaksu ositetaan kausimaksusta käytyjen viikkoharjoituskertojen mukaan.

·        kerran viikossa korvaus 1/3 kausimaksusta ja jäsenmaksu

·        kaksi kertaa viikossa korvaus 2/3 kausimaksusta ja jäsenmaksu

Pelaaja, joka pelaa kahdessa joukkueessa maksaa kausimaksun alemman ikäluokan joukkueen mukaan, mutta pelaaja on velvollinen osallistumaan ylemmän ikäluokan pelimatkakustannuksiin.

Jos pelaaja harjoittelee vain pelejä ennen Kuopiossa, kausimaksu 70 €+30 € jäsenmaksu.

Pelaaja, joka tarvitsee harjoittelupaikan Kuopiossa, mutta ei pelaa täällä sovelletaan ¾ kausimaksusta-hinnoittelua (pelaaja, joka ei osallistu kilpailutoimintaan).

Jos pelaajaa loukkaantuu ja ei voi millään tavalla osallistua joukkuetoimintaan tai harjoitteluun, ja tauko loukkaantumisen vuoksi on täysi kalenterikuukausi tai enemmän, vapautetaan kausimaksusta loukkaantumista seuraavan kuukauden alusta lääkärintodistusta vastaan. Jos pelaaja voi osallistua oheis- ja fysiikkaharjoitteluun ja tekee sitä seuralta/joukkueelta saadun ohjelman mukaisesti tai voi sovelletusti osallistua harjoituksiin, vaikka ei pelaa, on hän velvollinen maksamaan kausimaksun normaalisti.

Pelaajan motivaation loppuessa tai pelaajan lopettaessa seurasta johtumattomasta syystä kausimaksua peritään kohtien 1.3 ja 2.1 mukaisesti.

Force majeure-tilanteet ovat seurasta riippumattomia syitä. Harjoitus- ja kilpailutoiminnan keskeytyessä seurasta riippumattomista syistä kausimaksuja ei palauteta, vaan seura ja joukkue järjestävät korvaavaa harjoitustoimintaa keskeytyksen aikana soveltaen pienryhmä- ja joukkueharjoittelua sekä etäohjausta.

2.3 Maksujen perintätoimet

Kausi- ja jäsenmaksut laskutetaan sähköisesti myClub ohjelmaa käyttäen. Laskut lähetetään pelaajan tai hänen huoltajansa ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen ja ne löytyvät myös myClub-sovelluksesta.

Maksuvalvonta on siirretty Vismalle. Lasku tulee maksaa laskulla olevalle tilille ja käyttää laskulla olevaa viitettä.

Visma hoitaa maksuvalvonnan ja perinnän. Ensimmäinen maksumuistutus lähetetään sähköpostilla 14 vuorokauden kuluttua laskun erääntymisestä. Ensimmäiseen muistutukseen Visma lisää viiden (5) euron muistutusmaksun.

Kausi- ja jäsenmaksujen tai muiden lisämaksujen maksamatta jättäminen on peruste evätä pelaajan osallistuminen joukkueen harjoituksiin, peleihin ja turnauksiin.

2.4 Visma Finance Solution Oy:n tiedote

Puijo Wolley Juniorit ry on ottanut käyttöön 1.7.2023 Visma Amili Oy:n maksuvalvontapalvelun.

Muutos koskee kaikkia 1.7. alkaen myClubin kautta laskutettavia maksuja. myClubissa tehdyt laskut ohjautuvat automaattisesti Visma Amili Oy:n maksuvalvontajärjestelmään. Visma Amili Oy hoitaa maksuvalvonnan, mahdolliset maksumuistutukset ja tarvittaessa perintätoimet seuran puolesta. Laskut luodaan ja lähetetään edelleen seuran toimesta.

Mikäli haluat lisää maksuaikaa laskuille, ole yhteydessä toiminnanjohtajaan ennen laskun erääntymistä. Maksukehotuksen saatuasi sinun tulee hoitaa maksamiseen liittyvät asiat suoraan Visman kanssa (yhteystiedot laskulla).

Huomioi 1.7. jälkeen tulevissa laskuissa muuttunut tilinumero. On tärkeää maksaa lasku aina laskulla näkyvälle pankkitilille ja käyttäen laskun viitenumeroa.

Muistutuskulut veloitetaan jäseneltä.

 

Maksuvalvontaan, maksuihin ja laskutukseen liittyviin kysymyksiin lisätietoja antaa ensisijaisesti toiminnanjohtaja Maarit Viljakainen.

·        Maarit Viljakainen maarit.viljakainen(a)puijowolley.fi, 050 306 6889

·        Pirjo Hulkko pirjo.hulkko(a)puijowolley.fi, 044 505 3168