Seuran toiminta-ajatus ja visio

Seuraesittely

Toiminta-ajatus/missio

Puijo Wolleyn organisaatiossa on mahdollisuus sekä kilpaurheiluun tähtäävään toimintaan että lajin harrastamiseen. Yhteiset arvot toimivat kaikkien seuratoimijoiden taustalla kehityksen ja menestyksen pohjana.

Haluamme seurana luoda kaikille harrastajille pelaajapolun, joka vastaa pelaajaan toiveita ja tavoitteita. Tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistetään Puijo Wolleyssa tyttö- ja poikajunioreiden yhteneväisillä pelaajapoluilla, joiden kautta ja ansiosta pelaaja voi edetä urallaan Mestaruusliigaan saakka. Ilman lasten ja nuorten laadukasta harrastus- ja kilpailutoimintaa ei synny tulevaisuuden huippu-urheilijoita. Lisäksi vastuumme lajista korostuu laadukkaalla urheiluakatemiajärjestelmällä, jossa kasvatetaan tulevaisuuden nimiä kohti pääsarjatasoa.

Seurana haluamme toimia vastuullisesti huolehtien toiminnassa mukana olevista ihmisistä ja seuran taloudesta. Vastuu seuran parissa toimivista ihmisistä kannetaan takaamalla jokaiselle turvallinen ja tasapuolinen ympäristö harjoitella ja toimia. Talouden läpinäkyvyys sekä realistinen taloussuunnittelu ovat puolestaan esimerkkejä taloudellisesta vastuun kantamisesta.

Puijo Wolley pyrkii seurana kehittämään omaa toimintaansa ja olemaan jatkuvasti parempi. Suomen Lentopalloliitto ry on lajimme katto-organisaatio, jonka strategia ja valmennukselliset kehykset ohjaavat vahvasti toimintaamme. Olemme mukana Pohjois-Savon Liikunnan ja kuopiolaisten urheiluseurojen yhteisprojekteissa sekä toteutamme tapahtumia yhdessä Kuopion kaupungin ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tulevaisuudessa tavoitteena on saada lisättyä poikajunioreiden määrää unohtamatta suuren tyttöjuniorimäärän ylläpitämistä.

Puijo Wolley – mun seura – meiän seura!

Toiminnan arvopohja

Yhteenkuuluvuus 

PuWolaiseksi kasvetaan ja ollaan aidosti ylpeitä omasta joukkueesta, seurasta ja lajista. Seuraylpeyttä on arvostus seuraa, sen toimintaa ja arvoja kohtaan. Seuraylpeyttä on tahto yrittää aina parhaansa, aito ilo ja kannustus sekä halu sitoutua seuran toimintaan – kukin omalla tavallaan ja panostuksellaan. Olemme läsnä ja apuna silloinkin, kun pelikentällä tai koulussa ei ole tähtihetki; tuemme pelaajia heidän kasvussaan ihmisenä ja urheilijana. 

Pelikenttänä Puijo Wolleylla on ensisijaisesti Kuopio, mutta kannamme seurana vastuuta savolaisen ja itäsuomalaisen lentopallon edistämisestä. Seurana olemme junioreita varten.

Onnellisuus 

Harrastaminen seurassamme tuottaa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Edistämme terveyttä ja terveellisiä elämäntapoja sekä tuemme lasten ja nuorten kehitystä ja kasvua niin ihmisenä kuin urheilijana. Toimintaympäristömme on turvallinen ja jokaisen yksilön huomioiva.

Liikunta ja urheilu tuovat onnistumisen kokemuksia, iloa ja kykyä iloita myös muiden onnistumisista. Tunteet kuuluvat urheiluun ja kaikki tunteet ovat sallittuja urheilussa. Riemu ja onnistumiset voivat joskus vaihtua, pettymykseen ja jopa suruun, mutta joukkueena opitaan yhdessä käsittelemään kaikkia tunteita ja hallitsemaan niitä.

Ammattimaisuus 

Avoimuus ja läpinäkyvyys seuran toimintatavoissa ovat osa ammattimaisuutta. Tiedottaminen ja viestintä on vuorovaikutteista. Tieto kulkee seurassamme moneen suuntaan ja jalkautuen myös käytännön tasolle. Seuran toimintatapoihin ohjeistetaan kausittain. 

OTO-valmentajia koulutetaan seuran sisällä ja kannustetaan osallistumaan lajiliiton koulutuksiin. Kuopiolaisten lentopalloseurojen yhteistyö on tiivistä ja jokainen vahvistaa ja kohottaa omalta osaltaan lentopalloilun asemaa keltamustien palloiluseurojen joukossa. Yhteistyöhaluisena ja - kykyisenä seurana vaikutamme lajimme olosuhteiden kehittymiseen ja muutokseen.

Visio ja mittarit strategiakaudella 2022-2025

  • 300 harrastajan joukon muodostavat pelaajat, toimihenkilöt ja tuomarit. 
  • 100 vapaaehtoista toimijaa on joukkueiden ja koko seuran toiminnan tukena ja taustalla. 
  • 100 muuta jäsentä, jotka haluavat olla osa Puijo Wolleyn lentopalloyhteisöä. 
  • Seuralla on kaksi päätoimista työntekijää.