Vapaaehtoiseksi

Puijo Wolley etsii vapaaehtoisia erilaisiin tapahtumiin sekä urheiluseuran arjen tehtäviin. Tehtäviin perehdytetään ja koulutetaan eikä kaikissa tehtävissä tarvitse alkuun ollenkaan lentopallo osaamista. Lisätietoa valmentamisen periaatteista löydät tästä linkistä: https://www.puijowolley.fi/seura/valmentajaksi/ 

Ilmoittautumislomake:

Haluaisin osallistua vapaaehtoistehtäviin ja/tai muuhun seuratoimintaan

Tehtävän kuvaukset:

Tuomarointi: Lentopallossa pystyy tuomaroimaan ilman koulutusta F-D - junioreiden turnauksissa, mutta C-A - junioreiden ja aikuisten peleihin tarvitaan kouluttautuneita tuomareita. Tuomarit seuraavat peliä, katsovat virheet ja antavat pisteitä joukkueille. 

Kirjurointi: Kirjurit tekevät peleistä sähköistä pöytäkirjaa. Nuoremmilla junioreilla pöytäkirja on yksinkertaisempi ja vanhemmilla hieman monimutkaisempi, mutta senkin oppii nopeasti.

Rajatuomarointi: Rajatuomareita on aikuisten sarjoissa. Rajatuomarit seuraavat sivu- ja takarajaa ja näyttävät tuomarille lipun kanssa, onko pallo ulkona vai sisällä. 

Kentän rakennus ja purku: Ennen peliä katsomot, vaihtopenkit, verkot ja kentät laitetaan valmiiksi peliä varten. Pelin päätyttyä kaikki peliä varten laitetut kasataan pois.

Kahvio/kioski: Kahviossa/kioskissa myydän erilaisia tarjottavia ja juomia. Joukkueiden omiin kahvioihin/kioskeihin usein leivotaan, mutta seuran isommissa tapahtumissa myytävät tuotteet ostetaan yleensä valmiina. Kahviossa/kioskissa täytyy olla 1-2 henkilöä, jotka huolehtivat maksuista sekä kahvinkeitosta.

Lipunmyynti: Isommissa tapahtumissa tarvitaan henkilöitä lipunmyyntiin. Lisäksi tarvitaan myös lipuntarkastajia, jotka tarkistavat katsojien lippuja.