Power Cup yleisinfo

Kuopio ja Puijo Wolley Juniorit isännöi lentopallon Power Cup-tapahtumaa kesällä 2018

 

Infokooste: Lähde Lentopalloliiton Power Cup-sivut

 

Power Cup on lentiskesän huipputapahtuma. Se on maailman suurin lasten ja nuorten lentopalloturnaus ja täynnä peliä, iloa ja yhteenkuuluvuutta. Vuonna 2017 turnaus pelataan 8.-11.6. Vantaalla. Kuopio isännöi turnausta 7.-10.6.2018!

Power Cup on vuosittainen voimannäyttö suomalaisesta lentopallon juniorityöstä. Tapahtuma kerää yhteen nuoret lentopalloilijat, valmentajat, ohjaajat, seuratoimijat sekä perheet. Yhteensä osallistujamäärä lähentelee 10 000 lentopalloilijaa ja mukana on noin 200 eri seuraa. Tapahtuma kerää lapsia ja nuoria eri ikäluokista. Pelaajat ovat 7-22-vuotiaita.

Tapahtuma järjestetään aina kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna koulujen päättymisen jälkeen. Power Cupin kesto on 4 päivää eli torstaista sunnuntaihin.

 

Yli 30 vuotta suomalaista juniorilentistä

 

Power Cupilla on pitkä historia. Ensimmäinen turnaus järjestettiin Jyväskylässä vuonna 1985. Neljä ensimmäistä turnausta kulkivat Yhteispeli -turnausten nimellä. Vuodesta 1989 lähtien turnauksen nimeksi vakiintui Power Cup. Tällä hetkellä joukkuemäärä on vakiintunut 850-900 joukkueen paikkeille.

Pelejä pelataan kaikkiaan 25 eri sarjassa iän, sukupuolen sekä osaamisen tason mukaan. Power Cupissa Kaikki Pelaa -ideologia toteutuu, sillä ainutlaatuinen sarjajärjestelmä takaa sen, että otteluita tulee kaikille joukkueille saman verran torstaista sunnuntaihin riippumatta sijoituksesta. Lapset ja nuoret toimivat myös tuomareina oman ikäryhmänsä otteluissa.

 

Power Cup numeroina

  • 7 000 pelaajaa, yhteensä 10 000 kävijää
  • 850 joukkuetta joista noin 40 ulkomaisia
  • Pelaajat ovat 7-22-vuotiaita
  • 25 eri sarjaa
  • 300 ulkokenttää
  • 5 200 ottelua
  • 55 000 lämmintä ruoka-annosta
  • 20-30 majoituskoulua
  • 700 talkoolaista

 

Elämyksiä ja kokemuksia

 

Tapahtuman perusajatuksena on tarjota yhteinen kohtauspaikka kaikille junnulentopalloa harjoittaville seuroille ja yhteisöille. Power Cupin ohjelmaan sisältyy paljon muutakin kuin itse lentopallon pelaamista. Mukaan mahtuu näyttävät avajaiset, vauhdikas kisadisko live-esiintyjineen, näytösotteluita, turnauksen päättäjäiset jne. Tapahtuman monipuoliset oheisohjelmat ja -tapahtumat vaihtelevat vuosittain ja niissä huomioidaan paikkakunnan omat erityispiirteet.

Yksi suurista elämyksistä osallistujien mielestä on yhteismajoitus paikkakunnan kouluilla. Koulujen käytävät täyttyvät iloisesta puheensorinasta kun kuulumisia vaihdetaan eri puolelta Suomea ja ulkomailtakin tulleiden joukkueiden kanssa. Siinä sivussa yhteismajoitus opettaa junnuille myös ryhmäkäyttäytymisen ja toisten huomioimisen perusasioita.

 

Seuratyön näyteikkuna
 

Tapahtumaan osallistuu vuosittain noin 200 seuraa. Power Cup on kohtauspaikka myös valmentajille, ohjaajille ja muille lentopalloilevien nuorten taustajoukoille. Seuroja kannustetaan hyödyntämään tapahtumaa myös uusien ohjaajien ja valmentajien rekrytoinnissa ja innostamisessa. Yksi tapahtuman tavoitteista on entisestään tukea paikallista seuratoimintaa ja lisätä sen elinvoimaisuutta.

Turnauspaikkakunnan omat järjestävät seurat näyttävät vuosi toisensa jälkeen valtavan voimansa. Kuopion 2018 Power Cupin järjestelyistä yhdessä Suomen Lentopalloliiton kanssa vastaa Puijo Wolley Juniorit.

 

Vaihtuva isäntäkaupunki

Toiseksi tapahtuman menestyksen salaisuudeksi nousee väistämättä vuosittain vaihtuva isäntäkaupunki. Turnaus on aiemmin kiertänyt viidellä eri maantieteellisellä alueella, mutta vuodesta 2019 lähtien alueellisesta painotuksesta on luovuttu. Kaupungin ja paikallisten yhteistyötahojen rooli korostuu vuosi vuodelta. Järjestävän kaupungin vahva näkyvyys ennakkomarkkinoinnissa ja tapahtuman aikainen isännyys ovat merkittäviä ja laajalti näkyviä paikkakunnan käyntikortteja. Kuopion kaupunki on tiiviisti 2018 tapahtuman järjestelyissä mukana. Ottelualueiden valmistelut sekä koulumajoituskartoitus on hyvässä vauhdissa!