A-pojille SM-pronssia

3.5.2022

A-poikien mitali täydensi seuran lentiskauden

Vappuviikonloppuna naisten aluesarjassa pelattiin sekä pronssi- että loppuottelu. Puijo Wolleylla oli sarjassa kaksi joukkuetta, jotka molemmat olivat mukana mitalipeleissä. N3 1-joukkue pelasi Joen Jujun 3-joukkuetta vastaan pronssiottelussa, voittaen pelin 3-0. N3 2-joukkue kohtasi Joensuussa JuJun Lillit. Lillien kokemus riitti junioreita vastaan ja niinpä puwolaiset saivat hopeamitalit muistoksi kaudesta.

A-poikien vappuun kuului matka Tampereelle Rantaperkiön Iskun järjestämään finaaliturnaukseen. A-poikien runkopelaajat olivat hankkineet kovuutta ja kokemusta miesten kakkossarjassa, mikä varmasti omalta osaltaan loi itseluottamusta joukkueeseen. Poikien alkusarja sujui hienosti, ainoa tappio tuli kotijoukkue Iskua vastaan. Välierissä Salon Viestin ei jättänyt Puijo Wolleylle tilaa, vaan vei ottelun selkein pistein. Joukkueemme kokosi kuitenkin nopeasti rivinsä ja pronssiottelu vietiin taistelleen omiin nimiin.

SM-mitalikolmikko A-pojissa 1. Salon Viesti 2. Rantaperkiön Isku 3. Puijo Wolley Juniorit

Kauden aikana onnistumisia, venymistä ja uudistumista

Poikajunioreissa tuli hienosti kehitystä kauden aikana. Nuoret pääsivät kokeilemaan taitojaan miesten joukkueen harjoituksissa ja peleissä. Pelaamiseen tuli uutta kovuutta, kun vastustajien riveissä oli kokeneita pelaajia. Poikapuolelle saatiin lisää hartioita ja osaamista valmennukseen, kun Puijo Wolleyhin siirtyneiden pelaajien mukana tuli valmentajaisiä mukaan toimintaan. C-pojissa harjoittelua on myös tehty huolellisesti ja  tehoja tasapainoisesti kasvattaen. Tästä tulikin näkyvä palaute, kun poikia pääsi runsaasti mukaan U16 katsastusleirille. Kiitokset siis poikapuolen omille valmentajille Jussi Aamuvuorelle ja Hannu Liikaselle sekä mukaan tulleille Harri Huikarille, Panu Nyyssöselle ja Mikko Hautamäelle. Samoja herroja on nähty myös M2 joukkueen apuna, jossa päävastuu oli kuitenkin tyttöpuolen valmennuksesta siirtyneellä Esa Penttisellä. Esa on antanut ison panoksen poikien kehittämiseen kuluneella kaudella ja lisäksi M2-joukkue pääsi välieriin asti.

N2-joukkueen laadukas harjoittelu valmentaja Elina Salomäen johdolla ja pelaajien vahva sitoutuminen joukkueen toimintaan vei joukkueen välieriin asti. Tavoite oli nousukarsinnoissa, mutta tavoite lipesi käsistä viime metreillä. N2-joukkueen pelaajia oli ajoittain myös liigajoukkueen harjoituksissa ja ottelukokoonpanossa. Alkusyksystä näytti siltä, että seurallamme olisi ollut kahden joukkueen edustus kakkossarjassa, mutta lopulta päädyttiin ratkaisuun, jossa rakentui kaksi aluesarjajoukkuetta ja vuoden tauon jalkaan jalkeille saatiin myös A-tyttöjen joukkue. B-tyttöjen kehitys oli myös erinomaista ja siitä osoituksena oli lopputurnauspaikka. C-tyttöjen joukkue oli kahden peliryhmän voimin aluesarjassa ja osa pelaajista pääsi mukaan myös B-tyttöjen joukkueen peleihin. 

Mini-ikäisten kausi sisälsi uusia alkuja ja toimintatapoja. Osa joukkueista lisäsi oheisharjoittelua  lajiharjoitusten kylkeen ja siten saatiin monipuolisuutta pelaajien viikottaisiin harjoituksiin. Seuratyöntekijä Katja Salhbergin johdolla joukkueet ovat opetelleet uusia kehonhuoltoon ja liikkuvuuteen tähtääviä harjoitteita. F-junnut ja Hippo-lentisliikkarilaiset harjoittelivat läpi kauden tutustuen lajiin ja uusiin kavereihin.