Aktiivisesti urheilevan nuoren kokonaiskuormitus ja hyvinvoinnin tukeminen

25.3.2024

Tuntuuko, ettet ehdi tehdä kaikkea, mitä haluaisit?  Eikö vuorokaudessa ole tarpeeksi tunteja? 


Tervetuloa tiistaina 26.3. klo 17.00-18.30 Itä-Suomen yliopistolta, auditorio Ca100 (CANTHIA)  kuuntelemaan luentoa aiheesta: ”Aktiivisesti urheilevan nuoren kokonaiskuormitus ja hyvinvoinnin tukeminen”


Tuoreimman kouluterveyskyselyn mukaan oppilaiden määrä, jotka kokevat oman terveydentilansa keskinkertaiseksi tai huonoksi, on merkittävästi kasvanut. Tuoreiden tutkimusten mukaan kaksi kolmesta nuoresta aikuisesta on kokenut uupumista, ja lähes 70 prosentilla on ollut masennus- tai ahdistuneisuusoireita (MIELI ry, 2023). Kuormittuneisuutta lisäävät erityisesti opiskeluun liittyvät asiat, mutta myös tulevaisuuden epävarmuus ja yksinäisyys. Vaikka urheilulla on paljon myönteisiä vaikutuksia, nuoret ovat myös erityisen alttiita negatiivisille ilmiöille. Kuormittumista nuoren urheilijan kohdalla lisää muun muassa tasapainoilu opintojen, suorituspaineen sekä harjoitusten välillä.

Luento järjestetään Puijo Wolleylle osana Itä-Suomen yliopiston kurssiprojektia. Luennon tavoitteena on tukea nuorten jaksamista, ehkäistä urheiluun liittyviä riski- ja kuormitustekijöitä sekä tarjota keinoja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen. Mukana projektissa ja luennoimassa myös entinen ammattiurheilija, Puijoakin edustanut, Venla Hyttinen.


Tilaisuus on tarkoitettu A- ja B- joukkueiden nuorille, urheiluseuran joukkueiden toimijoille sekä nuorten vanhemmille

Tilaisuus on ilmainen, erillistä ilmoittautumista ei tarvita.


Uutisen kuvista löydät ohjeistuksen luentosaliin saapumiseen. Pysäköintitilaa on yliopiston pysäköintialueella.


Onko jotain, mikä mietityttää omassa jaksamisessasi? Kerro meille! 

Voimme käsitellä mietityttäviä asioita luennolla. Tätä varten pyydämme rohkeasti kertomaan askarruttavista asioita Padlet-alustallemme: https://padlet.com/hasa12/luento-26-3-puijo-wolley-76mila2u4lfqj94n 


Tervetuloa!

Terveisin,

Hanna-Kaisa, Johanna, Laura, Sara ja Venla


Lisätietoja:

Venla Hyttinen, lääketieteen lisensiaatti

Ravitsemustiede, Itä-Suomen Yliopisto

hyttiven(a)uef.fi