Jukka Lehtosesta naisten Mestaruusliigajoukkueen päätoiminen valmentaja

15.4.2021

Puijo Wolley Junioreiden valmennuspäällikkö Jukka Lehtonen siirtyy Naisten Mestaruusliigajoukkueen päätoimiseksi valmentajaksi. Jukka on hoitanut valmennuspäällikön ja liigavalmentajan tehtävää kahden kauden ajan puoliksi, mutta nyt liigajoukkueen taustalla toimiva LP Puijo ry on halunnut vahvistaa organisaatiotaan päätoimisella valmentajalla. Jukan siirtyessä päätoimiseksi liigavalmentajaksi, käynnistyy Puijo Wolley Junioreissa rekrytointiprosessi uuden valmennuspäällikön löytämiseksi.

Jukka aloitti työskentelyn Puijo Wolley Junioreissa heti oman lentopallouransa jälkeen ja ehti toimia valmennuspäällikkönä neljän kauden ajan. Lämmin kiitos Jukalle tekemästäsi työstä junioripuolella ja pidetään yllä innostavaa, hyvää ja aktiivista yhteistyötä jatkossakin! Lopuksi vielä luettavissa Jukan terveiset niin junioreille ja valmentajille kuin myös etsinnässä olevalle seuraajalle.

Millaisin mielin siirryt päätoimiseksi liigajoukkueen valmentajaksi ja mitä uutta uskot sen tuovan valmentajuuteesi?

Tunnelmat ovat kaksijakoiset. Tykkään todella paljon tehdä hommia junioripuolella ja junioreiden hyväksi, ja toisaalta taas tahdon valmentajana mennä eteenpäin ja kehittyä. Luulen, että tässä vaiheessa tämä ratkaisu oli järkevä molempien, minulle tärkeiden asioiden kannalta. Pääsen nyt keskittymään enemmän valmennukseen olemalla vastuussa liigajoukkueesta päävalmentajana ja kehittymään siinä. Toisaalta voin käydä vapaa-aikana pelailemassa tai auttelemassa juniorijoukkueen harjoituksissa oman mielen mukaan.

Mitkä ovat olleet parhaita hetkiä junioreiden parissa? Jäätkö kaipaamaan jotain juniorivalmennuksesta?

Junioreiden parissa parasta on välitön palaute. Juniorit osaavat näyttää tunteet liikoja peittelemättä ja heiltä saa siten suoran palautteen, onko valmennuksessa onnistunut. Lisäksi junioreiden puolella lajitaitojen kehittymisessä saattaa tapahtua suuria harppauksia jopa yhden harjoituskerran aikana, mikä tuo taas lisää paloa ja intoa harjoittelua ja lajia kohtaan. Luulen, että tulen pysymään kyllä juniorivalmennuksessa apuna myös jatkossa.

Jatkat valmennuspäällikkönä kevään loppuun asti, mutta olet luvannut senkin jälkeen olla junioripuolen apuna/mentorina ja yhteistyötä jatketaan kevyemmällä tasolla. Saavatko valmentajat nykäistä hihasta sinut nähdessään?

Aina saa ja pitää nykäistä hihasta. Autan edelleen junioripuolella sen verran, kun aikataulut sen mahdollistavat ja minut varmasti näkee junioriharjoituksissa myös jatkossa. Pelaajien kehittyminen ja heidän innostuksensa lajia kohtaan on minulle todella suuri asia ja aion myös jatkossa olla mukana auttamassa noissa asioissa pelaajia ja valmentajia myös junioripuolella.

Uuden valmennuspäällikön rekrytoiminen alkaa välittömästi. Millaiseen työhön ja työympäristöön uusi valmennuspäällikkö pääsee?

Työ on erittäin vaihtelevaa ja antoisaa. Vuorovaikutus junioreiden, vanhempien sekä seuran valmentajien, joukkueenjohtajien ja työntekijöiden kanssa on yksi valmennuspäällikön tärkeimmistä asioista suunnittelutyön ohella. Hienona puolena näen myös sen, että toimintaa voi kehittää koko ajan ja sitä ei tarvitse tehdä yksin vaan yhdessä motivoituneen seuraväen kanssa.

Terveisesi Puijo Wolleyn junnuille?

Aina tosissaan, mutta pilke silmäkulmassa. Salilla nähdään!