Joukkueiden harjoitukset jatkuvat kesäkuussa

27.5.2020

Puijo Wolleyn kesäkuun harjoitusaikataulut sekä ohjeet julkaistu. Tarkista oman joukkueen harjoitusajat ja seuraa joukkueesi viestiryhmän päivitykset! 

Puijo Wolley käynnistää kesäkuuksi harjoitusvuoroja. On tärkeää, että harjoituksiin osallistuvat pelaajat, valmentajat, seuratoimijat ja junnuvanhemmat lukevat poikkeusoloihin liittyvät ohjeet ja kaikki noudattavat niitä.

 27.5.2020

 • Harjoitusvuoron alkua odotetaan ulkona.
 • Valmentajat/jojot kertaavat toimintaohjeet harjoituksen alkaessa ulkona ennen saliin siirtymistä. Harjoitukset suunnitellaan niin että vältetään lähikontaktia ja pidetään turvavälit 1-2m.
 • Vanhemmat/kuskit yms odottavat ulkona vuoron päättymistä, harjoitusvuoroille ei osallistu ketään ylimääräistä.
 • Joukkue siirtyy aulatilan wc-tilojen käsien pesun/käsidesin käytön jälkeen suoraan saliin. Treenivarusteet tulee olla puettuna valmiiksi päälle, ainoastaan sisäpelikengät ja mahd. polvisuojat vaihdetaan aulassa. Vuoro päättyy salissa 5 min ennen ja kenkien vaihdon ja käsien pesun/käsidesin käytön jälkeen poistutaan suoraan ulos ja sen jälkeen otetaan seuraavan vuoron joukkue sisälle samoilla käytänteillä.
 • Mukaan harjoituksiin oma juomapullo täytettynä.
 • Harjoituksiin ei osallistuta kipeänä/oireisena.
 • Pallot desinfioidaan harjoitusvuoron jälkeen pyyhkimälle ne desinfiointisuihkeella ja kertakäyttöpaperipyyhkeellä.
 • Jos joku sairastuu kesken treenin, poistetaan salista heti ja käsien pesun jälkeen kertakäyttöhanskat ja kertakäyttöhengityssuojaimella varustettuna eri tilaan/ulos odottamaan kuljetusta kotiin. Vanhemmille ilmoitetaan heti.
 • Jos seuran harjoitustoimintaan osallistuva altistuu koronavirukselle kesäkuun aikana, asiasta on tärkeää ilmoittaa joukkueen valmentajalle/jojolle ja Jukka Lehtoselle heti.
 • Kesäkuun harjoituskerroista pidetään osallistujalistoja, joiden perusteella voi nopeasti tarkistaa ketä on ollut harjoitusryhmässä paikalla, mikäli altistumista epäillään. Listat toimitetaan Neulamäkeen valvojan koppiin.
 • Neulamäen valvojan kopissa on kertakäyttöhanskoja, kertakäyttöhengityssuojaimia, käsidesiä, saippuaa, pallojen desinfiointiin tarkoitettua suihkepullot sekä kertakäyttöpaperipyyhkeitä pyyhkimiseen. Valmentajat ottavat tarvittavat tarvikkeet sieltä harjoitusvuoron alkaessa.
 • Kaikki ohjataan ensin aulan wc-tiloihin käsien pesuun vuoron alkaessa.
 • Harjoitusvuorolla Neulamäen salin 1 lohkolla voi olla maksimissaan 14 hlöä(sisältää valmentajat) eli koko salissa max. 42 hlöä varmistetaan näin riittävä väljyys sekä viranomaisten ohjeet toteutuvat(max. 50 hlö).
 • Harjoituksiin osallistutaan omalla vastuulla. Seura huomioi harjoitustoiminnan järjestelyissä kaupungin, viranomaisten, Olympiakomitean ja Lentopalloliiton ohjeistukset.

  


Ohjeistusta sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen käyttöön Kuopiossa kesäkuussa 2020

Kuopion kaupungin omistamien ja ylläpitämien sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen käyttöön on saatu ohjaava päätös Itä-Suomen aluehallintovirastolta 19.5.2020. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, edellyttäen että ne toteutetaan noudattaen OKM:n ja THL:n 14.5.2020 antamaa ohjetta. Tämä määräys on voimassa ajalla 1.- 30.6.2020.  

Määräyksessä mainitun THL:n ohjeen tarkoitus on tukea yleisötilaisuuksien, yleisten kokousten ja kokoontumisten järjestämistä sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa turvallisesti koronaepidemian aikana.   

Ohjetta sovelletaan myös 1.6.2020 avattavilla Kuopion kaupungin omistamilla ja ylläpitämillä liikuntapaikoilla seuraavasti:  

 • Kaikessa toiminnassa tulee noudattaa THL:n ja OKM:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Erityistä huomiota on syytä kiinnittää turvavälien ja hygieniaohjeiden noudattamiseen.
 • Liikuntapaikkojen varatuilla vuoroilla seurojen ja/tai lajiliittojen on itse laadittava ohjeistus turvalliseen harjoitteluun. Seurojen tulee varmistaa, että kaikkien liikuntapaikkoja käyttävien ryhmien vastuulliset valmentajat ovat tietoisia valtakunnallisista ja seurojen omista ohjeista.
 • Liikuntapaikkoja avataan hallitusti ja asteittain turvallisen käytön takaamiseksi. 

Annetut ohjeet koskevat kesäkuuta 2020 sillä edellytyksellä, että uusia määräyksiä, suosituksia tai ohjeita ei tule. Liikuntapaikkojen käyttöä 1.7.2020 alkaen koskevat ohjeet päivitetään kesäkuun aikana saatavien uusien määräysten, ohjeiden ja suositusten mukaisesti.   

Koulujen salit avataan 1.6.2020 arkisin myönnetyille vakiovuoroille. Viikonloppuisin suljettuna. Puku-, wc- ja suihkutilat eivät ole käytössä.Ohjekooste harjoitustoiminta 1.6.2020 alkaen

 lähde www.lentopalloliitto.fi


Valtioneuvoston periaatepäätöksen 6.5.2020 mukaisesti urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6.2020 alkaen erityisjärjestelyin, mikä mahdollistaa lajin- ja pelinomaisen harjoittelun käynnistämisen ulko- ja sisäliikuntapaikoilla. Harjoittelun tulee tapahtua alle 50 hengen ryhmissä.

Alle koostettu Lentopalloliiton päivitetty ohjeistus perustuu valtioneuvoston, aluehallintaviraston ja Olympiakomitean ohjeistuksiin. Lisäksi ohjeistusta on laadittu yhdessä muiden joukkuepelien kanssa.

Ohjeistus on voimassa toistaiseksi 1.6. alkaen. Lentopalloliitto seuraa sekä myös edellyttää seuroja seuraamaan viranomaisten ja Olympiakomitean ohjeistuksia mahdollisten muutosten takia.

---

Yleiset ohjeet:

 1. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että myös lasten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.

2. Noudata Suomen hallituksen linjauksia sekä AVI:n (Aluehallintavirasto) linjauksia.

3. Harjoittelua ei tule tehdä, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19 viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

4. Jos epäilet Covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan.

5. Suositellaan kaikkea mahdollista liikkumista samaan perheeseen/ruokakuntaan kuuluvien kesken.

6. Seuran järjestämään harjoitteluun ei pidä ketään yksilöä pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan.

7. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuvat harjoitteluun omalla vastuullaan ja tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen mahdollisen lajiharjoittelun aloittamista.

8. Erityisen tärkeätä on huomioida lasten perheet ja tiedottaa heidän huoltajilleen, jotta ketään riskiryhmään kuuluvaa henkilöä ei altisteta.

9. Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.

---

 Harjoitustilanteeseen saapuminen, valmistautuminen ja poistuminen

10. Eri lähikontaktien määrä harjoitusmatkoilla pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan pienenä, autolla kuljettaessa harjoitusmatkat tehdään lähtökohtaisesti samoissa autokunnissa. Jalan, polkupyörällä tai muuten henkilökohtaisella tavalla kulkeminen on aina hyvä vaihtoehto.

11. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle/saliin ja poistuvat kentältä/salista suoraan harjoitusvarustuksessa.

12. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä. Eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia sali/kenttävuoron alettua, ja päättyy 5 min ennen kenttä/salivuoron päättymistä.

13. Pallot desinfioidaan ennen harjoituksen alkua ja harjoituksen jälkeen. Desinfiointiin kannattaa käyttää suihkupulloa ja sopivaa puhdistusainetta (esim. saippualiuos) tai desinfiointiliinoja.

14. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai harjoituspaikalla tai on käytettävä desinfiointiainetta ennen ja jälkeen harjoitusten. Lisäksi suositellaan, että jokaisessa harjoituksessa joukkueella on käytössä desinfiointiainetta käsien desinfiointiin.

 ---

Harjoittelu

15. Yhdessä harjoitteluryhmässä on maksimissaan viranomaismääräysten mukaan 50 henkilöä (sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt). Muutoin harjoittelussa ei ole osallistujamääräkohtaisia rajoituksia, mutta kaikessa toiminnassa vältetään toimintatapoja, jotka lisäävät tartuntariskiä.

16. Merkkikartioita, tikaksia, aitoja ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.

17. Harjoittelutilassa/alueella ei ole toiminnan kannalta ei-välttämättömiä henkilöitä (mm. katsojat).

18. Osallistujilla on mukana oma pyyhe ja oma tunnistettava juomapullo, jonka täyttämisestä pelaaja vastaa itse. Niitä säilytetään harjoituksen ajan erillään muiden varusteista ja juomapullosta ei saa juoda kukaan muu henkilö.

19. Kaikkien osallistujien on huolehdittava omasta käsihygieniastaan, jonka lisäksi vältettävä yläfemmoja, läpsyjä, halauksia.

20. Niistämistä, yskimistä, aivastamista kentällä on vältettävä. Sylkeminen kentällä ja vaihtoaitiossa on kokonaan kielletty.

21. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

22. Niistäminen tapahtuu harjoitusalueen laidalla kertakäyttönenäliinaan ja tämän jälkeen kädet tulee pestä tai desinfioida. Käytetty nenäliina laitetaan aina jätepisteeseen. Harjoituksen järjestäjän on huolehdittava tarpeellisesta määrästä jätepisteitä kentän laidalla.

 ---

Muuta

23. Lisätietoa harjoitteluun löytyy Olympiakomitean sivuilta.

24. Nämä ohjeet perustuvat sisäjoukkuepelien (futsal, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy) yhdessä laadittuun ohjeistukseen, jota on muotoiltu lajikohtaisesti.

25. Tämä ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja voi muuttua viranomaisohjeistuksen muuttuessa.Puijo Wolley käynnistää kesäkuuksi harjoitusvuoroja. On tärkeää, että harjoituksiin osallistuvat pelaajat, valmentajat, seuratoimijat ja junnuvanhemmat lukevat poikkeusoloihin liittyvät ohjeet ja kaikki noudattavat niitä.

 27.5.2020

 • Harjoitusvuoron alkua odotetaan ulkona.
 • Valmentajat/jojot kertaavat toimintaohjeet harjoituksen alkaessa ulkona ennen saliin siirtymistä. Harjoitukset suunnitellaan niin että vältetään lähikontaktia ja pidetään turvavälit 1-2m.
 • Vanhemmat/kuskit yms odottavat ulkona vuoron päättymistä, harjoitusvuoroille ei osallistu ketään ylimääräistä.
 • Joukkue siirtyy aulatilan wc-tilojen käsien pesun/käsidesin käytön jälkeen suoraan saliin. Treenivarusteet tulee olla puettuna valmiiksi päälle, ainoastaan sisäpelikengät ja mahd. polvisuojat vaihdetaan aulassa. Vuoro päättyy salissa 5 min ennen ja kenkien vaihdon ja käsien pesun/käsidesin käytön jälkeen poistutaan suoraan ulos ja sen jälkeen otetaan seuraavan vuoron joukkue sisälle samoilla käytänteillä.
 • Mukaan harjoituksiin oma juomapullo täytettynä.
 • Harjoituksiin ei osallistuta kipeänä/oireisena.
 • Pallot desinfioidaan harjoitusvuoron jälkeen pyyhkimälle ne desinfiointisuihkeella ja kertakäyttöpaperipyyhkeellä.
 • Jos joku sairastuu kesken treenin, poistetaan salista heti ja käsien pesun jälkeen kertakäyttöhanskat ja kertakäyttöhengityssuojaimella varustettuna eri tilaan/ulos odottamaan kuljetusta kotiin. Vanhemmille ilmoitetaan heti.
 • Jos seuran harjoitustoimintaan osallistuva altistuu koronavirukselle kesäkuun aikana, asiasta on tärkeää ilmoittaa joukkueen valmentajalle/jojolle ja Jukka Lehtoselle heti.
 • Kesäkuun harjoituskerroista pidetään osallistujalistoja, joiden perusteella voi nopeasti tarkistaa ketä on ollut harjoitusryhmässä paikalla, mikäli altistumista epäillään. Listat toimitetaan Neulamäkeen valvojan koppiin.
 • Neulamäen valvojan kopissa on kertakäyttöhanskoja, kertakäyttöhengityssuojaimia, käsidesiä, saippuaa, pallojen desinfiointiin tarkoitettua suihkepullot sekä kertakäyttöpaperipyyhkeitä pyyhkimiseen. Valmentajat ottavat tarvittavat tarvikkeet sieltä harjoitusvuoron alkaessa.
 • Kaikki ohjataan ensin aulan wc-tiloihin käsien pesuun vuoron alkaessa.
 • Harjoitusvuorolla Neulamäen salin 1 lohkolla voi olla maksimissaan 14 hlöä(sisältää valmentajat) eli koko salissa max. 42 hlöä varmistetaan näin riittävä väljyys sekä viranomaisten ohjeet toteutuvat(max. 50 hlö).
 • Harjoituksiin osallistutaan omalla vastuulla. Seura huomioi harjoitustoiminnan järjestelyissä kaupungin, viranomaisten, Olympiakomitean ja Lentopalloliiton ohjeistukset.

  


Ohjeistusta sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen käyttöön Kuopiossa kesäkuussa 2020

Kuopion kaupungin omistamien ja ylläpitämien sisä- ja ulkoliikuntapaikkojen käyttöön on saatu ohjaava päätös Itä-Suomen aluehallintovirastolta 19.5.2020. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää enintään 500 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, edellyttäen että ne toteutetaan noudattaen OKM:n ja THL:n 14.5.2020 antamaa ohjetta. Tämä määräys on voimassa ajalla 1.- 30.6.2020.  

Määräyksessä mainitun THL:n ohjeen tarkoitus on tukea yleisötilaisuuksien, yleisten kokousten ja kokoontumisten järjestämistä sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa turvallisesti koronaepidemian aikana.   

Ohjetta sovelletaan myös 1.6.2020 avattavilla Kuopion kaupungin omistamilla ja ylläpitämillä liikuntapaikoilla seuraavasti:  

 • Kaikessa toiminnassa tulee noudattaa THL:n ja OKM:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä. Erityistä huomiota on syytä kiinnittää turvavälien ja hygieniaohjeiden noudattamiseen.
 • Liikuntapaikkojen varatuilla vuoroilla seurojen ja/tai lajiliittojen on itse laadittava ohjeistus turvalliseen harjoitteluun. Seurojen tulee varmistaa, että kaikkien liikuntapaikkoja käyttävien ryhmien vastuulliset valmentajat ovat tietoisia valtakunnallisista ja seurojen omista ohjeista.
 • Liikuntapaikkoja avataan hallitusti ja asteittain turvallisen käytön takaamiseksi. 

Annetut ohjeet koskevat kesäkuuta 2020 sillä edellytyksellä, että uusia määräyksiä, suosituksia tai ohjeita ei tule. Liikuntapaikkojen käyttöä 1.7.2020 alkaen koskevat ohjeet päivitetään kesäkuun aikana saatavien uusien määräysten, ohjeiden ja suositusten mukaisesti.   

Koulujen salit avataan 1.6.2020 arkisin myönnetyille vakiovuoroille. Viikonloppuisin suljettuna. Puku-, wc- ja suihkutilat eivät ole käytössä.Ohjekooste harjoitustoiminta 1.6.2020 alkaen

 lähde www.lentopalloliitto.fi


Valtioneuvoston periaatepäätöksen 6.5.2020 mukaisesti urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6.2020 alkaen erityisjärjestelyin, mikä mahdollistaa lajin- ja pelinomaisen harjoittelun käynnistämisen ulko- ja sisäliikuntapaikoilla. Harjoittelun tulee tapahtua alle 50 hengen ryhmissä.

Alle koostettu Lentopalloliiton päivitetty ohjeistus perustuu valtioneuvoston, aluehallintaviraston ja Olympiakomitean ohjeistuksiin. Lisäksi ohjeistusta on laadittu yhdessä muiden joukkuepelien kanssa.

Ohjeistus on voimassa toistaiseksi 1.6. alkaen. Lentopalloliitto seuraa sekä myös edellyttää seuroja seuraamaan viranomaisten ja Olympiakomitean ohjeistuksia mahdollisten muutosten takia.

---

Yleiset ohjeet:

 1. Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa sekä huolehdittava, että myös lasten perheet saavat tiedon ohjeista etukäteen.

2. Noudata Suomen hallituksen linjauksia sekä AVI:n (Aluehallintavirasto) linjauksia.

3. Harjoittelua ei tule tehdä, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu Covid-19 viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

4. Jos epäilet Covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan.

5. Suositellaan kaikkea mahdollista liikkumista samaan perheeseen/ruokakuntaan kuuluvien kesken.

6. Seuran järjestämään harjoitteluun ei pidä ketään yksilöä pakottaa tai painostaa. Valinnan tulee aina olla yksilön itsensä tai yksilöiden itsensä tekemä organisaation (seura) sijaan.

7. Jokainen pelaaja, toimihenkilö ja valmentaja osallistuvat harjoitteluun omalla vastuullaan ja tämä on tuotava esille pelaajien lisäksi myös pelaajien huoltajille ennen mahdollisen lajiharjoittelun aloittamista.

8. Erityisen tärkeätä on huomioida lasten perheet ja tiedottaa heidän huoltajilleen, jotta ketään riskiryhmään kuuluvaa henkilöä ei altisteta.

9. Harjoittelussa harjoitusryhmät pyritään pitämään mahdollisimman samoina, siten kun se kyseisessä toiminnassa on mahdollista.

---

 Harjoitustilanteeseen saapuminen, valmistautuminen ja poistuminen

10. Eri lähikontaktien määrä harjoitusmatkoilla pyritään pitämään mahdollisuuksien mukaan pienenä, autolla kuljettaessa harjoitusmatkat tehdään lähtökohtaisesti samoissa autokunnissa. Jalan, polkupyörällä tai muuten henkilökohtaisella tavalla kulkeminen on aina hyvä vaihtoehto.

11. Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle/saliin ja poistuvat kentältä/salista suoraan harjoitusvarustuksessa.

12. Harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua, eikä tilaan jäädä myöskään harjoituksen päätyttyä. Eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia sali/kenttävuoron alettua, ja päättyy 5 min ennen kenttä/salivuoron päättymistä.

13. Pallot desinfioidaan ennen harjoituksen alkua ja harjoituksen jälkeen. Desinfiointiin kannattaa käyttää suihkupulloa ja sopivaa puhdistusainetta (esim. saippualiuos) tai desinfiointiliinoja.

14. Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai harjoituspaikalla tai on käytettävä desinfiointiainetta ennen ja jälkeen harjoitusten. Lisäksi suositellaan, että jokaisessa harjoituksessa joukkueella on käytössä desinfiointiainetta käsien desinfiointiin.

 ---

Harjoittelu

15. Yhdessä harjoitteluryhmässä on maksimissaan viranomaismääräysten mukaan 50 henkilöä (sisältää kaikki harjoitukseen osallistuvat henkilöt). Muutoin harjoittelussa ei ole osallistujamääräkohtaisia rajoituksia, mutta kaikessa toiminnassa vältetään toimintatapoja, jotka lisäävät tartuntariskiä.

16. Merkkikartioita, tikaksia, aitoja ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö.

17. Harjoittelutilassa/alueella ei ole toiminnan kannalta ei-välttämättömiä henkilöitä (mm. katsojat).

18. Osallistujilla on mukana oma pyyhe ja oma tunnistettava juomapullo, jonka täyttämisestä pelaaja vastaa itse. Niitä säilytetään harjoituksen ajan erillään muiden varusteista ja juomapullosta ei saa juoda kukaan muu henkilö.

19. Kaikkien osallistujien on huolehdittava omasta käsihygieniastaan, jonka lisäksi vältettävä yläfemmoja, läpsyjä, halauksia.

20. Niistämistä, yskimistä, aivastamista kentällä on vältettävä. Sylkeminen kentällä ja vaihtoaitiossa on kokonaan kielletty.

21. Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

22. Niistäminen tapahtuu harjoitusalueen laidalla kertakäyttönenäliinaan ja tämän jälkeen kädet tulee pestä tai desinfioida. Käytetty nenäliina laitetaan aina jätepisteeseen. Harjoituksen järjestäjän on huolehdittava tarpeellisesta määrästä jätepisteitä kentän laidalla.

 ---

Muuta

23. Lisätietoa harjoitteluun löytyy Olympiakomitean sivuilta.

24. Nämä ohjeet perustuvat sisäjoukkuepelien (futsal, koripallo, käsipallo, lentopallo, salibandy) yhdessä laadittuun ohjeistukseen, jota on muotoiltu lajikohtaisesti.

25. Tämä ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja voi muuttua viranomaisohjeistuksen muuttuessa.