Koronaohjeita tarkennettu

14.5.2021

Lentopallokauden viimeisille harjoitusviikolle ohjeistus maskisuosituksiin. Suosittelemme maskin käyttöä harjoitus- ja ottelupaikoilla, alla olevan ohjeistuksen mukaisesti.

Terveenä kohti kesää!

Voimassa olevat alueelliset suositukset 10.5.2021 alkaen

https://www.psshp.fi/potilaat-ja…/tietoa-koronaviruksesta…

Valtakunnallisten suositusten ja rajoitusten lisäksi Pohjois-Savon sairaanhoitopiirissä ei ole voimassa lisärajoituksia. Maskisuosituksen osalta Pohjois-Savossa ei ole enää tarvetta ylläpitää kiihtymisvaiheen maskisuositusta, vaan alue siirtyy perustason maskinkäyttösuositukseen. Muutoksen mahdollistaa epidemian laantumisen jatkuminen alueellamme, rokotusten eteneminen sekä epidemian kausivaihtelun suoma edullinen tilannearvio. Etätyösuositus on voimassa aiempien viikkojen tapaan.

Maskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille:

- Joukkoliikenteessä

- Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

- Riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

Myös perustasolla kasvomaskia on kuitenkin hyvä käyttää aina tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa eikä turvavälin (1,5-2m) pitäminen onnistu.