Mitä urheilijoiden, vanhempien ja valmentajien tulisi tietää nikotiinituotteista?

18.1.2024

Uusien nikotiinituotteiden käyttö lisääntynyt lasten ja nuorten keskuudessa

Ajankohtaisin haaste lasten ja nuorten päihteiden käytön osalta on uusien nikotiinituotteiden eli sähkösavukkeiden ja nikotiinipussien suosio. Uusimman kouluterveyskyselyn tuloksissa tämä näkyy lisääntyneenä nikotiinituotteiden käyttönä, ja kiinnostus nikotiinituotteiden kokeiluun näyttää alkavan jo alakoulun viimeisillä luokilla. Tupakkateollisuus on ottanut myös urheilevat nuoret erityiseksi markkinoinnin kohteeksi. Houkuttelevilla tuotepakkauksilla, makuaineilla ja mainoslauseilla, kuten ”helppo käyttää pelien aikana” tai ”buustaa suorituskykyä”, pyritään luomaan tuotteista haitatonta mielikuvaa ja houkuttelemaan uusia nuoria nikotiinituotteiden käyttäjiksi.

Tervetuloa keskiviikkona 31.1. klo 16.30–17.30 webinaarin ”Mitä urheilijoiden, vanhempien ja valmentajien tulisi tietää nikotiinista? 

Tämä kutsu on tarkoitettu kaikille urheiluseuratoimijoille Pohjois-Savossa. Webinaarin järjestää: Syöpäjärjestöt, Pohjois-Savon Syöpäyhdistys, EHYT Ry Sportti-Hanke ja Puijo Wolley Juniorit.

Webinaari toteutetaan etänä ja kannustamme urheiluseuroja kokoontumaan yhteen kuulolle, koska tähän voi osallistua niin valmentajat, muut seuratoiminnassa olevat aikuiset, urheilevat nuoret sekä heidän vanhempansa.

Ilmoittautumislinkki webinaariin:

https://link.webropolsurveys.com/EP/CFB2C9F9D5F7C854 

Ilmoittautujalle lähtee automaattinen vahvistusviesti, jossa teams-linkki tapahtumaan.

 

Lisätietoja:

Anne Rautiainen

Hankekoordinaattori

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys

044 523 6996

anne.rautiainen@pohjois-savonsyopayhdistys.fi