Päihteet ja pelaaminen puheeksi seuratoiminnassa

26.9.2023

Savon Sanomat 19.9.2023

"Sähkötupakan käyttö uhkaa levitä alakoululaisiin. Vapettaminen on noussut tauon jälkeen taas muoti-ilmiöksi myös pohjoissavolaisissa kouluissa. Entistä nuorempien lasten sähkötupakan käyttö herättää huolta."

Tervetuloa Puijo Wolley Junioreiden, Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen ja EHYT ry:n yhteiseen koulutukseen, jossa pureudutaan päivänpolttaviin ongelmiin, ongelmien ennaltaehkäisyyn ja "valistukseen" ilman valittamisen tunnetta.

Aika ja paikka: tiistaina 03.10.2023 klo 17-19. Martti Ahtisaaren koulun ruokala (Lehtoniementie 103) tai Teams-alustalla (kutsu tulee EHYT ry:n kautta tapahtumaan ilmoittautuneille)

Kohderyhmä: harrastajien ja pelaajien vanhemmat, joukkueiden toimihenkilöt sekä muut aihepiiristä kiinnostuneet (lähiaikuiset, isovanhemmat, naapurit jne.)

Tavoite: Osallistuja saa tietoa päihteistä ja rahapelaamisesta sekä valmiuksia päihde- ja peliasioiden puheeksi ottamiseen seuratoiminnassa. Osallistuja saa tietoa nuuskan haitoista ja Nuuskaton urheilu -toimintamallista. Osallistuminen ei vaadi ennakkotietoja tai -osaamista.

Koulutus tarjoaa: Koulutus sisältää luentoja, keskustelua, yhteistä työskentelyä sekä konkreettisia työvälineitä ja toimintamalleja seuratyöhön. Osallistujat saavat EHYT tukena työssä -uutiskirjeen ja halutessaan sähköisen osaamismerkin koulutukseen osallistumisesta.

Ohjelma: Nuuskaton urheilu-toimintamalli (Pohjois-Savon Syöpäyhdistys) Ajankohtainen päihdetilanne (Pohjois-Savon Syöpäyhdistys) Miksi ja miten päihteiden käytöstä ja rahapelaamisesta kannattaa puhua urheiluseuran toiminnassa? (EHYT ry) Pohdintaa työpajoissa (EHYT ry ja Pohjois-Savon Syöpäyhdistys)

Ilmoittautuminen 1.10.2023 linkistä https://www.lyyti.fi/reg/Paihteet_ja_pelaaminen_puheeksi_Puijo_Wolley_Juniorit_5814

Hinta: Koulutus on maksuton.

Lisätietoja: Elisa Aarnio, puh. 050 571 0480 elisa.aarnio(at)ehyt.fi

Koulutus toteutuu, jos siihen ilmoittautuu väh. 6 osallistujaa. Koulutuskutsu liitteenä.