Puijo Wolleylle tuttu nimi valmennuspäälliköksi

14.6.2021

Keväällä Kuopioon perheensä kanssa paluumuuttanut Elina Salomäki aloittaa Puijo Wolley Juniorit ry:n valmennuspäällikkönä 1.8. Salomäki on tuttu nimi ja kasvo kuopiolaisessa lentopalloilussa, onhan hän ollut mukana Puijo Wolleyssa pelaajana ja valmentajana. Nyt Salomäelle lankeaa kuitenkin uusi rooli seuratoiminnassa. 

Keväällä 2021 alkanut seuran strategiatyötä lähdetään tulevan syksyn aikana jalkauttamaan käytäntöön ja Salomäki pääseekin jatkamaan hyvin alkanutta kehitystyötä seuran valmentajien ja pelaajien keskuudessa.

 ”Seuratoiminnan ammattimaistumisen tukemiseksi on tärkeää, että valmentajille saadaan edelleenkin kokeneen ja kouluttautuneen valmentajan apua. Lisäksi Elinan vahvat kontaktit niin kotimaisiin kuin ulkomaisiin valmentajiin voivat avata meille ihan uusia ovia. Elinan intohimoinen ja innostava suhtautuminen lajiin ei varmastikaan jää huomaamatta pelaajilta ja valmentajilta. Lisäksi itselleni on tärkeää, että saan jatkaa työskentelyä lentopalloa laaja-alaisesti ymmärtävän ja katsovan työkaverin kanssa”, toteaa Puijo Wolleyn toiminnanjohtaja Maarit Viljakainen. 

Salomäki on arvostettu valmentaja ja on seuravalmentajan uransa jälkeen toiminut myös Itä-Suomen aluejoukkueiden valmennuksessa. Aluetoiminnan ja junioripelaajien tuntemus auttavat myös valmennuspäällikön roolissa. Tuntuma valmentamiseen on säilynyt vahvana.

Aktiiviseen lentopalloarkeen myös työn puolesta

Salomäki ottaa uuden työn vastaan hymyssä suin. 

”Innolla odotan näitä uusia haasteita! Laji on ja pysyy elämässä mukana koko ajan, mutta on hienoa päästä tekemään töitä mahtavan porukan kanssa ja palata takaisin Puijoon ja Kuopioon”, kertoo Salomäki.

Jokaisella valmentajalla on omia ajatuksia ja painopistealueita, joihin he haluavat ensisijaisesti keskittyä. Valmennuspäällikön pääasiallinen tehtävä on kuitenkin edistää seuratoimintaa ja seuran arkista aherrusta. Salomäen focus on kirkas, mihin on tarkoitus satsata tulevalla kaudella. 

”Haluan panostaa valmennukseen ja valmentajiin. Sitä kautta saamme tarjottua pelaajille mahdollisimman hyvää pohjaa, lisättyä motivaatiota ja uskon sen myös tuovan lisää pelaajia ja valmentajia seuraan ja lajin pariin. Koen myös tärkeäksi saada seuraan ja joukkueisiin vahvaa yhteisöllisyyttä. Haluan Puijo Wolley Junioreiden olevan lentopalloperhe, joka tekee yhteistyötä muiden seurojen kanssa, ja toteuttaa asioita liiton linjauksien ja tuen kautta. Suomi on pieni maa, jossa on kuitenkin paljon lahjakkaita urheilijoita. Haluan yhdessä seuran kanssa luoda hyvää alustaa tulevaisuuden tähdille sekä tuoda harrastusmahdollisuuksia mahdollisimman monelle rakkaan lajimme parissa.”

Odottavin tunnelmin kohti syksyä

Työt alkavat virallisesti elokuussa, mutta tulevaan kauteen valmistaudutaan jo kesän aikana sovituilta osin. Näin seura on valmis aloittamaan syksyn täysillä. 

”On tosi hienoa olla tässä uudessa roolissa ja sitä kautta jollain tavalla kaikkien joukkueiden mukana. Kovasti odotan sitä, että pääsen teitä kaikkia näkemään ja teihin tutustumaan!”, lähettää Salomäki terveisensä puwolaisille.