Rajoitukset siirtävät otteluita, etäharjoitteluun siirrytty valmentajien johdolla

2.2.2021

Kuopion kaupungin asettamat liikuntapaikkojen käytön rajoitukset keskeyttivät ottelu- ja turnaustoiminnan. Toiveissa kuitenkin on, että kautta voidaan jossain vaiheessa jatkaa normaalisti. Otteluissa ja turnauksissa siirrot tapahtuvat Lentopalloliiton sarjanhoitajan ja Itä-Suomen lentopallon (aluejaosto) johdolla. Aluejaosto seuraa tarkasti tilannetta ja kehottaa seuraamaan viranomaisten määräyksiä. Mikäli rajoituksiin tulee merkittäviä muutoksia, aluejaosto kokoontuu mahdollisuuksien mukaan arvioimaan tilannetta.

Muutoksia E ja D -ikäisten turnauksiin
6.2.2021 pelattavaksi merkitty E-ikäisten turnaus on siirretty pelattavaksi myöhemmin. 
Syy korona rajoitukset alueella.

13.2.2021 pelattavaksi merkitty D-ikäisten turnaus on siirretty pelattavaksi myöhemmin. 
Syy korona rajoitukset alueella.

https://www.ita-suomenlentopallo.fi/ 

Etäharjoittelun teemat ja toimintatavat

Harjoitusten osalta nyt keskitytään oheisharjoitteluun muun muassa voima-, liikkuvuus- ja kehonhuoltoharjoitteluun. Lajitaitoja voi harjoitella mahdollisuuksien mukaan säiden salliessa myös ulkona. Mini-ikäisten harjoittelussa tärkeintä on monipuolisen liikkumisen mahdollistaminen ja niiden liikuntataitojen harjoittaminen, joita voi tehdä kotona tai vaikkapa ulkona vanhempien kanssa.  C-junioreiden ja sitä vanhempien osalta etäharjoittelua rytmittää fysiikkaharjoittelu, johon on lisätty aerobista harjoittelua. Ryhmämuotoista harjoittelua ulkotiloissa ei ole kielletty, joten joukkueet voivat sopia yhteislenkkejä ja muita harjoituksia porukalla tehtäväksi. Tärkeintä on, että liikutaan, ulkoillaan ja puuhaillaan- ei pilkitä vain sohvannurkassa!

Joukkueiden valmentajat tiedottavat pelaajia ja vanhempia harjoittelun toteuttamisesta harjoituspaikkojen sulun aikana. Vanhempien on tärkeä kannustaa pelaajia harjoitusten tekemiseen, jotta arkirytmi säilyy melko normaalina. Toivottavasti jotkut harjoitteet on mahdollista toteuttaa jopa koko perheen voimin! Olettehan aktiivisisesti yhteydessä valmentajiin, mikäli kaipaatte lisäohjeistusta.

Valmennuspäällikkö Jukka Lehtonen koordinoi etävalmennusta ja on joukkueiden käytettävissä harjoitusten suunnittelussa ja ohjauksessa. Valmentajilta ja joukkueenjohtajilta toivotaan rohkeaa yhteydenottoa, mikäli kysymyksiä herää.