Tammikuun kuukausitiedote

17.1.2023

TAMMIKUU 2023


Ajankohtaiset asiat vanhemmille

Tukea harrastamiseen
Puijo Wolleylla on oma rahasto, josta jaamme tukea, jotta kustannukset eivät olisi este lentopalloharrastukselle Kuopiossa. Rahaston tarkoitus on tukea perheitä harrastusmaksuissa niissä tilanteissa, kun taloudelliset tai sosiaaliset haasteet kuormittavat perhettä, ja uhkaavat keskeyttää tai estää lapsen ja nuoren harrastamisen.
Jaettavan tuen määrä on max. 50 €/kk, kuitenkin siten, että tilikauden aikana tukea voidaan maksaa enintään 150 €/hakija. Jo erääntyneisiin kausimaksuihin ei voi hakea tukea. Lisätietoa luettavissa https://www.puijowolley.fi/ohjeita-sarjakauteen-2/tukea-harrastamiseen/. Muita harrastamisen tuen reittejä esitellään myös kotisivuilta löytyvän ohjeistuksen yhteydessä.


Seuran maksuohjeet ja kausimaksujen käytännöt luettavissa https://www.puijowolley.fi/ohjeita-sarjakauteen-2/kausimaksut/ ja lisätietoja PDF-tiedostosta ”Kausimaksut ja maksuehdot PuWo”.


Harrastevuoro sunnuntaisin 
Sunnuntain vakiovuorolle klo 18.30–20.00 kokoontuvat lentopallon harrastepelaajat. Uudet pelaajat ovat lämpimästi tervetulleita! 
Mikäli olet ilmoittautunut harrastevuorolle kausimaksulla kattaa se automaattisesti sekä syys- että kevätkauden. Lähetämme sinulle kevätkauden laskun helmikuun 2023 aikana. Poisjäänneistä tulee ilmoittaa seuran toimistolle.
Harrastevuorolla voi myös käydä pelaamassa kertamaksulla (10 €/kerta). Maksu onnistuu käteisellä tai Mobile Paylla. https://www.puijowolley.fi/joukkueet/harraste/ 


Olethan seuran jäsen?
Oletko miettinyt liittymistä seuran jäseneksi, jolloin voit vaikuttaa seuran strategian, arvojen ja tavoitteiden toteutumiseen ”sisäpiirissä”? Seuran jäsenmäärän (pelaajat, toimihenkilöt, vanhemmat, kannattajäsenet) kasvu on merkityksellinen asia ja sitä voidaan pitää seuran vaikuttavuuden ja vireän toiminnan merkkinä. Seuran jäsenmäärää seurataan mm. Kuopion kaupungin toimesta pohdittaessa urheiluseurojen avustuksia. Jäsenyys on myös keino tukea seuraa ja sen toimijoita.
Lisää Puijo Wolleyn jäsenyydestä ja jäsenyyteen liittyvistä eduista https://www.puijowolley.fi/seura/jaseneksi/. 


Loppuvuodesta toteutetun seurakyselyn tulokset käsittelyssä
Yhteistyössä Suomen Olympiakomitean kanssa toteutetut seuratoiminnan palautekyselyt käydään läpi seuraavassa johtokunnan kokouksessa. Puijo Wolleyn johtokunta on jo päässyt tutustumaan kyselyistä tehtyyn yhteenvetoon. Vastaajien määrä oli harmillisen alhainen, mutta tietyt kipupisteet ja muutosta vaativat asiat sieltä saadaan tunnistettua. 
Tulemalla aktiivisesti mukaan seuratoimintaan, voit olla itsekin vaikuttamisessa seuran ja lajin positiiviseen nosteeseen, ja seuran tapahtumien ja toiminnan sisältöön.

Ajankohtaiset asiat joukkueiden toimihenkilöille

Onko sinulla lisenssi? Olethan edustamasi seuran jäsen?
Joukkueen toimihenkilö – muistathan lunastaa Suomen Lentopalloliiton toimihenkilöille suunnatun lisenssin ns. valmentaja- ja toimitsijapassin. Valmentaja- ja toimitsijapassi maksaa 5 €/kausi. https://www.lentopallo.fi/kilpailu/pelipassit/ohje-pelipassien-ja-vakuutusten-ostamiseen/
Lisenssien määrää tarkkaillaan Lentopalloliitossa ja elinvoimaisen, ammattimaisen ja kehittyvän seuran merkki on myös se, että toimihenkilöt osoittavat arvostuksensa omaa tehtävää kohtaan rekisteröitymällä. 


Toivottavasti liityt myös seuran jäseneksi, jolloin voit vaikuttaa seuran strategian, arvojen ja tavoitteiden toteutumiseen ”sisäpiirissä”. Seuran jäsenmäärän (pelaajat, toimihenkilöt, vanhemmat, kannattajäsenet) kasvu on merkityksellinen asia ja sitä voidaan pitää seuran vaikuttavuuden ja vireän toiminnan merkkinä. Seuran jäsenmäärää seurataan mm. Kuopion kaupungin toimesta pohdittaessa urheiluseurojen avustuksia.


Koulutukset
ILOLLA-hankkeen koulutukset jatkuvat muilla paikkakunnilla, mutta niihin on edelleen mahdollista liittyä mukaan. Lisätietoja niina.markkanen@pohjois-savonliikunta.fi tai https://www.pohjois-savonliikunta.fi/seurat/olvi-hanke-seuroille/. Tutustu samalla liikunnan aluejärjestön muuhunkin koulutustarjontaan, kuten VOK 1-koulutukseen.


Muita koulutuksia, joita verkkototeutuksina on näppärä suorittaa itsenäisesti ovat Vastuullisen valmentajan-verkkokurssi ja Et ole yksin-kampanjan verkkokoulutus. Niistä lisätietoa https://www.puijowolley.fi/ohjeita-sarjakauteen-2/koulutus/. 


Jos seuramme valmentajilla on kiinnostusta suorittaa Lentopalloliiton Tekniikkakoulu, olkaa yhteydessä valmennuskoordinaattori Timoon! Tekniikkakoulu voidaan tilata seuralle, kunhan vaan mukaan saadaan riittävästi osallistujia. 


Power Cup 2023 Imatralla
Ensimmäinen ilmoittautumisjakso Imatran Power Cupiin on käynnissä. Nyt on siis aika avata joukkueessa keskustelu osallistumisesta kesän lentopalloilun super-tapahtumaan!
Joukkueenjohtajia on ohjeistettu Maaritin toimesta ilmoittautumisten aikataulun ja toteuttamisen osalta. Seuran ohjeistus löytyy myös https://www.puijowolley.fi/tapahtumat-2/power-cup/. Huomioithan ohjeistuksessa olevan aikataulun!!! Kysy lisää tarvittaessa.