Urheiluakatemiassa hyvä pöhinä syyslukukaudella

30.11.2022

Opiskelijan kynästä: Urheiluakatemian kuulumiset

Kuopion alueen urheiluakatemian lentopalloilijat treenaavat yhdessä kolmesti viikossa. Treenit sijoittuvat tiistai-, keskiviikko- ja perjantaiaamuun. Lukuvuonna 2022–2023 vastuuvalmentajana on Petteri Penttinen ja toisena valmentajana toimii Timo Leikas. Valmentajat ovat vetäneet hyviä treenejä, ja Penttinen vastaa pelaajien fysiikkaharjoitteluohjelmista, joka varmistaa pelaajien voiman, räjähtävyyden ja peruskunnon kehittymisen. 

Akatemian treeneissä käyvät Kuopion Klassillisen urheilulukion, Savon Ammatti- ja aikuisopiston sekä Savonia AMK:n lentopalloilijoita. Myös muissa korkeakoulussa opiskelevilla lentopalloilijoilla on mahdollisuus osallistua akatemian aamutreeneihin. Aamutreeneissä on yhteisöllinen tekemisen meininki ja jokaisella on mahdollisuus kehittyä pelaajana. Akatemia treenaa Studentialla ja Kuopio-hallilla, joista on hyvät kulkuyhteydet Kuopion Klassilliselle lukiolle ja ammattikoululle.  

Syksyn aikana on tehty lajin kannalta oleellisia testauksia kuten, Cooper-juoksutesti, liikkuvuus- ja porras testi, 20 m juoksu, räjähtävyys sekä ulottuvuuksien mittaukset. Mittauksissa on ollut apuna Kuopion urheiluakatemian fysiikkavalmennuksesta ja testauksesta vastaava Antti Heinänen. Alkusyksystä treenattiin useasti Puijon portaissa, josta siirryttiin testausten jälkeen kuntosaliohjelmien pariin. Lajitreeneissä on myös tavattu Sami Tapaninen, joka vastaa urheiluakatemian psyykkisestä valmennuksesta. Akatemian lentopalloilijat ovat myös osallistuneet ravintoluennolle, jossa käsiteltiin urheilijan ruokavaliota ja sen merkitystä kehittymiseen ja palautumiseen.  

Syksyllä varuste- ja välinepuoli sai täydennystä, kun Ponsse Oyj lahjoitti uusia palloja ja pallokorin urheiluakatemian käyttöön! Iso kiitos urheilijoiden ja organisoijana toimivan seuran Puijo Wolley Junioreiden puolesta tästä tuesta.

Lentopallolinjan opiskelijat ovat tykänneet kovasti aamutreenien lajiharjoitteista ja valmentajien antamasta tuesta. Koulussa opettajat ovat joustavia ja ymmärtäväisiä, jos vaikka saapuu hieman myöhässä oppitunnille aamutreenien jälkeen.  

Syksy on siis lähtenyt mukavasti käyntiin lentopallon parissa!


Teksti ja kuvat Aada Jaamalainen, Klassikka/Puijo Wolley A-tytöt ja N2 2