Marraskuun ajankohtaiset asiat tiedotteessa

4.11.2022

MARRASKUU 2022
Ajankohtaiset asiat


• Joukkueiden toimihenkilöt: Nuori mieli urheilussa – maksuton, Suomen Valmentajat ry: järjestämä webinaari 9.11. https://tapahtumat-coach-fi.pwire.fi/tapahtumat/coach-webinaari-nuori-mieli-urheilussa-valmennus/?fbclid=IwAR16R82_itj0bG0Ntk-TAQWK18p1hTdcylMJwB66Ec71gqiA2TLJkeQph7s 
Nuori mieli urheilussa -toimintatapoja käyttäen valmentaja voi tukea lasten ja nuorten kasvua ja kehitystä sekä urheilussa että elämässä muutoinkin.

• Et ole yksin -kampanja puuttuu epäasialliseen käytökseen urheilussa. Tutustu seuran ohjeisiin ja kampanjan materiaaleihin; linkit tiedotteessa!

• Avoimet harjoitukset Neulamäessä la 12.11. klo 11.30–13.00. Tapahtuma suunnattu uusille kokeilijoille 4–12 v. sekä Hippo-lentisliikkarilaisille sekä F-D-junioreille.

• C-A-ikäisten nuorisotuomarikoulutus järjestetään 30.11. klo 16.30 alkaen Neulamäen koulun auditorio/sali.

• Vastaa seuratoiminnan palautekyselyihin marraskuussa, linkit tulevat seuran kotisivuille ja joukkueiden kautta harrastajille ja seuratoimijoille.

• Rekisteröidy Mehiläisen Oma Urheiluun ja kerrytä seuran tukipottia. Rekisteröidy seuran sivustolle täällä. Lataa sen jälkeen Oma Mehiläinen-applikaatio. 

Avoimet harjoitukset 12.11.
Uusille harrastajille ja lajista kiinnostuneille suunnatut avoimet harjoitukset järjestetään Neulamäessä la 12.11. Seuratoiminnassa jo mukana olevat lapset ja nuoret ovat myös tervetulleita liikkumaan yhdessä vanhempiensa kanssa! Viettehän viestiä eteenpäin, jotta saadaan uusiakin liikkujia paikalle. https://www.puijowolley.fi/uutiset/avoimet-harjoitukset-yhteistyossa-o/ 

Avoimet harjoitukset järjestetään yhdessä OP Pohjois-Savon kanssa. Osallistujat saavat vapaalipun samana iltana Studentialla klo 17.00 pelattavaan Puijo Wolley-LP Viesti naisten Mestaruusliigan otteluun.

Nuorisotuomarikoulutus 30.11.
Puijo Wolleyssa halutaan kasvattaa pelaajien osaamista myös lajin sääntöjen ja tuomaroinnin saralla. Tuomarikoulutuksen käytyään pelaaja osaa oman ja nuoremman ikäluokan pelaamiseen liittyvät säännöt ja tuomarimerkit. Samalla kasvaa myös lajituntemus ja pelin ymmärtäminen kehittyy. Myös tuomarin roolin tärkeys tulee pelaajille ymmärrettäväksi.

Nuorisotuomarikoulutus järjestetään 30.11. Neulamäen koululla klo 16.30 alkaen. Kokoontuminen liikuntatilojen aulassa, josta siirtyminen auditorioon. Teoriaosuuden jälkeen salissa käytännön osio. Päälle pelaamiseen sopiva vaatetus ja oma pilli mukaan! Koulutukseen osallistuvat kaikki C-A-ikäiset, seura vastaa pelaajien koulutuskustannuksista.

Seuratoiminnan palautekyselyt toteutetaan marraskuun lopulla
Olympiakomitean palautekyselyjen avulla saamme arvokasta tietoa ja palautetta liittyen seuratoimintaamme. Kyselyt on eroteltu seuraaviin kategorioihin: lapset, nuoret, vanhemmat ja seuratoimijat.

Palautekyselyjen linkit toimitetaan joukkueenjohtajien kautta harrastajille ja toimijoille sekä uutisoidaan seuran kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

Mun Lentis-sovelluksessa mini-ikäisille vinkkejä harjoitteluun
Mun Lentis-sovelluksesta on tulossa uusi versio, joten muistathan päivittää vanhan latauksesi. Tutustu koko perheen voimin Temppu- ja treeninurkkiin, suorita taitopassi tai tutkaile Tuomariklinikkaa.

Koululentis-kampanjaan liittyen sovellukseen tulee uusia harjoitteita ja tehtäviä sekä marraskuun aikana myös valmentajille, vanhemmille ja kaiken ikäisille pelaajille sopivia ohjeita Et ole yksin-kampanjaan liittyen.

Mun Lentis-sovellusta voi hyödyntää myös valmennuksessa – lentisliikkarit ja F-junnut mm. hyvänä kohderyhmänä.

Et ole yksin – Väestöliiton kampanja ohjaa turvalliseen urheiluun
Urheiluharrastuksesta saa parhaimmillaan iloa, onnistumisia ja hyviä ystäviä. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa edistetään jokaisen oikeutta nauttia urheilusta turvallisesti sekä tulla kohdelluksi yhdenvertaisesti ja kunnioittavasti. 
https://www.etoleyksin.fi/nuorille/  
https://www.etoleyksin.fi/vanhemman-rooli-epaasiallisen-kaytoksen-ennaltaehkaisyssa/ 

Puijo Wolleyn valmentajat ja muut joukkueen toimihenkilöt – tutustukaa seuran ohjeisiin https://www.puijowolley.fi/ohjeita-sarjakauteen-2/roolit/valmentaja/ . Sieltä löytyvät ohjeet mm. kiusaamisen ennaltaehkäisyyn ja siihen puuttumiseen.